Algemeen

'The Lion King' is Box Office-koning aller tijden in Nederland

En verslaat daarmee Titanic.

door Bram de Groot om 12:01 in Algemeen
Vanaf heden mag The Lion King zich de Box Office-koning aller tijden in Nederland noemen. Lange tijd stond James Camerons Titanic op de eerste sterk, maar deze kaskraker neemt nu na ruim 20 jaar afstand van zijn troon.

De topscore van The Lion King is ook afgelopen periode flink toegenomen. De totaalscore staat tot op heden, twee maanden na de release, al op 28,2 miljoen euro. Titanic (1997) kwam destijds tot een eveneens enorme 25,8 miljoen euro.

Bezoekersaantallen
Uiteraard is het aantal bezoekers ook een belangrijk getal. Tot op heden wist The Lion King maar liefst 2,8 miljoen kaartjes te verkopen; goed voor een zesde plaats wat betreft de kaartjes verkoop. De top drie bestaat uit Titanic (3,4 miljoen kaartjes), Irma la Douce (3,6 miljoen kaartjes) en The Sound of Music (3,9 miljoen kaartjes).

De wereldwijde opbrengst van The Lion King staat op ruim 1,6 miljard dollar en is daarmee na Avengers: Endgame de financieel hoogst scorende film van 2019 tot op heden.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

gbfan

Avatar

word er rekening mee gehouden dat toen titanic draaide een kaartje 6 euro kostte en nu zowat het dubbele

kidcassidy

Avatar

Terecht, erg mooi gemaakte film! Laten er maar meer van dit soort films komen. The Jungle Book en Lion King zijn pareltjes

Maac

Avatar

kidcassidy "Terecht, erg mooi gemaakte film!"
”Gemaakt.” Ooit gezien hoe Titanic “gemaakt” is? Dat is het verschil tussen een film maken en iets tekenen op een computer.

GreenHornet

Avatar

Films zijn ook duurder geworden

kidcassidy

Avatar

@maac

Lekker belangrijk, het gaat er om wat mijn ogen zien. Ik ga niet naar de bioscoop om erachter te komen hoe iets gemaakt is, maar om het eindresultaat te zien. Misschien ben jij de enige in NL die er anders over denkt?

Maac

Avatar

kidcassidy "Lekker belangrijk, het gaat er om wat mijn ogen zien. Ik ga niet naar de bioscoop om erachter te komen hoe iets gemaakt is, maar om het eindresultaat te zien."
Lekker belangrijk? Zeg je dat ook tegen een Chinees replica horloge? Ambacht betekent niets meer tegenwoordig, walgelijk.
kidcassidy "Misschien ben jij de enige in NL die er anders over denkt?"
Dat zou kunnen. De hoeveelheid mensen die een film waarderen is voor mij geen criterium.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Maac,

Ik snap je punt maar ‘iets tekenen op een computer’ doet echt wel zwaar afbreuk aan de vakkennis en het talent van de artiesten die aan The Lion King, of welke CGI zware film dan ook werken. Had The Lion King origineler kunnen zijn? Zeker weten. Maar dat is een scenariokwestie en het voornaamste waar je de film op kunt afkeuren. Het visuele aspect was echter van topniveau en ik kan daar alleen maar mijn hoed voor afdoen. Misschien ben ik bevooroordeeld omdat ik zelf (digitaal) teken en schilder, maar ik kan je verzekeren dat daar een pak meer komt bij kijken dan de computer aanzetten en klaar. Het werk dat daar ingaat is zeker niet minder dan bij traditionele animatie. Gek hoe mensen dat niet willen erkennen.

Maac

Avatar

@Zaphod
Ik benoemde slechts het enorme contrast tussen de prestatie van het maken van een Titanic en The Lion King remake.

Natuurlijk erken ik dat het er mooi uitziet, maar hier wordt de film met een andere vergeleken en dan is de uitkomst gewoon anders dan wanneer je deze beoordeelt op zijn eigen merites.

Dus The Lion King 2019 als losse film is vast goed te noemen die er visueel prachtig uitziet en waar veel werk in zit, maar vergelijk The Lion King 2019 met het origineel uit 1994 (waar deze nou eenmaal op gebaseerd is) en de credits dalen behoorlijk, want dan blijft er niets indrukwekkends over op de visuals na (en blijkbaar is dat voor iedereen voldoende, ik sta inderdaad anders in de wedstrijd).

Als ik een artikel lees over dat The Lion King remake Titanic financieel heeft gepasseerd en een comment tegenkom waarin staat dat dit terecht is vanwege het feit dat het er zo prachtig uitziet, is mijn vergelijking tussen de twee volgens mij heel terecht.

Coola

Avatar

Meer dan terecht ( al had ik liever gezien dat Godzilla: King of the Monsters bovenaan zou staan, maar dat is een te grote droom)

Maar zoals al eerder gezegd in dit artikel. De film is inderdaad mooi gemaakt en steekt perfect in elkaar.

deregtx

Avatar

Vond het maar een slechte film... Die CGI leeuwen kunnen geen emoties tonen... Enigste leuke was Pumba.

Master Of Films

Avatar

gbfan "word er rekening mee gehouden dat toen titanic draaide een kaartje 6 euro kostte en nu zowat het dubbele"
Daarom werd ook het aantal verkochte kaartjes vermeld in het artikel. Bezoekersaantal is een betere en eerlijke graadmeter vind ik. Nooit geweten dat een Billy Wilder film zo populair was geweest in NL. Die film kwam nauwelijk op TV itt The Sound of Music.

ZaphodBeeblebrox "Had The Lion King origineler kunnen zijn? Zeker weten. Maar dat is een scenariokwestie en het voornaamste waar je de film op kunt afkeuren."
Dat is precies waar ik het afkeur. Inclusief regie. De mensen die aan de CGI visuals hebben gewerkt hun best gedaan en daar heb ik zeker respect voor.

Maac "Dus The Lion King 2019 als losse film is vast goed te noemen die er visueel prachtig uitziet en waar veel werk in zit, maar vergelijk The Lion King 2019 met het origineel uit 1994 (waar deze nou eenmaal op gebaseerd is) en de credits dalen behoorlijk, want dan blijft er niets indrukwekkends over op de visuals na (en blijkbaar is dat voor iedereen voldoende, ik sta inderdaad anders in de wedstrijd)."
Nee Maac. Ik ben ook geen kat die meteen blij wordt als hij een speeltje ziet.

De meeste mensen die hier op Filmtotaal zitten hebben geen ballen verstand van films. Men kijkt alleen naar pracht en praal van CGI.

CGI is slechts gereedschap van film maken. Een film bestaat meer uit visuals en surround sound. Een voorbeeld Toy Story. Pixar had hun 'wow' factor mee met hun CGI techniek in de jaren 90. Maar het was niet hun eigen computer software dat het een goeie film maakte. John Lasseter en zijn maten bij Pixar wilden een verhaal vertellen. CGI bracht hun Toys deels tot leven, de stemmencast en het scenario deed de rest.

Met alle respect die aan de CGI visuals hebben gewerkt, The Lion King 2019 is niets anders dan een tech-demo. Hetzelfde wat Nvida laatste tijden met hun RTX platform aan het doen zijn. Zo zag Rotterdam 1940 in Battefield V met RTX bijzonder echt en mooi uit.

Boer

Avatar

Zielig nieuws

NieuwsFilm

meest populair