Algemeen

Walt Disney zou weinig vertrouwen hebben in Captain Marvel van Brie Larson

Krijgt de heldin een kleinere rol in de franchise.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Voor wie de film Captain Marvel heeft gezien weet dat de Marvel-heldin Captain Marvel misschien wel het sterkste personage in de franchise is. Voor haar debuut werd aangegeven dat ze hét belangrijkste personage zou worden in de toekomst van de reeks.

Volgens Cosmic Book News, dat zich beroept op Overlord DVD, zouden Walt Disney en Marvel Studios haar toekomst in het Marvel Cinematic Universe heroverwegen. Dit zou ook te maken hebben met het vertrek van Spider-Man.

Kleiner aandeel voor Vers?
Tom Hollands Spider-Man zou namelijk een belangrijke rol hebben moeten vervullen in de toekomst van Brie Larsons Captain Marvel. Hij zou het wat stijve personage van Larson meer menselijk en levendig hebben moeten maken. Spider-Man zou ook meer humor moeten overbrengen naar Captain Marvel.

Vooralsnog is Captain Marvel 2 nog niet officieel aangekondigd en het is nog onbekend welke regisseur(s) er is of worden aangesteld. Het eerste deel was met een opbrengst van ruim $1,1 miljard een groot succes, dus mogelijk moet dit bericht met een korreltje zout genomen worden.

34 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SupaFly

Avatar

Captain Marvel was alleen maar zo'n denderend succes omdat men wilde weten hoe het verder ging na de cliffhanger in Infinity War. Je kreeg het gevoel deze film niet te kunnen missen voordat je begon aan Endgame. Denk niet dat een losstaand deel 2 zoveel bezoekers krijgt als de eerste.

Beau

Avatar

Cosmic Book News, serieus?
Gaan jullie nu ook al berichten overnemen van dat stuk stront?
Filmtotaal gaat er echt op achteruit!

Moviewheels

Avatar

Een tweede deel zou juist meer ruimte bieden om haar karakter te ontwikkelen. Imo is Brie de perfecte actrice hiervoor. Ze heeft zich in zwaardere karakterrollen bewezen als een bijzonder getalenteerde actrice

Robbepost

Avatar

Ze maakt tot nu toe geen sterke indruk als Captain Marvel vind ik.
De solofilm vind ik 1 van de minste MCU titels.

ExtraDip3000

Avatar

Disney heroverweegt niks... Als het meer dan 1 miljard op brengt!

Rafael11

Avatar

Beau, idd. Heb me verbaast hoeveel bullshit die site kan uitpoepen. Je mag vinden wat je wilt van Captain Marvel en Brie Larson, maar als FT nu ook 'nieuws' gaat gebruiken van Cosmicbooknews als bron, zijn ze wel erg gezakt. Samen met We Got This Covered is Cosmicbooknews bekend vanwege het opmaken van geruchten zonder betrouwbare bron.

Het kan overigens best dat Disney twijfelt met CM, maar niet vanwege Spider-Man. Waarom zouden een personage gebruiken om een ander personage te 'fixen' waarvan ze niet eens de IP(van Spider-Man) hebben.

Denk trouwens dat ondanks alle negativiteit(wat ik persoonlijk erg jammer vind) Captain Marvel gewoon blijft. Ze zetten niet voor niets Ms Marvel en Monica Rambeau op. Denk dat die twee haar sidekicks worden, de vaste kern zeg maar. Misschien samen met Nick Fury(hij was niet zo maar bezig met een nieuwe organisatie in de ruimte met de skrulls). Net zoals Iron Man Pepper, War Machine en Happy Hogan had in al z'n films, Cap Falcon en Bucky had, Thor had Lok, Odin en z'n moeder, Ant-Man had z'n dochter en Pym. Dat mist Captain Marvel nog, die vaste kern van personages om het hoofdpersonage die ook voor de nodige karakterontwikkeling van het hoofdpersonage zorgen. Door die 25 jaar timejump is dat lastiger.

Gigan72

Avatar

Heb deze Captain Mega Mindy film na 30 min uitgezet.. wat een bagger zeg.


Arnold_FF7

Avatar

Wow wie had dat verwacht. Trouwens dit heeft wel wat waarde. Aangezien ze op dit moment in de strips teasen dat ze of doodgaat of een slechterik wordt

Gyros regime

Avatar

Dan laten ze Thor haar toch meer humor bijbrengen? Qua humor staat Ragnarok volgens mij wel op 1..

PRIME

Avatar

Als dit al zou gebeuren, dan heeft Larson dat waarschijnlijk aan haar eigen houding te danken.

ultraThijs

Avatar

Don't do that, don't give me hope

GreenHornet

Avatar

Er is zoveel fake news over Captain Marvel.

Het probleem lag aan het script en regie.

Als ze dit verbeteren in deel 2 dan komt het wel goed.

Rickb

Avatar

Vond captain Marvel niet eens echt leuk. Had er meer van verwacht.

nd90

Avatar

Niet alleen walt Disney heeft weinig vertrouwen in haar..

STYD

Avatar

Klopt niets van. Kijk naar de cijfers. 1,1 miljard. Het enige wat ik wel zou kunnen begrijpen is dat ze wel een beetje in hun maag zitten met Captain Marvel omdat ze een zo niet de sterkste superhero is. Dus dat maakt de rest totaal niet interessant meer wanneer er gevechten zullen plaats vinden

Eddie Singer

Avatar

Een echte MCU-fan vindt alles van MCU goed.

Calvero

Avatar

"Walt Disney zou weinig vertrouwen hebben in Captain Marvel van Brie Larson"
Toch knap van die ouwe Walt, dat hij een mening heeft over iemand die bijna 33 jaar na zijn overlijden pas is geboren.

Artificialis

Avatar

Brie Larson heeft geen charisma, geen uitstraling, geen affiniteit met de rol, geen chemie met haar collega's en geen acteertalent. Haar norse gezichtsuitdrukking in Captain Marvel en Endgame suggereert alsof ze tijdens de opnames zwaar ongesteld was. Mijn advies aan de filmmakers is dat ze de nieuwe opnames wat beter op haar maandelijkse periode moeten afstemmen. Maar zelfs dan kunnen ze haar rol maar beter zo klein mogelijk houden.

Gigan72

Avatar

@eddie singer
Om dat het MCU is moet de fan maar alles goed vinden....
Daar ben ik het niet mee eens als je ergens fan van bent moet je juist ook de slechte dingen kunnen toegeven en benoemen.

Ik ben bv fan van Star Wars /Godzilla en Friday The 13th daar zitten goede en slechte films of personages tussen.

Frietgezicht

Avatar

@ STYD, daar verzinnen ze wel wat op. Kijk naar Quiksilver in X-Men. Elke film een excuus om hem uit een finale te halen.

Beste is haar in Avengers 5 aan het begin te laten vermoorden door de main badguy. Dan laat je de badguy gelijk zien en ben je van haar af.

TheGuardian

Avatar

@Frietgezicht.
Ik ben ook teleurgesteld in het personage Captain Marvel, had er van tevoren veel meer van verwacht. Ook van Brie Larson(vind dat al die negativiteit rondom haar heel erg overdreven is, but that's just me) had ik meer verwacht. Maar zoals iemand anders hier al zei, ik denk dat zei ook veel beter zou moeten kunnen. Verder denk ik serieus dat ze er in de toekomst echt nog wel een beter personage van kunnen maken. Tuurlijk, 'eerst zien dan geloven', snap ik. Maar waarom haar nu gelijk al afschrijven? Ik zag dat je Thor eerst ook een oninteressant personage vond. Dat vond ik ook, tot Ragnarok. Maar dat heeft 4 films geduurd voordat ik hem een tof personage vond.

Frietgezicht

Avatar

Twee weken geleden klapten de onderhandelingen tussen Disney/Marvel en Sony over de gedeelde rechten rond Spiderman. Volgens nieuwe geruchten heeft Disney ineens geen haast meer en leunt afwachtend achterover. De reden? Apple en Amazon hebben interesse in de filmstudio van Sony.

Zowel Apple als Amazon komt met een eigen streamingkanaal waar ze content voor nodig hebben en een filmstudio om nieuwe films te maken. Sony Pictures, bekend van James Bond en Spiderman zou perfect zijn voor Apple of Amazon en er zijn blijkbaar al gesprekken gaande. Maar ook voor Disney/Marvel is dat goed nieuws want in de clausule van de superheldenlicentie staat dat deze licentie niet meeverkocht kan worden. Dus bij verkoop van Sony Pictures krijgt Disney/Marvel gewoon gratis Spiderman en Venom terug. En aangezien Spiderman de komende twee jaar toch nog geen echte rol had in de MCU heeft Disney geen haast.

shellghost

Avatar

Ik vind/vond Capt. Marvel best een leuke film. Ben dan ook benieuwd naar een deel 2.
Denk dat Brie wel de goede persoon is om dit karakter te vertolken.
Wat meer vertrouwen vanuit Disney zou in dit geval totaal geen kwaad kunnen.

Frietgezicht

Avatar

@ TheGuardian, omdat ze sterker is dan Thor. Te sterk. En Thor had nog potentie. Een broer, ouders, leuke karakters eromheen, behalve die kat is er geen enkel personage blijven hangen uit haar film.
Van mij mogen ze met haar doorgaan als ze goede ideeën hebben en sowieso ligt het niet echt aan Brie zelf maar aan de film, het karakter, het script enz.

TheGuardian

Avatar

^Eerlijk gezegd moet ik het nog maar zien CM sterker is dan Thor, zeker IW Thor. Feige had dat wel aangegeven, maar ik heb het gevoel dat Kevin Feige haar alleen maar aan het ophypen was. Ikzelf vind CM niet de sterkste. Een van haar belangrijkste krachten is energyabsorpsie waardoor ze een enorme powerboost krijgt. Nou was dat niet in de film zelf uitgelegd dat ze dat ook heeft in de MCU, maar onder de Marvelfans op bijv. Reddit heeft ze dat ook in de MCU en als je goed oplet op sommige momenten lijkt dat idd ook het geval(al is het wel speculatie). Want telkens voordat CM dus die Kreeships en Thanos's schip doorboort is ze geraakt door explosies die haar een boost kunnen geven. Maar onder die boost vind ik haar niet zo bijzonder sterk. Kijk maar naar het gevecht met Thanos, daar komt ook weer die energyabsorpsie van pas. Voordat ze de bovenhand krijgt, haalden die stoten van haar niks uit bij Thanos, hij gooit haar weg. Maar zodra ze de Gauntlet te pakken krijgt, kan ze de kracht van de stenen(of 1) absorberen waardoor ze hem kan overpoweren. Als je goed kijkt zie je dat ze meer begint te stralen zodra ze begint met absorberen, en krijgt ze die aura om haar heen. Vandaar ook dat die kopstoot van hem niks deed bij haar.
Op Reddit had iemand een soort analyse gemaakt van CM haar krachten, misschien vind je het wel leuk om te lezen. Voor nu is dit is natuurlijk nog speculatie, maar er zit wel wat in vind ik.
https://www.reddit.com/r/Captain_Marvel/comments/bv9n7i/carols_powers_and_the_importance_of_colour/

https://www.reddit.com/r/Captain_Marvel/comments/bxwzqg/part_2_an_analysis_of_carols_powers_and_other/

Oja, over de film CM. Alleen de kat vond je interessant? Ik heb ook genoten van een jongere Samuel JacksonSmiley face Vond het de leukste Nick Fury verschijning van de MCU.

Dukat

Avatar

Ik vind het geen straf om naar haar te kijken op grote schermen. Verder is zij een proma actrice en speelt CM prima.

BillySavastano

Avatar

Hoi allen ben nieuw hier, ik vond persoonlijk capt Marvel geen slechte film maar dat is mijn mening. Vond het wel jammer dat je na de film zo'n idee heb dat ze super sterk is en vervolgens in end game valt dat wel mee.

Sunspot

Avatar

^

Welkom Smiley face

Eddie Singer

Avatar

@Gigan72,
Het was cynisch bedoeld Smiley face
De context daarvan ligt in een andere discussie.
Ik noemde in die discussie 'Endgame' een teleurstellende film....wat het ook gewoon is.
Een bepaalde 'echte MCU-fan' reageerde daarop dat een MCU-fan alles goed vindt van MCU en noemde mensen met een afwijkende mening daarin, 'dom'.
Enters 'Een echte MCU-fan vindt alles goed van MCU'.

Gigan72

Avatar

@eddiesinger
ik heb die discussie gemist dus vandaar mijn reactie
Maar thx voor de uitleg.

Symn

Avatar

Ik heb weinig vertrouwen in de minimal-effort stijl van acteren van Larson.

Mothercopper

Avatar

Sorry, maar de film was een van de mindere uit het MCU, ergo ik vond het slecht.

Popcultuurfreak

Avatar

Ze is omringt met controversie.
Ik denk niet dat zij de MCU kan dragen.
Die rol had Spiderman moeten zijn.
Dat heb je netjes verknalt Disney, kudo's.

NieuwsFilm

meest populair