Algemeen

Waarom de rol van Captain Marvel zo klein is in 'Avengers: Endgame'

De onverslaanbare superheld was er maar even.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De rol van Captain Marvel bleek in Avengers: Endgame beperkt. En dat is ergens toch best gek, aangezien de heldin veruit de krachtigste held is in het Marvel Cinematic Universe. De schrijvers hebben nu wat licht spoilende details gegeven waarom ze haar maar zo weinig ruimte gaven in het verhaal.

In gesprek met Vanity Fair spraken schrijvers Stephen McFeely en Christopher Markus over de heldin van actrice Brie Larson en haar beperkte aandeel in Endgame. Markus:


"Ze zou altijd al in de film zitten, maar we hadden niet veel om wat voor haar te bedenken. Ze hadden haar gecast en dat was het. Het is een moeilijk om een balans vinden als je een personage hebt dat zo krachtig is. We konden haar moeilijk enkel gebruiken als de alles verwoestende heldin die in de vorige film ontbrak en nu alles recht ging zetten."

Dus veel te krachtig
Aan het einde van de solofilm Captain Marvel was al te zien dat de heldin simpelweg veel te krachtig is. "Dus moesten we evenwicht vinden. Het mocht niet aandoen als een cameo, maar ze mocht ook niet alle problemen in haar eentje oplossen," aldus Markus.

Hier voegde McFeely aan toe: "Het was ook niet het onderwerp van de film. Het onderwerp van de tweede film was om afscheid te nemen van de oorspronkelijke zes Avengers. Hun verhalen moesten sowieso belangrijker zijn. Het was niet eerlijk tegenover de andere zes Avengers om Captain Marvel alle problemen te laten oplossen."

Verhaaltechnisch werd in de film aangegeven dat Captain Marvel meer werelden beschermt en daardoor niet altijd tijd heeft voor de Aarde. Dat voelde voor sommigen wat vreemd, aangezien Thanos het hele universum wilde verwoesten.22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Wie zijn idee was het nu ook om haar zo krachtig te maken zonder zwakheden. Ook het idee van dat ze andere planeten moet helpen is f*cking lame. Zij vind dat veel belangrijker i.p.v de Avengers te helpen om 50% van al het leven terug te brengen.

Mothercopper

Avatar

Te krachtig??? Hahahaha, in de comics gaf de hulk haar de kans om zo hard mogelijk uit halen. Toen ze daarmee klaar was zei hij, 'zo eindelijk klaar?' En vervolgens sloeg hij haar de ruimte in. MCU verkracht alle helden.

Kamajiisama

Avatar

In Endgame ..blonde lokken ..geknipt ....,zooo jammer..!????

RobzZ01

Avatar

Haar eigen film was nog prima daar ze pas richting het einde haar krachten verkreeg, maar idd: veels te krachtig gemaakt. Snap die motivatie ook niet zo om haar zelfs nog krachtiger dan Superman te doen laten lijken. Waar is haar zwakte?

Drogodracarys

Avatar

Te krachtig,wat een flauwe kul is me dat nu weer, en Scarlett witch dan ( de krachtigste van allemaal en zij zit toch ook in endgame, die kan het hele universum in een andere realiteit gieten die haar aanstaat en dat is nog niet eens alles, ze kan zelfs de magie van doctor strange afblocken en ze ze heeft nog een paar van die megakrachten.

Robbepost

Avatar

Ze heeft geen tijd voor de aarde waar Thanos het halve universum uitroeit.......

Sunspot

Avatar

Gaat niet om haar krachten, maar puur om het feit dat ze net was komen kijken, dan ga je haar toch ook niet een te grote/belangrijke rol geven he.

Zou een belediging zijn naar de karakters die al veel langer bezig zijn, de fans...

McKentin

Avatar

Lekker belangrijk #endgamemoe #marveltotaal

Frietgezicht

Avatar

Eigenlijk is het raar dat voor Infinity War deze meid nooit een bezoek bracht aan Thanos.
Hij stond jarenlang aan de top in het universum, roeide op verschillende planeten de helft uit(zoals bij Gamora) en zat daar als een dictator op die stoel.
Ze moet dus als beschermer van andere planeten van hem geweten hebben.

Snap ook niet wie in haar solofilms de badguys moeten gaan spelen tenzij ze Majin Buu, Beerus of Vegeta Super Saiyan 4 kunnen gebruiken.

Ereptile

Avatar

Ik vind dat ze prima gebruikt is in Endgame. Niet te veel (waar ik bang voor was) en niet te weinig. Maar is er naast Thanos een grotere kracht die gevaarlijker is/lijkt dan hem waar Captain Marvel het tegen opneemt? Galactus bijv?

Arnold_FF7

Avatar

Hmm een beperkte rol in end game? Sorry maar dat is bs. Ja ze was geen onderdeel van het tijdreis gedeelte maar haar rol was echt niet beperkt

kokosnoot

Avatar

@Ereptile Captain marvel is geen partij voor Galactus. Die beheerst alle bestaande natuurkrachten met een ongekend potentiaal. Hij zou haar zo in een stenen pilaar kunnen veranderen als hij dat zou wensen, en mee nemen voor de versiering op zijn schip. Hij zou haar krachten kunnen afnemen etc etc total control cosmic power. Echt verschillende klassen hoger dan haar in macht.

Rafael11

Avatar

^En dan heb je bijv. Dr Doom nog. Die is ook een prima partij voor haar imo. In de comics is één van haar zwaktes magie. En Dr Doom beheerst ook magie. Dus hij zou haar ook aankunnen. En dan zijn er nog een stel heel krachtige mutanten.

En over Scarlet Witch. Bij haar krijg je eigenlijk het zelfde probleem. Ben er zeker van dat ze haar reality warping krachten krijgt in haar eigen serie of in Dr Strange 2. Maar daarna? Wat wil je dan met het personage, als ze zo krachtig is? Dan is ze voor deze Marvel universe echt veel te krachtig.

Gyros regime

Avatar

Leuke verfrissende solo film, hopelijk worden de vervolgen met Captain Marvel net zo goed!

Mothercopper

Avatar

Wilde er nog aan toevoegen dat voor mij persoonlijk de lol er wel vanaf is. Ik beperk mij verder tot de comics waar de krachten en geaardheid van de helden en schurken duidelijk is, waar oa de hulk niet geridiculiseerd wordt. Wat Kevin Feige met de hulk heeft gedaan is een absolute doodsteek voor onze groene held. Alle helden zijn compleet geruïneerd door Feige en consorten. En straks rennen er alleen maar vrouwen en lhbtg's rond, omdat er een hele grote minderheid op hun tere zieltjes zijn getrapt. Ja, laat ik het maar zeggen dan. Zoals ik altijd zeg, 'Bring it on'

Arnold_FF7

Avatar

@mothercopper

Je weet dat tegenwoordig een comic karakter zijn geaardheid, sex of zelfs iets als huidskleur ze niks meer uit maakt toch.

Vind wel dat je een punt heb. Maar ze doen liever een bekend karakter aanpassen dan een karakter dat onbekend is voorstellen aan een groot publiek

Sunspot

Avatar

Silver Surfer zou ook moeten winnen van Cap Marvel

Master Of Films

Avatar

Voor een keer laat een ander aan het woord. Smiley face

Rafael11

Avatar

Wauw...ben jij het daarmee eens dan MoF? Gaat de MCU daarom de verkeerde kant op? Ik kan wel andere redenen bedenken waarom Marvel de verkeerde kant op gaat, maar niet vanwege dat ze niet echt haar gebruikten in Endgame. Zoveel acteurs en actrices hebben nephaar, een pruik of CGI haar in films. Black Widow(setfoto's van Black Widow), Elizabeth Olsen heeft een pruik, Jason Mamoa heeft CGI haar in aqusman in de onderwaterscenes, sebastian Stan als Bucky Barnes heeft een pruik, de acteur voor Wong heeft een pruik enzovoort...dit is toch gewoon bekend, dat er veel gebruik word gemaakt van pruiken en CGI? Heeft ie kerel van die video nog nooit behind the scenes gezien ofzo. Dit is gwn weer de zoveelste reden om Larson te bashen. Tuurlijk, ik ga niet ontkennen dat ze een makkelijke target is, maar dit is gwn een beetje onzin toch.

Arnold_FF7

Avatar

@Rafeal11

Mischien eerst de clip bekijken voor je reageert

Colruiter

Avatar

Toen Captain Marvel erbij kwam had Thanos zijn ding al gedaan, dus had het voor haar niet veel nut om op aarde te blijven hangen. Uiteindelijk had iedereen er zich bij neergelegd dat de 'snap' niet meer terug te draaien was, en zonder Antman was het ook niet meer terug te draaien geweest, dus waarom had zij op aarde moeten blijven. De 'snap' had de aarde ontwricht en de aarde is uiteindelijk slechts een fractie van het universum waar Captain Marvel evengoed een deel van is.

Spee

Avatar

Met haar krachten zou de film maar 30 minuten durenSmiley face

NieuwsFilm

meest populair