Algemeen

Schitterende concept art Disney's 'The Lion King'

Een kijkje achter de schermen van Disney's box office-succes!

door Jeffrey Kouters om 12:14 in Algemeen
In The Lion King neemt Disney zijn fans mee op een hernieuwd avontuur op de Afrikaanse savanne. Hoewel critici nogal verdeeld reageerden op de film van Jon Favreau, zijn ze het over één punt absoluut eens: The Lion King is schitterend geanimeerd.

The Lion King is een groot succes en vele fans zagen de film al in de bioscoop. Inmiddels heeft Disney ook een hoop concepttekeningen vrijgegeven. Deze zijn gemaakt door Michael Kutsche en Finnian MacManus, die eerder werkten voor Marvel.

De tekeningen tonen onder meer een alternatief ontwerp van de gemene leeuw Scar (Chiwetel Ejiofor) en een aantal geschrapte scènes met Simba (JD McCrary en Donald Glover) en zijn junglevrienden Timon (Billy Eichner) en Pumbaa (Seth Rogen).
In het kort
The Lion King is een hernieuwde versie van de originele animatiefilm uit 1994. Na de dood van zijn vader, de koning van de savanne, vlucht de jonge leeuw Simba en neemt zijn kwaadaardige oom Scar de troon over. Jaren later keert Simba terug om hem te stoppen. The Lion King haalde tot nu toe 1,6 miljard dollar op aan de bioscoopkassa's.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Het ziet er mooi uit. De film ook.
Verder een lege en zielloze kopie.

Psycho-M

Avatar

Prachtige tekeningen hoor, maar wat mij betreft een onnodige remake.
Het is niet te bevatten dat deze versie van de Lion King al 1,6 miljard heeft opgebracht.

Artificialis

Avatar

Als ik deze gezichtsexpressies zie begrijp ik volkomen waarom ze dat hebben weggelaten. Het ziet er meteen een stuk ongeloofwaardiger uit op deze afbeeldingen.

Jkorpor030

Avatar

Ik vond het vreselijk. Ik zag een meer animatie versie voorbij komen die tussen de 2 films in zit en dat had gewoon beter geweest. Ik mis de emotie in de film. Het is té echt gemaakt en dat is jammer

Coola

Avatar

Awesome.

Bij d film kwamen de emoties trouwens beter over dan in het origineel.

Master Of Films

Avatar

Duidelijk dat Coola een stand up comedian is. Well played.

Coola

Avatar

@ Master Of Films

Nee ik ben serieus. De dieren in de film tonen emotie en die komen realistisch over. Heb hier vier katten rond lopen daar kan ik het ook zien als ze pijn hebben of boos of verdrietig zijn. Wat ik bij die katten zie zag ik ook bij de dieren in de film. Dus ja die emoties zijn best wel geslaagd ja.

Master Of Films

Avatar

Tuurlijk maak je een grapje Coola.
Al vraag ik mij af of je überhaupt het origineel hebt gezien. Toevallig vanaf vandaag gratis te zien op Disney+. Dus grijp je kans. Smiley face

Deze remake heeft geen betere emoties dan het origineel. Het zit anders in elkaar.

Het origineel, wat gewoon een animatie is voor het hele gezin, ging niet voor realisme. De dieren hadden gezichtsexpressies dat niet dierlijk maar gewoon menselijk waren. Hierdoor zijn er veel meer complexe en herkenbare emoties te vinden dat je kan relateren aan een mens.

De filmmakers van de remake hebben gekozen voor meer realisme. Geen 100% realisme, mede doordat deze dieren een echte menselijke stem kregen dankzij (stem) acteurs. Hierdoor gaat de remake een beetje de fout in. Het geluid van een menselijke stem komt eenmaal uit de mond, en de mond is een belangrijk onderdeel van expressieve gezichtsuitdrukkingen.

Nogmaals. Daar waar het origineel niet voor realisme ging, werden de menselijke emoties (onze eigen spiegel) echt voorgehouden.

I.i.t. mensen hebben jouw katten (en alle andere katten als voorbeeld) gewoon basis emoties. Daarbij gebruiken ze veel meer hun lichaam. Of kijk je niet naar stand van de staart en de oren.

Er is een Disney film waar de emoties trouwens veel beter over komen zowel in het origineel als in de remake. Die heet African Cats (Disneynature). De beste Lion King versie ooit gemaakt. Smiley face

Basement

Avatar

hoe mooi zou het zijn als jij, master of films, eerst de nieuwe versie had gezien en daarna pas de oude tekenfilm. Zou jij dan nog de mening hebben dat die veel emotioneler is? Volgens mij speelt hier ook de nostalgiefactor een grote rol.
Denk je maar eens in, welke live action film dan ook en dat er dan een tekenfilm van wordt gemaakt, volgens mij zou die altijd tegenvallen en je niet zo pakken als het origineel.
Mijn mening is dat zowel de nieuwe als de oude versie beiden geweldige films zijn, beide emotioneel en dat we gewoon moeten genieten van al het moois wat wordt gemaakt door creatieve mensen, ipv een soort wedstrijd welke beter is. Dat is ten slotte altijd een kwestie van smaak...

Master Of Films

Avatar

Basement "hoe mooi zou het zijn als jij, master of films, eerst de nieuwe versie had gezien en daarna pas de oude tekenfilm. Zou jij dan nog de mening hebben dat die veel emotioneler is?"
Ik heb geen idee. Veronstellen heeft geen zin. Feit is dat de orginele film een animatie is uit 1994 en die heb ik al eerste gezien.

Basement "Volgens mij speelt hier ook de nostalgiefactor een grote rol."
Nope. Ik heb zo vaak geschreven. Remakes hoeven niet slecht te zijn. Ik kan genoeg remakes opnoemen die het niet onder doen van het orgineel. Sommige zijn zelfs beter dan het orgineel. En dat moet je niet zien als een wedstrijd.

Basement "Denk je maar eens in, welke live action film dan ook en dat er dan een tekenfilm van wordt gemaakt, volgens mij zou die altijd tegenvallen en je niet zo pakken als het origineel."
Waarom gebruik je dat woordje "altijd". Je maakt nu al een aanname.

Basement "Mijn mening is dat zowel de nieuwe als de oude versie beiden geweldige films zijn, beide emotioneel en dat we gewoon moeten genieten van al het moois wat wordt gemaakt door creatieve mensen, ipv een soort wedstrijd welke beter is."
Dit is prima dat je dat vindt. Iedereen heeft een mening, net zoals dat iedereen een kont hebt. Alleen ik beargumenteer en onderbouw mijn mening mbt The Lion King. Favreau en zijn "creatieve" team zijn duidelijk voor de luie aanpak gegaan dat terwijl hij een kans had om een goeie remake van te maken. Ipv daarvan was het slechts een lege en zielloze kopie (mooie woorden van Ang3l).

Basement

Avatar

iedereen "heeft" een kont (tenminste daar ga je voor het gemak van uit) en verontstellen doe ik niet, hooguit veronderstellen, net als jij dus hierbij doet. Verder is jou uitleg nog steeds een mening en geen verzameling feiten. Mijn doel was jou duidelijk te maken dat je ook best kunt accepteren dat iemand een andere mening of gevoel heeft dan jij, ipv ze voor komiek uit te maken of ze nogal vijandig de les te wijzen. Doe met deze tip wat je wilt en ik wens je nog veel kijkplezier toe in de toekomst.

Master Of Films

Avatar

Basement "iedereen "heeft" een kont (tenminste daar ga je voor het gemak van uit) en verontstellen doe ik niet, hooguit veronderstellen, net als jij dus hierbij doet."
Jaja, De bal omdraaien. Nee, vriend. Zo werk een discussie niet.

Jij maakt veronderstellingen zie bewijs hieronder.
Basement "Denk je maar eens in, welke live action film dan ook en dat er dan een tekenfilm van wordt gemaakt, volgens mij zou die altijd tegenvallen en je niet zo pakken als het origineel."
Het zal ALTIJD tegenvallen = veronderstelling.
Hoe weet jij dat dat het altijd

Basement "Verder is jou uitleg nog steeds een mening en geen verzameling feiten."
Nee, meningen met onderbouwing en argumentatie. Iets wat duidelijk bij je ontbreekt, behalve een reet. En leer eens feiten te onderscheiden van meningen (tip van mijn kant).

Basement "Mijn doel was jou duidelijk te maken dat je ook best kunt accepteren dat iemand een andere mening of gevoel heeft dan jij, ipv ze voor komiek uit te maken of ze nogal vijandig de les te wijzen."
Eerlijk gezegd, kom jij nu over als een clown met je wijze les. Daarbij kan Coola ook voor zichzelf opkomen. Wij zijn niet van suiker.

Mijn doel is de vraag waarom.
Waarom vind de ene het goed en de andere slecht. Ik leg uit waarom deze Lion King niet werkt. Argumentatie-onderbouwing. Kom niet met die dooddoener " kwestie van smaak". Daar schieten we niks mee op.

Met het uitleggen waarom goed (of niet) kunnen naast mijzelf ook anderen meer inzicht krijgen. We praten hier over films. Niemand, maar ook niemand op Filmtotaal heeft echt de postieve dingen goed kunnen benaderen behalve dat het er goed uit ziet. Terwijl de nay sayers wel degelijk de tekortkomingen van de film eruit pikken. Met gemak zelfs.
Waarom is deze Lion King beter dan of gelijk aan Lion King uit 1994?

Kom daar eens mee Smiley face

Basement "Doe met deze tip wat je wilt en ik wens je nog veel kijkplezier toe in de toekomst."
Jij ook prettig weekend.

Maiky666

Avatar

Helemaal mee eens, master of films. Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om die oude lion king beter te vinden, terwijl die nieuwe toch duidelijk superieur is qua emoties en graphics! Gelukkig is er jouw feitelijke kennis om de onwetenden in het gareel te houden! Ga zo door!

NieuwsFilm

meest populair