Na 'Tenet' ga je ook de trailer voor 'Birds Of Prey' niet online zien: nieuwe trend?

Na 'Tenet' ga je ook de trailer voor 'Birds Of Prey' niet online zien: nieuwe trend?

Dan maar naar de bioscoop...

Warner Bros. is met een vreemde trend bezig. Na Tenet zul je, als je de trailer voor Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) wil zien, naar de bioscoop moeten gaan. De langverwachte trailer komt niet online te staan.

De hoop op een eerste trailer voor Birds Of Prey hangt al een tijdje in de lucht, en lang leken we ook niet meer te hoeven wachten. Dat klopt, blijkt nu, maar WB heeft besloten om de teaser trailer te vertonen voorafgaand aan IT Chapter Two, enkel in de bioscoop. Die filmkeuze is enigzins logisch, beide films hebben een R-Rating. Waarom er voor deze aanpak is gekozen, wil het filmbedrijf niet kwijt.

Een slimme financiële strategie?
Een reden zou kunnen zijn dat Warner Bros. op die manier meer bezoekers krijgt voor IT Chapter Two. DC-fans moeten nu speciaal naar die film gaan kijken om een vooruitblik te zien voor Birds Of Prey, en dat komt de studio achter beide films goed uit. Bij Tenet konden we nog de eigenzinnigheid van Christopher Nolan de schuld geven, hier wordt het toch iets lastiger om 'een artistieke keuze' als reden op te geven. Wat de reden ook is, het is opmerkelijk te noemen dat WB twee keer in korte tijd voor een dergelijke aanpak kiest.

Uiteraard hoopt men dit te kunnen omzeilen door bootleg-versies van de trailer te bekijken. Het lijkt dan ook zeer onwaarschijnlijk dat deze niet online zullen verschijnen. Zo verscheen er al een Russische versie. Maar, zo waarschuwen insiders, net als bij Tenet zal elk beeldmateriaal van Birds Of Prey snel weer offline gehaald worden. En dan lijkt naar IT Chapter Two gaan kijken de betere keuze. Birds Of Prey zelf, met Margot Robbie in de hoofdrol, zie je dan weer vanaf 6 februari 2020 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair