Celebrity

Taika Waititi (Thor: Ragnarok) over het spelen van Hitler in zijn nieuwe film

Een andere versie dan voorgaande films over de Nazileider.

door FilmTotaal om 14:28 in Celebrity
Regisseur Taika Waititi wist vooral hoge ogen te gooien met zijn Thor: Ragnarok film, waarin hij zichzelf ook een kleine rol gaf. In zijn volgende film, Jojo Rabbit, heeft hij een groter aandeel, al keken hier wel een paar mensen van op. Waititi geeft namelijk gestalte aan Adolf Hitler, iets waar hij zich in een recent interview over uitliet.

''Ik heb overal gezocht naar de perfecte acteur'' begon Waititi. ''Maar soms vind je de perfecte persoon in de spiegel. Ik speel Hitler wel heel anders dan wat we gewend zijn van andere films. Ik speel hem namelijk zoals een tienjarig jongetje zich hem voorstelt. Hij is als het ware als een duiveltje op de schouder, een versie van Jojo die hem verschrikkelijk advies geeft terwijl hij sympathie begint te krijgen voor een joods meisje''.

Geen research
Waititi deed geen research alvorens de Nazileider te vertolken.''Ik heb hem niet gebaseerd op beelden van de echte Hitler'' zegt hij. ''Hij is een versie van mijzelf met een slecht kapsel, een debiel snorretje en een middelmatig Duits accent. Het zou te vreemd zijn om de echte Hitler te spelen''.

NieuwsFilm

meest populair