Algemeen

Waarom Colin Trevorrow (Jurassic World) het aanbod om 'Guardians of the Galaxy' te regisseren afsloeg

De regisseur vond zichzelf niet zo geschikt.

door Corneel Vanfleteren om 17:12 in Algemeen
Regisseur Colin Trevorrow kennen we als de man die Jurassic World in goede banen leidde, maar hij had ook de regisseur van Guardians of the Galaxy kunnen zijn. In een interview legt hij uit waarom dat niet doorging.

"Ik ontmoette Marvel over Guardians of the Galaxy een lange, lange tijd geleden. Ja, heel erg vroeg [in de productie]. Het was een goed gesprek. Ik was geen comic book-jongen. Dat was niet echt mijn ding. Ik was een Star Wars-jongen, een Indiana Jones-jongen, een Spielberg-jongen, dat was mijn ding.", begint Trevorrow. Het is duidelijk dat hij van jongs af aan niet echt een klik had met de Marvel-wereld.

Persoonlijk betrokken
Trevorrow vervolgt: "Dus het was een goed gesprek, maar je moet iemand hebben die daarvan hield toen hij opgroeide, en er meer persoonlijk bij betrokken is. Zij moeten diegenen zijn die dat soort films regisseren. Het moet in je bloed zitten zoals ik dat had bij Jurassic World en de films waar ik nu bij betrokken ben." En door het gebrek aan een band met het MCU en de Guardians zei Trevorrow dus nee.

Marvel stelde daarop James Gunn aan, die na Guardians of the Galaxy een tweede deel mocht regisseren, en binnenkort begint aan Vol. 3. Trevorrow begint straks aan de regie van Jurassic World 3. Zo hebben beide regisseurs hun eigen filmreeks met Chris Pratt, en heeft ieder de reeks gevonden waar ze zich het beste in thuis voelen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Coola

Avatar

Is goed te merken dat hij van de originele jurassic park films houd want hij is samen met universal een weg in geslagen die ik heel erg waardeer.

En in before dan heb je het origineel nooit gezien... Ja dat heb ik wel, en heb de video band van jurassic park helemaal kapot gedraaid en JP 1 (en the land before time) hebben mijn liefde voor dinosauriërs aangewakkerd.

Ereptile

Avatar

Same Coola, als kind keek ik ook enorm vaak naar JP 1 en Platvoet! The Lost World was de allereerste bioscoopfilm die ik mocht zien (onder begeleiding van een ouder). Ik wordt nog altijd enthousiast als ik iets over dinosaurussen lees of op beeld zie!

Ik vind het goed van Trevorrow dat hij toegeeft niets te hebben met Marvel en het daarom ook niet wilde doen. Dan weet je dat je iemand hebt die films maakt waar z'n hart ligt

ThysRomani

Avatar

Die vent Trevorrow snapt de essentie van Jurrasic Park wat mij betreft niet. Maar goed, ik ben zodanig een tegenstander geworden van zijn werk, dat hij niks meer kan goed doen. Dat zal meer aan mij liggen.

Xenolicker

Avatar

Ik denk dat hij ongelijk heeft, lijkt mij dat een comicbookverfilming door een goeie regisseur maar die er weinig van weet juist verfrissend anders en zijn eigen ding kan zijn. De fans van dat bepaalde beeldverhaal zullen dan natuurlijk wel teleurgesteld zijn maar die hebben dan gewoon pech gehad en zullen moeten wachten tot de reboot.

NieuwsFilm

meest populair