Algemeen

'Dredd 2' zeer onwaarschijnlijk volgens scenarist Alex Garland

De eerste film kreeg in 2012 goede recensies, maar was verre van een kaskraker.

door Zilko Tarici om 19:17 in Algemeen
Nu er een aantal jaren zijn verstreken, is het duidelijk dat actiefilm Dredd een moderne cultklassieker lijkt te zijn geworden. En dat ondanks dat de film een flop aan de bioscoopkassa's was. Een vervolg lijkt er volgens scenarist Alex Garland echter niet in te zitten.

Dredd was de tweede verfilming van de stripreeks Judge Dredd. Alex Garland (later regisseur van Ex Machina en Annihilation) werkte al sinds 2006 aan het project. De opnames van Dredd begonnen uiteindelijk in 2010 in Zuid-Afrika met Pete Travis als regisseur en een budget van ca. 40 miljoen dollar. Een jaar later kreeg de film problemen te verduren tijdens de post-productie. Travis kon op dat moment vertrekken, waarna Garland zijn rol overnam.

Garland is klaar met Dredd
Ondanks dat fans dus graag een vervolg op Dredd willen zien, ziet Garland geen brood in een vervolg. Tijdens een recent interview met ScreenGeek zei de filmmaker er het volgende over:

"Nee, het was een behoorlijke nare ervaring. En daar zijn meerdere redenen voor. Uiteindelijk zag ik het nut niet van een vervolg. Ik houd van Dredd als personage, maar ik sta niet te trappelen om die wereld opnieuw te betreden."

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Jammer want ik vond de 2012 wel een vette film

nd90

Avatar

Hij sloeg helaas niet aan in de bios, maar daarna was de verkoop toch behoorlijk goed. Net als de film. Prima verhaal, goede actie, en precies als de strips.

Dus aub maak gewoon deel 2

Frietgezicht

Avatar

Lijkt mij iets voor Netflix om geld aan uit te geven. Hoop het.

Gigan72

Avatar

Erg jammer dat we geen deel 2 gaan zien.
Dredd is echt een prima film.

Vleeshaak

Avatar

@Frietgezicht. Dan wordt het Dredd met Adam Sandler in de hoofdrol.

Monojaxx

Avatar

Vond het een vermakelijke film en zeker niet slecht, maar Judge Dredd met Arnold vond ik toch een stuk beter. Vooral met die robot.

Sunspot

Avatar

Jammer, vette film, dat wereldje ook, zou er meer van willen zien

Gigan72

Avatar

@,monnojaxx

Arnold ????? Bedoel je niet Sly

Frietgezicht

Avatar

@ Vleeshaak, lol nee joh bij Netflix laten ze regisseurs hun eigen ding doen en ach, met dat masker op zou het ook niet uitmaken Smiley face

Civilian Supreme

Avatar

In serievorm op Netflix. Wel met Urban natuurlijk.

Sunspot

Avatar

@Monojaxx

LOL, was met Stallone en was een superzachte film gezien het om Dredd gaat.

Die robot scene was wel awesome trouwen, met Armand Assante.

Jammer dat we niet meer kregen.

shellghost

Avatar

Er zijn zeer hardnekkige geruchten dat er een serie komt. Er zijn ook hardnekkige geruchten dat Netflix de serie gaat oppakken. Er gaan ook hardnekkige geruchten dan Karl Urban weer Dredd gaat spelen.

Orko

Avatar

'I AM THE LAW'!' Altijd mooi als van die heerlijke oneliners in een pretentieloze actiefilm zitten. Die uit 2012 was wel beter dan met Sly. Al was het maar alleen omdat die rare Rob Schneider niet meespeelt. Ik vond het wel prima zo. Misschien over 20 jaar weer een rebootje.

NieuwsFilm

meest populair