Celebrity

James Cameron kan het niet hebben dat er weer een record van hem is verbroken

Na de grootste bioscoopopbrengst is de regisseur hoogstwaarschijnlijk ook zijn record diepzeeduiken kwijt.

door FilmTotaal om 13:36 in Celebrity
Recentelijk liet James Cameron nog weten het niet erg te vinden dat Avengers: Endgame de grootste bioscoopopbrengst ooit heeft binnengehaald. Daarmee stoot de superheldenfilm Cameron's Avatar van de troon. De regisseur kon hier goed tegen, maar toen hij laatst kreeg te horen dat er weer een ander record van hem was verbroken reageerde hij toch iets anders.

Op 26 maart 2012 daalde Cameron namelijk met de bathyscaaf Deepsea Challenger af naar de bodem van de Marianentrog, de diepste plek van de oceaan van maar liefst bijna 11 kilometer. Cameron kwam 10.898 meter diep. Nu schijnt het dat de Amerikaanse diepzeeonderzoeker, Victor Vescovo, nog net ietsje verder gegaan is: 10.927 meter. Dit kan volgens Cameron niet waar zijn.

Dieper is onmogelijk
De regisseur vroeg zelf aan The New York Times hem te interviewen, zodat hij zou kunnen aantonen dat het niet mogelijk is dieper te gaan dan het record dat hij heeft neergezet: ''Wat Vescovo heeft gedaan is waanzinnig'' begint Cameron. ''Maar ik ben het wel met een punt oneens. Hij zegt namelijk dat hij dieper is gegaan dan ik, maar dat is niet mogelijk. Je kunt niet dieper gaan. De bodem is er vlak, plat en structuurloos. Misschien gaf zijn meter het anders aan, maar hij kan niet zeggen dat hij dieper is gegaan. Ik vind het erg dat dit meteen als een record wordt geteld terwijl er geen bewijs van is''.

Vescovo liet kort daarna ook van zich horen: ''Ik heb gigantisch veel respect voor James Cameron, maar ik ben het hier niet met hem eens. Mijn materiaal was veel moderner. Ook zijn de meetinstrumenten om de diepte van het water te meten van tegenwoordig veel nauwkeuriger. Ik ben dus dieper kunnen gaan dan Cameron''.

NieuwsFilm

meest populair