Walt Disney Animation wijst vier regisseurs aan voor nieuwe projecten!

Walt Disney Animation wijst vier regisseurs aan voor nieuwe projecten!

Nog niets bekend over projecten zelf...

Walt Disney Animation heeft vier regisseurs aangewezen om te werken aan originele content voor de studio. Het zijn twee oude bekenden van de studio en twee nieuwe namen.

Het volgende project voor de studio is Raya and the Last Dragon, waar het regieduo Paul Briggs (stemacteur) en Dean Wellins (animator) aan het roer staat. Crazy Rich Asians-schrijver Adele Lim schrijft het script.

Nieuwe namen
Er zitten twee nieuwe namen in het rijtje van vier: De Spaanse regisseur Carlos Lopez Estrada kwam in 2018 met zijn eerste live-action-film Blindspotting en heeft ook een aflevering van Legion geregisseerd.

Vervolgens is daar Suzi Yoonessi, regisseur van Unlovable (2018) en Dear Lemon Lima (2009, met Disney Channel-ster Meaghan Martin).

Oude Disney-bekenden
De andere twee regisseurs zijn bekenden uit de Disney-stal. Josie Trinidad is al jaren story artist en werkte aan de scripts Zootopia en Wreck it Ralph.

En dan is er nog Marc Smith, misschien wel de meest doorgewinterde animator die Disney in huis heeft. Hij werkte al in het beruchte 'b-team' aan The Lion King en schreef mee aan de volgende Disney-film, Frozen 2.



Frozen 2 is vanaf 20 november 2019 te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair