Minimaal vertrouwen in 'Joker' kost Warner Bros. nu heel veel geld

Minimaal vertrouwen in 'Joker' kost Warner Bros. nu heel veel geld

De studio had geen hit verwacht.

Het lijkt er verdacht veel op dat het verhoudingsgewijs goedkope Joker één van de financieel succesvolste DC-films wordt. De veelbesproken film staat nu op een kleine 600 miljoen dollar wereldwijd en zal meer ophalen dan bijvoorbeeld de veel prijzigere DC-film Justice League (2017). Nu blijkt dat Warner Bros. flink wat opbrengsten misloopt.

Volgens The New York Times waren "Greg Silverman [producent] en Kevin Tsujihara [voormalig WB-baas] verbijsterd toen Todd Phillips de film pitchte". Toch kreeg de film groen licht. Warner Bros. koos echter de meest veilige kant door de film te financieren met de partijen Bron Studios en Village Roadshow.

Kosten delen, opbrengsten delen
Nu de film mogelijk tussen de 800 miljoen en 1 miljard dollar gaat opbrengen, wordt ook duidelijk dat Warner Bros. veel van de enorme winst zal moeten delen met de co-financiers. Een voordeel zou kunnen zijn dat Warner Bros. nu wat meer vertrouwen heeft in originelere projecten.

Vooralsnog is er geen vergelijkbaar losstaand DC-project aangekondigd, al lijkt The Batman anders te worden dan de films in het DC Extended Universe.

NieuwsFilm

meest populair