Video

Alternatieve cameo Nick Fury uit 'Iron Man' hint naar Spider-Man en X-Men

Bekijk de alternatieve clip uit Iron Man.

door Bram de Groot om 10:00 in Video
In 2015 werd duidelijk hoeveel aantrekkingskracht het Marvel Cinematic Universe (MCU) had op niet alleen de fans. Sony Pictures besloot Spider-Man aan de franchise uit te lenen. In 2018 werd duidelijk dat ook de X-Men naar het MCU zouden gaan komen doordat Disney de concurrent Fox opkocht. Naar de integratie van beide Marvel-franchises werd in 2008 bijna gehint.

Aangezien Marvel Studios recent de eerste reeks MCU-films afrondde met Avengers: Endgame (met Spider-Man: Far From Home als een soort van nawee) verschijnt er ook een verzamelbox met alle films. Die box zal heel wat extra's bevatten, waaronder nooit vertoonde verwijderde en alternatieve scènes.

Spider-Man en X-Men
Hieronder zie je één van de alternatieve clips, geïntroduceerd door Kevin Feige - met op de achtergrond heel subtiel de cover van de comic Fantastic Four #1. Het betreft de postcreditscène van Iron Man (2018) waarin Nick Fury (Samuel L. Jackson) voor het eerst Tony Stark (Robert Downey Jr.) ontmoet en hem vertelt over het Avengers-programma. In zijn korte betoog verwijst hij naar Spider-Man en mutanten. Leuk!


The Art of Avengers: Endgame
Later dit jaar verschijnt overigens ook het boek The art of Avengers: Endgame. Hieronder zie je de fraaie cover van dat boek uit de geliefde reeks art-boeken van Marvel Studios.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Ik vraag me nog steeds af. Wat als marvel een deal kon sluiten met elke studio om een soort van crossover aan te gaan....

ThysRomani

Avatar

Wat een geweldig acteur is die Sam Jackson toch ook.

NieuwsFilm

meest populair