'Dredd 2' zeer onwaarschijnlijk volgens scenarist Alex Garland

'Dredd 2' zeer onwaarschijnlijk volgens scenarist Alex Garland

De eerste film kreeg in 2012 goede recensies, maar was verre van een kaskraker.

Nu er een aantal jaren zijn verstreken, is het duidelijk dat actiefilm Dredd een moderne cultklassieker lijkt te zijn geworden. En dat ondanks dat de film een flop aan de bioscoopkassa's was. Een vervolg lijkt er volgens scenarist Alex Garland echter niet in te zitten.

Dredd was de tweede verfilming van de stripreeks Judge Dredd. Alex Garland (later regisseur van Ex Machina en Annihilation) werkte al sinds 2006 aan het project. De opnames van Dredd begonnen uiteindelijk in 2010 in Zuid-Afrika met Pete Travis als regisseur en een budget van ca. 40 miljoen dollar. Een jaar later kreeg de film problemen te verduren tijdens de post-productie. Travis kon op dat moment vertrekken, waarna Garland zijn rol overnam.

Garland is klaar met Dredd
Ondanks dat fans dus graag een vervolg op Dredd willen zien, ziet Garland geen brood in een vervolg. Tijdens een recent interview met ScreenGeek zei de filmmaker er het volgende over:

"Nee, het was een behoorlijke nare ervaring. En daar zijn meerdere redenen voor. Uiteindelijk zag ik het nut niet van een vervolg. Ik houd van Dredd als personage, maar ik sta niet te trappelen om die wereld opnieuw te betreden."

NieuwsFilm

meest populair