'Birds of Prey' is volgens Ewan McGregor een "feministische film"

'Birds of Prey' is volgens Ewan McGregor een "feministische film"

McGregor speelt in de film DC-schurk Black Mask.

Het DC-filmuniversum lijkt met de laatste paar releases eindelijk de goede kant op te gaan. Wonder Woman en Aquaman waren grote successen bij zowel critici als publiek en het vorige week verschenen Joker maakt zelfs kans op Oscars. Met Cathy Yans Birds of Prey hoopt DC nu ook een boodschap over te brengen, aldus Ewan McGregor, die de rol van schurk Black Mask speelt in de film.

McGregor had tijdens een interview met name lovende woorden over het script van de film. Hij zei hier het volgende over:

"Wat mij vooral aantrok aan Birds of Prey is dat het een feministische film is. Het script is erg nauwkeurig geschreven. Er wordt serieus gekeken naar misogynie, en dat is broodnodig. We moeten ons beter realiseren hoe wij ons als mannen gedragen tegenover vrouwen. We kunnen wel een lesje leren. Vrouwenmishandelaars zijn meestal heel extreem in films: ze verkrachten, slaan vrouwen... en dat bestaat natuurlijk ook. Maar in de dialogen van Birds of Prey wordt ook subtiel verwezen naar alledaagse discriminatie van vrouwen, dingen die we ons als mannen vaak niet realiseren. Dat vond ik briljant gedaan."

Een groep powervrouwen
In Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) keert Margot Robbie terug als Harley Quinn. In deze film brengt ze echter een paar van de bekendste femme fatales uit het de DC-strips met zich mee, waaronder Huntress en Black Canary.

Birds of Prey draait vanaf 6 februari 2020 in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair