Welke DC-films verschijnen er na 'Joker'?

Welke DC-films verschijnen er na 'Joker'?

Al flink wat films gepland; nog velen in ontwikkeling.

Afgelopen weekend ging de DC-film Joker met veel succes in première. Het stevige drama haalde wereldwijd maar liefst 234 miljoen dollar op. Komende weken zal de film nog de nodige aandacht vragen, maar al snel wordt het voor de genre-fans uitkijken naar de volgende DC-film.

Het lijkt er verdacht veel op dat Joker niet onderdeel wordt van een groter filmuniversum, maar vooralsnog heeft Warner Bros. geen vergelijkbare losstaande DC-projecten aangekondigd. Er staan op dit moment dus enkel films in het DC Extended Universe gepland.

Vijf DC-films officieel gepland
Begin volgend jaar is Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (6 februari 2020) de eerstvolgende DC-film. Daarin zien we vooral Margot Robbie's Harley Quinn uit Suicide Squad uit 2016. Ook in Wonder Woman 1984 (4 juni 2020) draait het om vrouwelijke DC-personages met uiteraard de titelheldin van Gal Gadot die het opneemt tegen de slechterik Cheetah van Kristen Wiig.


In 2021 zien we Robert Pattinson als de Dark Knight in het langverwachte The Batman (24 juni 2021) en een paar maanden later geeft Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn nieuw leven aan Task Force X in The Suicide Squad (5 augustus 2021). Voor eind 2022 staat Aquaman 2 (16 december 2022) gepland.

Overige (bijna) zekere projecten
En dan zijn er nog een paar films in ontwikkeling die ongetwijfeld snel worden aangekondigd. De eerste is The Flash van It-regisseur Andy Muschietti en met Ezra Miller. De grootste kans is dat de vertraagde film begin 2022 verschijnt. Ook zou de Aquaman spin-off The Trench nog voor deel twee moeten verschijnen. Mogelijk verschijnt deze eind 2021. En dan zijn er nog titels als Shazam! 2, Black Adam, New Gods en Batgirl.

NieuwsFilm

meest populair