Wesley Snipes speelde vroeger bijna Black Panther

Uiteindelijk ging hij toch voor Blade.

Black Panther was een groot succes voor Marvel. De film werd sterk onthaald en bracht wereldwijd maar liefst zo'n 1,3 miljard dollar op. Chadwick Boseman speelde hierin de hoofdrol en is sindsdien een van de belangrijke gezichten van Marvel. Toch ging deze rol in het verleden bijna naar een andere bekende acteur, namelijk niemand minder dan Wesley Snipes.

In een recent interview, waarin Snipes de film Dolomite is My Name promoot, had hij het erover: ''Ik was al in gesprek om Black Panther te spelen jaren geleden, voordat we het überhaupt nog maar hadden over Blade''. Blade is natuurlijk de bekendste rol van Snipes, een ander Marvel-personage dat hij speelde van 1998 t/m 2004. Zo gaat de acteur verder: ''Toen we eenmaal met Blade begonnen waren, kwam het niet meer van Black Panther. Dat was natuurlijk jammer, maar ik was toen compleet gefocust op mijn nieuwe rol als Blade en wilde me niet laten afleiden door andere projecten''.

Zijn versie
Toen hem werd gevraagd hoe de film eruit zou hebben gezien, liet Snipes weten dat ze al de nodige plannen hadden: ''Natuurlijk was de technologie destijds niet zo goed als vandaag, maar we zouden veel hebben gewerkt met de Vibranium (het fictieve metaal waar Black Panther's pak en Captain America's schild van zijn gemaakt). Het zou voor die tijd erg high-tech zijn geweest, met x-ray vision, virtuele effecten en al. Het zou bovendien trouw zijn geweest aan de stripboeken, met een supermoderne stad en geavanceerde techniek''.

NieuwsFilm

meest populair