Robert Downey Jr. reageert op Scorsese's negatieve uitspraken over Marvel

Robert Downey Jr. reageert op Scorsese's negatieve uitspraken over Marvel

De Iron Man acteur is het duidelijk niet eens met de The Irishman regisseur

Martin Scorsese's nieuwste film The Irishman is tot nu toe erg goed onthaald door de kleine groep bioscoopgangers die hem al heeft kunnen zien, maar de laatste dagen verschijnt de met een Oscar bekroonde regisseur vooral negatief in het nieuws. Hij liet zich namelijk uit over de Marvel-films, die volgens hem geen cinema zijn. In een recent radio-interview met Howard Stern reageerde niemand minder dan Robert Downey Jr. hierop.

''Ik stel zijn mening zeker op prijs. Iedereen heeft recht op een andere mening, maar ze houdt geen steek'' begint de Iron Man acteur. ''De films draaien toch in de bioscoop? Je kan net zo goed zeggen dat Howard Stern geen radio is. Ik snap niet waarom Scorsese dit zegt.''

Jaloers?
Er wordt Downey Jr. vervolgens gevraagd of de wereldberoemde regisseur misschien jaloers is: ''Ik denk van niet. Ik had wel niet zo'n monstersucces van het MCU verwacht. Wat hem betreft heeft dat genre films de naam cinema door het slijk gehaald. Het is echter gigantisch indrukwekkend als je ziet hoe ze op zo'n brutale wijze de concurrente hebben platgewalst''.

Scorsese's The Irishman is een van de topfavorieten voor de Oscars en naar alle waarschijnlijkheid zal Robert De Niro ook mee gaan dingen naar de Oscar in de categorie Beste Acteur. Ondanks het feit dat veel Marvel-fans hopen dat dit ook het geval zal zijn voor Downey Jr., liet de acteur tijdens zijn interview weten geen campagne te voeren voor zijn rol in Avengers: Endgame.

NieuwsFilm

meest populair