Alle toekomstige 'Star Wars'-projecten op een rij!

Alle toekomstige 'Star Wars'-projecten op een rij!

Wat zit er de komende jaren allemaal aan te komen in de franchise?

Tijdens de D23 Expo betrad Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy het podium. Daar benadrukte ze een aantal keren dat Star Wars: The Rise of Skywalker de laatste film in de Skywalker-saga zal zijn. Maar Episode IX is absoluut niet de laatste film in de franchise.

Disney betaalde maar liefst vier miljard dollar voor filmstudio Lucasfilm. De studio besloot daarop zowel sequels, spin-offs als prequels (Rogue One en Solo) te maken. Maar nadat Solo een flinke flop bleek, werden de plannen omgegooid. Geen film dus rond Boba Fett en ook geen film rond Obi-Wan Kenobi. Maar er zitten wel andere interessante dingen aan te komen. In dit artikel zetten we de toekomst van de franchise op een rij.

Laatste seizoen Star Wars Resistance
Er komt nog maar één seizoen van deze animatieserie, die daarmee maar twee jaar duurde. De show speelt zich af tijdens de gebeurtenissen in The Last Jedi en zet de gebeurtenissen in The Rise of Skywalker op. Disney besloot de serie wel erg snel stop te zetten, maar die beslissing kwam echt voort uit het feit dat de show direct verbonden is met de nieuwe filmtrilogie.



The Mandalorian
Jon Favreau staat aan het hoofd van de eerste live-action serie in de franchise. Hij bracht ons in 2008 de film Iron Man, waarmee de megafranchise van Marvel Studio gelanceerd werd en de afgelopen jaren The Jungle Book en The Lion King. De banden met Disney zijn dus goed en zullen alleen maar goed blijven. Hij brengt ons namelijk de serie The Mandalorian die in elk geval twee seizoenen krijgt. De hoofdrol is voor Pedro Pascal, die als premiejager opdrachten uitvoert in de wetteloze Outer Rim. Vanaf 12 november te streamen op Disney+.



Star Wars: The Rise of Skywalker
Dit is de laatste film in de saga die draait om de Skywalker-familie en maakt daarmee een episch einde aan een verhaal dat in 1977 begonnen werd. Niet alleen keren veel oude bekenden terug, ook zien we nieuwe gezichten in deze film. En er is een opmerkelijk grote rol voor niemand minder dan Sheev Palpatine, die terugkeert nadat hij de familie al sinds de prequel-films lastigvalt.



Laatste seizoen The Clone Wars
Ook komt de serie Star Wars: The Clone Wars tot een einde. De serie liep tussen 2008 en 2014 en kwam toen tot een vroegtijdig einde. Daarop kreeg Netflix de kans om een zesde seizoen te maken, maar meer niet. Nu heeft Disney besloten om de serie een zevende en laatste seizoen te gunnen op Disney+, waarvoor bedenker Dave Filoni nog twaalf afleveringen mag maken.



Volledig nieuwe trilogie
Het einde van Game of Thrones viel bepaald niet goed. Maar David Benioff en D.B. Weiss maken een trilogie die niet verbonden is aan de Skywalker-familie en niet aan de personages die Johnson maakt. De twee zouden volgens de geruchten een filmreeks maken die zich afspeelt in de Oude Republiek, en verbonden is aan het verhaal van de oude games Knights of the Old Republic.

Bekijk de afbeelding

Rian Johnsons trilogie
Lucasfilm kondigde nog voordat Star Wars: The Last Jedi in de bioscopen uitkwam aan dat regisseur Rian Johnson aan drie nieuwe Star Wars-films werkte. De studio heeft niets bekendgemaakt over het verhaal van de filmreeks en ook niet laten weten wanneer de films uitkomen. Het enige dat we weten is dat er geen bekende personages in voor zullen komen en dat er een heel nieuw verhaal in een heel nieuwe hoek van het sterrenstelsel verteld wordt. Nadat er heel wat kritiek kwam op The Last Jedi, was het even de vraag of Johnson nog wel verder zou gaan met zijn trilogie, maar dat is gewoon zo:

Rogue One-prequel
Waar The Mandalorian geheel nieuw moet worden, is dat anders met deze tweede live-action televisieserie. Die baseert zich op Rogue One, de film waarin we Cassian Andor en K-2SO ontmoetten. Zij krijgen de hoofdrollen in deze prequelserie (er kan geen vervolg komen, gezien het einde van Rogue One). Het wordt een spionagethriller waarin we zien hoe Diego Luna's Cassian en Alan Tudyks K-2SO missies ondernemen om het Keizerrijk te ondermijnen. De opnames vinden volgend jaar plaats.

Bekijk de afbeelding

Obi-Wan Kenobi-serie
Nog iets nieuws dat eraan zit te komen is een serie rond Obi-Wan Kenobi. Ewan McGregor mocht zijn terugkeer zelf aankondigen op het podium van de D23 en was meteen erg enthousiast. De serie schijnt gebaseerd te zijn op het oorspronkelijke idee voor de film rond de bekende Jedi, maar nu dus wat uitgebreider. De scripts liggen overigens al plaats en de opnames staan gepland voor 2021.



Releasedata
Star Wars Resistance: wekelijks vanaf 6 oktober
The Mandalorian: wekelijks vanaf 12 november
Star Wars: The Rise of Skywalker: vanaf 20 december in de bioscoop
Star Wars: The Clone Wars: wekelijks vanaf februari 2020
Star Wars-film: 16 december 2022
Star Wars-film: 20 december 2024
Star Wars-film: 18 december 2026

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair