Regisseur Todd Philips: "Joker gaat met niemand vechten ook niet met Batman"

Regisseur Todd Philips: "Joker gaat met niemand vechten ook niet met Batman"

Volgens regisseur Todd Philips is Joker vs. Batman uitgesloten

In aanloop naar Joker lijken journalisten graag het antwoord op de vraag "Wat gebeurt er in een gevecht tussen Joker en Batman?" te weten te komen. Joaquin Phoenix antwoordde al eerder op die vraag, nu mag regisseur Todd Philips het uitleggen.

Philips is een stuk duidelijker dan Phoenix in zijn antwoord: "Deze film staat op zichzelf. Ik kan me niet voorstellen dat Arthur Fleck het gevecht aangaat met iemand.". Deze Joker gaat dus niemand te lijf, ook Batman niet, die ook niet te zien zal zijn in de film. De invloed van de Dark Knight zal zich tot een minimum beperken.

Daar is de Batmobile
Toch zaten er eerst meer Batman-verwijzingen in Joker, zegt Philips. "Er zat misschien een beetje meer van alles in eerdere versies, maar dat ging alleen over hoe leuk het is dat we met één been in de comic bookwereld staan, en met het andere niet. En om dan de balans te vinden. Het was niet van 'Oh, en nu moet je de Batmobile ter sprake brengen en je moet...', niets van dat alles. We hebben letterlijk de sprong gewaagd met deze film."

En dus staat deze DC-film los van welk universe dan ook, maar wel met een subtiele link naar de comics. Batman zelf wordt weer verwacht in The Batman in 2021. Hoe Arthur Fleck gaandeweg de Joker wordt, zie je vanaf 3 oktober.



NieuwsFilm

meest populair