Algemeen

Complete 'It' moet 7 uur gaan duren!

Met ook nog nieuw op te nemen scènes.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Regisseur Andy Muschietti wist te verrassen om van het eerste deel van de 'It'-tweeluikverfilming een doorslaand succes te maken. Ondanks dat It: Chapter Two toch iets minder werd ontvangen en de opbrengst iets achterloopt op de voorganger, komt er waarschijnlijk een complete versie van zeven uur!

Als Muschietti zijn zin krijgt, dan maakt hij van beide delen een geheel. Deze film zou zeven uur moeten gaan duren én scènes moeten gaan bevatten die achterbleven in de montagekamer of nog opgenomen moeten worden. Hij sprak al vaker over zijn gewenste "supercut" en hij gaf wat meer details in een nieuw interview.


"Ik ben van plan een supercut te maken, een versie van het verhaal die de twee films bevat met al het materiaal dat niet is opgenomen in de bioscoop- of thuisversie. En mogelijk een aantal scènes die ik nog niet heb opgenomen.

Twee uur extra beeldmateriaal!
Voor de snelle rekenaar onder ons; de bioscoopversies duren gezamenlijk echter ruim 5 uur (135 + 169 = 304 minuten). De regisseur geeft aan een versie te willen maken van 7 uur en dit zou in houden dat er zo'n 2 uur aan extra beeldmateriaal toe wordt gevoegd. Een miniserie van zo'n 7 of 8 afleveringen zou natuurlijk ook een optie kunnen zijn.

Overigens moet Muschietti binnenkort (ook) aan de bak met de DC-film The Flash die waarschijnlijk in 2021 of 2022 verschijnt.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Als je zeven uur nodig hebt om een verhaal te vertellen is het fijn als je de gelegenheid krijgt om dat te doen. Met het eerste deel leek Muschietti op weg te zijn naar het beste tweeluik sinds tijden, maar jammer genoeg had het tweede deel niets van de krachten van deel één.
Voor mij persoonlijk was dit helaas de grootste teleurstelling van 2019.

Mav Damian

Avatar

Maac "eerste deel leek Muschietti op weg te zijn naar het beste tweeluik sinds tijden, maar jammer genoeg had het tweede deel niets van de krachten van deel één."
Ik denk een van de redenen dat dit te maken heeft waarom deel 1 het beter deet dan deel 2 is het script. Normaal gezien ging Cary Fukunaga beide films maken, maar wegens creatieve meningsverschillen ging met de studie ging het niet door. Het script van deel 1 is geschreven door Chase Palmer, Cary Fukunaga en Gary Dauberman. Deel 2 is alleen geschreven door Gary Dauberman. Als je naar zijn cv kijkt heeft hij tot nu toe geen aardige horrorfilm op zijn naam staan. Ik denk dat Fukunaga een veelbelovende tweeluik kon maken dan wat het nu is.

Pietjebam

Avatar

Ik hoop dat deze supercut komt. Ik heb deel 1 meerdere keren gezien en vond het een best sterke film, ook al was het niet echt horror. Ik heb chapter 2 nog niet gezien maar die lijkt me ook wel leuk.

The soy sauce

Avatar

7 uur lang, waar gaat dit over. Zit helemaal niemand op te wachten

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vind deze verfilming erg tegenvallen.

Robbepost

Avatar

Monteer het dan in dezelfde structuur als het boek! Jong en oud afwisselend!
Ik vind het eerste deel tegenvallen, 2e nog niet gezien, maar lijkt (nog) minder te zijn.

GreenHornet

Avatar

maak er dan een 7 delige TV serie van en plaats het op Netflix.

Magnanimous

Avatar

Beide in een marathon gezin. Het was allebei erg goed. Ga geen boek vergelijken met een film, want das natuurlijk niet te doen. Ik heb het boek gelukkig nooit gelezen, dus ik stoor me niet aan de afwijkingen. Ook deel 2 was gewoon erg goed, en geen moment saai.

Maac

Avatar

@Mav
Ah dat wist ik niet. Het kwaliteitsverschil in scripts was enorm. Geen wonder dus.
Zonde!

Goku32

Avatar

The soy sauce, jij meschien niet nee. Maar sommige Mensen wel zoals me zelf. Ik wil het juist wel zien in 1 geheeld deze film. Vond part 1 super part 2 was vet maar ietjes minder. Maar nog steeds Geweldig, en als er 1 film uit komt op blu ray en dan 7 uur duurt vind ik helemaal top

Goku32

Avatar

Magnaninmous, ik heb het boek 3x gelezen. En inderdaad je moet de film niet vergelijken met het boek. Maar de films zijn inderdaad gewoon vermakelijke horror films. Niks mis mee, maar in de buurt van het boek kom je niet. Dan moet je een film maken van 10 uur of zo om in de buurt te komen. Maar IT blijft gewoon een top personage

YodaRulez

Avatar

Zou hier dan wel de orgie inkomen ????????

Robbepost

Avatar

^Dan koop ik hem alsnog!!!

John Wayne

Avatar

Ik vond deel 1 goed, maar deel 2 vond ik een enorme teleurstelling. Deel 2 was voorspelbaar, te lang en saai. Een verdere verlenging gaat hier niets aan verbeteren.

NieuwsFilm