Algemeen

Dood [...] in 'Avengers: Endgame' geen vooropgezet plan

Niemand hoefde dood van Marvel.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In Avengers: Infinity War gingen personages als Heimdall, Loki, Gamora en Vision dood en ook in Avengers: Endgame halen niet alle personages het einde van de film. Nu blijkt dat de dood van een belangrijke Avenger nooit vooropgezet was.


Let op: SPOILERS!

In gesprek met Canada.com liet scriptschrijver Christopher Markus weten dat er geen opdracht was om Robert Downey Jr.'s Tony Stark / Iron Man te doden in Endgame. Marvel Studios liet het aan de schrijvers om met een goed verhaal te komen:


"We waren er niet om alleen personages te doden. Ons werd verteld: 'Als het verhaal het vereist, kun je mensen van het bord halen. Maar als er een goed verhaal te vertellen is en niemand sterft, ga je gang en vertel dat ook.'

In Endgame probeerden we verhaallijnen af te ronden en het leek ons een echt goed verhalende afsluiting voor Iron Man / Tony Stark als hij zijn leven zou opgeven en zichzelf zou opofferen voor het welzijn van het universum, gezien hij de miljardair-playboy is die in de loop van verschillende films heeft geleerd een beter persoon te zijn."

Doden kunnen terugkeren
Door de introductie van de tijdlijnen en het ontstaan van verschillende universums is het mogelijk dat bepaalde zaken in zekere zin ongedaan worden gemaakt. In principe zouden de Avengers een levende Tony Stark uit een niet zover verleden kunnen overhalen om mee te reizen naar een niet zo verre toekomst.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

mikev030

Avatar

RoberPaulsen de MCU is nou eenmaal met afstand de meest populaire en meest succesvolle filmreeks aller tijden. Het is logisch dat er dus veel aandacht aan wordt besteed. Dat dit (waarschijnlijk) bij jou iets minder in de smaak valt kan Filmtotaal niets aan doen.

NieuwsFilm