Waarom Captain America de geschiedenis niet veranderde in 'Avengers: Endgame'

Waarom Captain America de geschiedenis niet veranderde in 'Avengers: Endgame'

Het verhaal van Captain America is rond.

In Avengers: Endgame gebeurde er veel rond de originele zes Avengers uit het Marvel Cinematic Universe. Ook voor Steve Rogers a.k.a. Captain America veranderde er veel, zeker aan het einde van de film. Toch nog even een blik op de keuzes die werden gemaakt.


Let op: SPOILERS!

Er zijn veel vragen over hoe Chris Evans' Steve Rogers in het verleden heeft kunnen leven, in dezelfde tijdlijn. Kan dit wel gezien de eerdere uitleg dat tijd niet veranderd kan worden? Of is de oude Steve Rogers weer gaan tijdreizen op latere leeftijd?

Wat heeft Captain Marvel in die tijd gedaan?
Dat Captain America besloot om terug te keren naar zijn liefde Peggy Carter (Hayley Atwell) is duidelijk. Maar bleef hij toen ook de strijdende Captain America, of keek hij daarna niet om naar alle problemen in de wereld?

Tijdens Comic-Con San Diego eerder dit jaar gaf schrijver Christopher Markus zijn visie op de keuze om Rogers terug te sturen:


"Stephen [McFeely] en ik zijn zo bezeten van het idee dat Steve terugging en op de een of andere manier altijd terug is geweest. En hij moest gewoon zijn leven leiden. Captain America-loyalisten zullen zeggen dat als Cap terug in de tijd gaat, hij er alles aan zou doen om van alles te regelen waarvan hij weet dat het gaat gebeuren. Dus hij moet Bucky redden, hij moet de moord op Kennedy voorkomen... Hij is een zeer drukke man.

Maar daarvoor hebben we hem niet teruggestuurd. We stuurden hem terug zodat hij een compleet persoon kon worden en uiteindelijk thuis kon komen van de oorlog. We wilden niet dat hij terug zou gaan en avonturen zou blijven beleven, we wilden dat hij tot rust zou komen. En de enige manier om tot die oplossing te komen is als er twee Caps zijn. Waar ik tevreden mee ben."

Ben jij fan van de franchise en heb jij een verklaring voor de gebeurtenissen rond Cap aan het einde van Endgame? Zo ja, laat het hieronder weten!



NieuwsFilm

meest populair