Waarom Robert Downey Jr. een Oscar verdient voor 'Avengers: Endgame'

Waarom Robert Downey Jr. een Oscar verdient voor 'Avengers: Endgame'

Vind jij dat ook: Iron Man een Oscar?

Superhelden-/comicfilms winnen zelden Oscars. De meest opvallende Oscar voor het genre is waarschijnlijk die voor Heath Ledger die postuum het beeldje ontving voor zijn bijrol als de Joker in The Dark Knight uit 2008. Maar verdient nu Robert Downey Jr. ook een Oscar?

Als het aan de regisseurs van Avengers: Endgame ligt wel. De heren Anthony en Joe Russo zijn wel realistisch, aangezien ze weten dat de Academy doorgaans de grote blockbusters links laat liggen. Joe tegenover de Daily Beast:


"We maken de films niet voor prijzen. Ja, dit was buitengewoon moeilijk. We hebben de twee duurste films ooit back-to-back gemaakt. Maar er is één iets dat ik wel wil aanstippen, en dat is Robert Downey."

Downey Jr. Beste acteur
"Ik weet niet of ik ooit - in de filmgeschiedenis - een wereldwijd publiek heb gezien dat zo op een vertoning reageert zoals ze dat deden bij Robert Downey in die film," aldus Joe Russo. "Er waren mensen die in de bioscoop huilden, hyperventileren. Ik bedoel, het is een indrukwekkend optreden als je het publiek over de hele wereld in die mate kunt ontroeren. We hebben nog nooit zoiets gezien. Als dat niet Oscarwaardig is, dan weet ik niet wat wel."

Wat zeg jij? Downey Jr. de Oscar voor Beste acteur of zou een enkel nominatie volstaan? Of zou het raar zijn om een superheldenrol te nomineren?

NieuwsFilm

meest populair