Algemeen

'IT: Chapter Two' hint naar 'Christine'!

Zou er een film komen in dezelfde reeks?

door Bram de Groot om 07:48 in Algemeen
De boeken van Stephen King hebben soms wat weg van de Pixar-animatiefilms. Met kleine hints wordt er in de boeken naar andere titels van de auteur verwezen. Zou Warner Bros. nu stiekem denken aan een Stephen King-filmuniversum?


Let op: MOGELIJKE SPOILERS!

Die kans lijkt klein aangezien dat niet eenvoudig zou zijn. Wel blijkt er een leuke hint in IT: Chapter Two te zitten naar een bekende auto uit Kings boek 'Christine'. Misschien viel het je al op toen je het tweede deel recent bekeek in de bioscoop en een opvallend personage zag in de film.

Nummerbord van Christine
De knipoog naar Christine kwam voor in de scène met de cameo van King zelf. De meeste kijkers waren waarschijnlijk te verrast of focusten zich op de dialoog. Had je op de achtergrond gelet dan had een nummerbord kunnen zien met daarop 'CQB 241'. En dit is de plaat van de rode 1958 Plymouth Fury uit de film Christine uit 1983.

Overigens kun je komende maanden nog twee nieuwe King-films bekijken. Op 4 oktober verschijnt In the Tall Grass op Netflix en op 7 november gaat Doctor Sleep in première in de Nederlandse bioscoopzalen.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Djipko

Avatar

Zo was er ook het moment dat Pennywise door de deur komt met de uitspraak. Here's Johnny

Decepticon

Avatar

Dat Here's Johnny moment was idd niet te missen, maar de nummerplaat had ik niet gezien, is net wat te lang geleden dat ik Christine gezien heb om dat te onthouden. Maar leuk gedaan iig.

Goku32

Avatar

Ik had hem wel gezien, ik moest als enige lachen in de zaal toen ik het zag. Maar dat zie je wel als je een groot steven king fan bent.

Gigan72

Avatar

Christine is echt 1 van de betere boek verfilmingen van King.
En hij staat ook in mijn top 5 van beste
J.Carpenter films.

Spider-fan

Avatar

Stephen King universum lijkt me lastig, want er zijn zoveel boeken en die zijn allemaal aan verschillende maatschappijen verkocht. Dan zou Warner Bros die boeken allemaal weer moeten kopen van anderen en opnieuw verfilmen.

Het universum in de boeken is heel anders dan in de films. Tussen de boeken zitten onderling wel verbanden, maar in de films zou ik het meer 'cameo's' van andere boeken noemen dan echt een verband: je ziet even kort iets en denkt dan 'oja, dat is Christine of Cujo', maar dat is niet echt een verband.
Wat wel een verband is, is dat je in Gerald's Game iets ziet uit Dolores Claiborne. Dit verband zit in het boek ook: wat de hoofdrolspeelster uit Gerald's Game meemaakt in haar jeugd gebeurt tijdens dezelfde zonsverduistering als wat Dolores Claiborne tijdens haar huwelijk meemaakt. Maar meestal worden dit soort verbanden uit de boeken in de verfilmingen weggelaten.

Devenace

Avatar

Christine... ooit ergens in de jaren ‘80 gezien op Veronica, die toen de mei maand film maand deed.
Geweldig, vooral de eerste Nightmare is mij lang bij gebleven.

NieuwsFilm

meest populair