Meer kritiek op Tarantino's 'Once Upon a Time in Hollywood'

Meer kritiek op Tarantino's 'Once Upon a Time in Hollywood'

Regisseur Boots Riley haalt uit naar Tarantino's 'Once Upon a Time in Hollywood' maar Antonio Banderas komt voor Tarantino op!

Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood mag dan wel erg goed onthaald zijn, de film kreeg ook de nodige kritiek te verduren. Zo was er redelijk wat ophef over de Bruce Lee die in de film voorkomt en liet ook de bekende dierenrechtenorganisatie PETA weten woedend te zijn op de regisseur omdat Brad Pitt's personage Cliff Booth een pitbull terrier heeft, die afkomstig zou zijn van een beruchte fokker. Nu laat ook regisseur Boots Riley zich uit over een ander aspect van de film dat volgens hem niet klopt. Als je de film nog niet hebt gezien, lees dan niet verder: SPOILERS AANWEZIG!

Riley, o.a. bekend van Sorry to Bother You, vindt namelijk dat Tarantino niet goed gebruik maakt van Charles Manson's volgers. In de film komt Booth een lifter tegen die hij naar de Spahn Movie Ranch brengt, waar Manson en zijn 'familie' wonen. Later in de film krijgt een handjevol van zijn volgers de missie Sharon Tate (Margot Robbie) een haar vrienden te vermoorden, maar wanneer ze op filmster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) stuiten, veranderen ze van gedachten en besluiten ze achter hem aan te gaan. Zij zijn namelijk van mening dat de vele gewelddadige series en films waarin Dalton te zien was ervoor hebben gezorgd dat zij nu zo gevaarlijk zijn geworden en dat Dalton hiervoor hoort te boeten.

Manson's filosofie
Zo zegt een van Manson's volgers: ''Ik heb een idee. Laten we de mensen vermoorden die ons hebben geleerd te vermoorden''. Hierdoor wijkt het verhaal fors af van de realiteit, maar Riley stoort zich aan een van de belangrijkste aspecten die Tarantino uit de film houdt. Manson wilde namelijk met de moorden van zijn groep een rassenoorlog starten tussen kleurlingen en blanken. Dit wil Riley nu duidelijk maken in een recente tweet :

''Vergis jullie niet, de Manson familie bestond uit witte suprematisten die een rassenoorlog wilden starten in de hoop dat zoveel mogelijk kleurlingen als gevolg hiervan zouden komen te overlijden. Ze waren geen 'hippies' en ook niet links. Ze waren rechts. Dit draait Tarantino volledig om''. Tarantino heeft hier zelf nog niet op gereageerd al nam wel een bekende filmster het voor hem op, namelijk niemand minder dan Antonio Banderas.

Artistieke vrijheid
De Spaanse acteur reageerde als volgt: ''Kunst mag niet gecensureerd worden. Een artiest moet vrij zijn. En mensen moeten ook vrij zijn om het met de artiest eens of oneens te zijn. In dit geval kies je er namelijk zelf voor of je naar Tarantino's films blijft kijken of niet. We moeten die artistieke vrijheid respecteren. Natuurlijk stoor ik mij soms ook aan bepaalde kunstwerken, maar ik zou kunst nooit laten censureren''.

NieuwsFilm

meest populair