Featured

Welke toekomst hebben de zes grote Avengers in het Marvel Cinematic Universe?

Na Avengers: Endgame wordt alles anders.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Het Marvel Cinematic Universe wordt flink anders na Avengers: Endgame. Zo ook de invulling van de zes originele Avengers die in The Avengers uit 2012 werden geïntroduceerd. Hieronder een snelle blik op de toekomst van de helden, of enkel hun mantel!


Captain America draagt schild over

Het personage Steve Rogers van Chris Evans besluit aan het einde van Endgame alle Infinity Stones terug te plaatsen in de tijdlijn, maar kiest ook om terug te gaan naar en te blijven bij zijn grote liefde, Peggy Carter.

Evans' Captain America is in de huidige tijdlijn dus oud en heeft zijn schild al overgedragen aan één van zijn vrienden. En dit is niet als verwacht Sebastian Stans Bucky a.k.a. The Winter Soldier, maar Anthony Mackie's Sam Wilson a.k.a. Falcon. De rol van Captain America zal blijven bestaan in de Disney+ tv-serie The Falcon and the Winter Soldier (zie Serietotaal), de vraag is alleen of Marvel ook daadwerkelijk iemand anders Captain America gaat noemen.


Iron Man laat erfenis achter

Robert Downey Jr.'s Tony Stark / Iron Man is dood, maar zijn harnas en kennis zijn overdraagbaar. De terugkeer van Iron Man zal nog wel even op zich laten wachten, maar de zaadjes zijn reeds gepland, al zijn er meerdere mogelijkheden.

De meest voor de hand liggende optie is dat Ty Simpkins dan toch het harnas zal dragen in een toekomstige film. Hij werd geïntroduceerd in Iron Man 3 en keerde terug bij de begrafenis van Stark aan het einde van Endgame. Een andere optie is dat Riri Williams / Ironheart wordt geïntroduceerd, of dat zijn dochter Morgan Stark aan de slag gaat met de erfenis. Uiteraard zijn er ook nog Gwyneth Paltrow en Don Cheadle, die ook soort Iron Man-harnassen dragen, maar zij lijken simpelweg te oud.


Black Widow ontmoet vele andere Widows

De rol van Black Widow wordt al jaren ingevuld door Scarlett Johansson en het hoogtepunt volgt pas volgend jaar als er een solofilm over haar verschijnt. Hier ligt gelijk ook de kans om het personage een toekomst te geven. Er worden namelijk meerdere Black Widows in die film geïntroduceerd.

Op de recente eerste poster voor Black Widow zien we nog eens vijf Black Widows. Dit zijn in ieder geval Yelena Belova (Florence Pugh) en Melina Vostokoff (Rachel Weisz). De andere Widows lijken nog niet bekend, maar het zou zomaar kunnen dat een van hem óf Yelena Belova de rol van Johansson op den duur overneemt.


Thor vindt Mighty Thor

Chris Hemsworths Thor krijgt een naamgenoot in Mighty Thor. Het is nog onduidelijk hoe Natalie Portmans Jane Foster de naam krijgt, maar het is zeker dat er twee Thors zijn in Thor: Love and Thunder, november 2021 te verschijnen.

Aangezien Ragnarok-regisseur Taika Waititi aan het roer staat, zou het zomaar een eenmalig komisch avontuur kunnen zijn. Marvel zou er echter ook voor kunnen kiezen om Portmans Mighty Thor een blijvende rol te geven in de aankomende fases.


Hawkeye brengt Kate Bishop!

Het verhaal van Jeremy Renners Clinton Barton / Hawkeye is zo goed als rond; hij is gelukkig met zijn gezin na het grote verlies door toedoen van Thanos. De schietgrage familieman moet nu alleen nog zijn pijl en boog overdragen aan zijn opvolger. Het is ondertussen duidelijk dat hij dit gaat doen in de Disney+ serie Hawkeye, te zien vanaf eind 2021.

In die serie is het naar verluidt Kate Bishop die door Barton opgeleid wordt tot de nieuwe Hawkeye. Bishops Hawkeye werd onderdeel van de Young Avengers. Het is zeker niet ondenkbaar dat die film in Phase 5 werkelijkheid wordt.


Hulk maakt She-Hulk

De Hulk verloor veel van zijn krachten door de knip in de vingers in Endgame. Tijdens de begrafenis van Tony Stark was te zien dat hij niet hersteld was van de knip, iets dat ook Thanos niet deed. Het kostte zelfs het leven van Tony. Misschien zien we de Hulk pas weer terug op DIsney+.

In de serie She-Hulk zien we namelijk hoogstwaarschijnlijk hoe het nichtje van Mark Ruffalo's Hulk het bloed van het groene gevaarte nodig heeft na een ongeval. Jennifer Walters wordt daardoor She-Hulk en in de comics is dit personage onderdeel geweest van onder meer de Avengers.


Bekijk de films die in Phase 4 verschijnen:
2020 | 2021 | 2022 en verder5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RoberPaulsen

Avatar

Maar als al die verbindende series exclusief op Disney+ te zien zal niet iedereen deze tussenliggende verhalen zien. Dan komt vervolgens de volgende film in de bios en mis je wat als kijker. Of denkt Disney werkelijk dat iedereen muizen gaat streamen?

Rich Art

Avatar

@RoberPaulsen: ik denk dat Disney daar zeker op zin speelt. Al denk ik niet dat de gemiddelde bezoeker van een Marvel-film veel details mist die mogelijk belangrijk zijn. De echte Marvel-fan ook niet, want die kijkt de series toch wel.

jj71

Avatar

Peggy Carter

Sunspot

Avatar

Klinkt nogal slecht haha.

Wordt niks, niet voor mij in ieder geval, maar zal het een kans geven,maar verwacht niks.

XMen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JMRG

Avatar

Weet iemand toevallig of Agents of shield ook op Disney+ komt? Zag dat Agent Carter wel kwam

NieuwsFilm

meest populair