2021 wordt een bijzonder druk Marvel-jaar!

2021 wordt een bijzonder druk Marvel-jaar!

Leuk voor de Marvel-fans.

Volgend jaar krijgen we drie producties in het Marvel Cinematic Universe, met de films Black Widow en Eternals en de Disney+ serie Falcon and the Winter Soldier. Het jaar daarna wordt het - mede met dank aan het nieuws rond Spider-Man - veel drukker met maar liefst acht (of negen) titels!

Het MCU trapt in 2021 af met de introductie van een nieuwe held in (1) Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Daarna wordt het een dolle boel in de naar verluidt zeer creatieve Disney+ serie (2) WandaVision. De gebeurtenissen in die serie zullen vervolgens impact hebben op (3) Doctor Strange in the Multiverse of Madness, de tweede "solofilm" rond Doctor Strange. Niet veel later verschijnt de soloserie rond het titelpersonage uit (4) Loki!

Nadat in 2017 voor het eerst drie films verschenen in het Marvel-filmuniversum voegt zich nu de titelloze (5) Spider-Man 3 met Tom Holland bij Phase 4. Daarmee komt de teller wat betreft films in 2021 op maar liefst vier stuks. Na de derde Spider-Man film verschijnt de animatieserie (6) What if...?, dat vermoedelijk losstaat en teruggrijpt op de Infinity Saga.

Richting het einde van het jaar verschijnen twee producties waarin bekende personages uit Phase 3 terugkeren, met de Disney+ serie (7) Hawkeye en even later (8) Thor: Love and Thunder. In beide producties zien we vrouwelijke versies van de titelhelden.

Aan deze reeks zou zomaar Sony's (9) Venom 2 toegevoegd kunnen worden. Als Spider-Man in die film opduikt, dan maakt Sony's Marvel Universe onderdeel uit van het MCU. Op dit moment staat Venom 2 gepland voor 2020, maar die datum lijkt toch krap te worden, aangezien de opnames nog steeds niet zijn aangevangen.


De MCU-films en series per jaar!
2020 | 2021 | 2022



NieuwsFilm

meest populair