James Cameron is blij dat 'Avengers: Endgame' de recordopbrengst van 'Avatar' heeft verbroken

James Cameron is blij dat 'Avengers: Endgame' de recordopbrengst van 'Avatar' heeft verbroken

De filmmaker geeft een uitgebreide reactie.

Inmiddels weten we allemaal dat Avengers: Endgame de grootste bioscoopopbrengst ooit heeft binnengehaald, inflatie niet meegerekend. Maar hoe reageert de vorige recordhouder, James Cameron, op dat nieuws? Met opluchting, blijkbaar.

Cameron is het record dat hij in 2009 met Avatar behaalde kwijt, maar toch reageert hij niet bitter. "Het geeft me veel hoop. Endgame is het aantoonbare bewijs dat mensen nog altijd naar de bioscoop willen gaan. Wat me het meest beangstigde tijdens het maken van Avatar 2 en Avatar 3 is dat de markt misschien zo verschoven zou zijn, dat het gewoonweg onmogelijk zou zijn om mensen enthousiast te krijgen over het gaan naar en zitten in een donkere kamer met een boel vreemden om naar iets te kijken.", legt hij uit.

Doemscenario
Cameron is dus vooral blij dat films op groot scherm nog een doel hebben. Welk toekomstbeeld heeft hij voor zijn eigen films? "Of Avatar 2 en 3 opnieuw die successen kunnen halen? Wie weet. We zijn het aan het proberen. Misschien lukt het, misschien niet. Maar het punt is, het is nog altijd mogelijk.", geeft hij aan.

Cameron gaat verder: "Ik ben blij dat te zien. In tegenstelling tot het alternatief scenario waar, met de snelle beschikbaarheid en op maat gemaakte ervaringen die iedereen voor zichzelf kan creëren met streamingsdiensten en alle andere verschillende platformen, het potentieel van de bioscoop misschien niet meer had bestaan." En dat, volgens Cameron, allemaal dankzij Avengers: Endgame.

Nog veel vervolgen
Afwachten dus of de bioscoopgangers ook zo warm lopen voor Avatar 2, zoals nu met Endgame het geval was. Aan de gedrevenheid van James Cameron zal het niet liggen. Want die heeft nog heel wat gepland. We zullen het merken wanneer Avatar 2 in de bioscoop komt, op 17 december 2021. Deel 3 verschijnt in december 2023, en er zijn plannen voor deel 4 en 5 in respectievelijk 2024 en 2027. Maar of die allemaal records gaan breken...

NieuwsFilm

meest populair