Algemeen

Minimaal vertrouwen in 'Joker' kost Warner Bros. nu heel veel geld

De studio had geen hit verwacht.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het lijkt er verdacht veel op dat het verhoudingsgewijs goedkope Joker één van de financieel succesvolste DC-films wordt. De veelbesproken film staat nu op een kleine 600 miljoen dollar wereldwijd en zal meer ophalen dan bijvoorbeeld de veel prijzigere DC-film Justice League (2017). Nu blijkt dat Warner Bros. flink wat opbrengsten misloopt.

Volgens The New York Times waren "Greg Silverman [producent] en Kevin Tsujihara [voormalig WB-baas] verbijsterd toen Todd Phillips de film pitchte". Toch kreeg de film groen licht. Warner Bros. koos echter de meest veilige kant door de film te financieren met de partijen Bron Studios en Village Roadshow.

Kosten delen, opbrengsten delen
Nu de film mogelijk tussen de 800 miljoen en 1 miljard dollar gaat opbrengen, wordt ook duidelijk dat Warner Bros. veel van de enorme winst zal moeten delen met de co-financiers. Een voordeel zou kunnen zijn dat Warner Bros. nu wat meer vertrouwen heeft in originelere projecten.

Vooralsnog is er geen vergelijkbaar losstaand DC-project aangekondigd, al lijkt The Batman anders te worden dan de films in het DC Extended Universe.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Zod the movie hoop ik zo erg!! Dat zijn oorsprongs van man of steel nog beter gaat verkennen.

GreenHornet

Avatar

Nog altijd geen vertrouwen na succes van Deadpool.

MajorJos

Avatar

Hoe kun je dit als Warner en DC niet zien aankomen? Joker staat altijd stijf bovenaan in comic villain top 100’s. Heb soms echt het idee dat studio’s nul verstand hebben van hun vak en hun eigen bronmateriaal niet lezen en onderzoeken.

Boer

Avatar

Dit is waarom grote studio's zo hard zuigen. Hopelijk leren ze hiervan.

Master Of Films

Avatar

Van Tsujihara had ik wel verwacht. Immers behoort hij tot het mismanagement team van de Justice League debacle, waar hij zelf wel van profiteerde van extra inkomsten.

Movieman2018

Avatar

Studio's zijn allemaal complete retards.

HK_84

Avatar

En ik maar denken dat ze maximale winst zouden maken met deze film. Geen volledige top cast, geen cgi. Jammer.. Het is belangrijk dat andere studio's grote successen blijven boeken, voordat we over 10 jaar alleen nog maar Disney films kijken.

ArnoQ

Avatar

Soms begrijp ik grote Hollywood productiehuizen echt niet.

Hoeveel geld heeft Shawshank of the Godfather nu opgebracht?? Allemaal dat korte termijn denken.

Vleeshaak

Avatar

WB snapt duidelijk niet veel van wat ze met DC in handen hebben. Joker is één van de meest iconische karakters die er is, natuurlijk trekt een film met hem in de hoofdrol heel veel mensen.

Ankhorion

Avatar

Dat heb je wel vaker met kaskrakers. Star Wars was ook een onverwachte kaskraker. Maar dat lijkt mij altijd beter dan een flop. En zo zie je maar weer dat het budget niet altijd de film maakt. Maar het verhaal en goed acteerwerk en editing, veel kunnen doen voor een film.

Sunspot

Avatar

Haha, tja WArner/DC he, wat een stelletje

ridjieddo

Avatar

Begrijpelijk, als je geld in iets investeert dan hoop je natuurlijk zo veel mogelijk winst te draaien. Maar als alle voorgaande projecten niet of nauwelijks naar verwachting presteren en je daarmee je omzetprojecties niet haalt, dan stel je automatisch je verwachtingen voor zo’n project naar beneden. Ze wisten op dat moment simpelweg niet wat ze binnenhaalden en nu zien ze eindelijk het eindproduct, maar is het al te laat.

Civilian Supreme

Avatar

Haha en dan straks deel 2 zelf helemaal doen en dan uitdraaien op een flop.

Nee grapje, zie dat absoluut niet gebeuren. Deze was echt geweldig, als ze die lijn vast kunnen houden hebben ze gegarandeerd weer een hit.

GreenHornet

Avatar

Ze moeten alles op alles zetten een film maken over Arkham.

Daar is ook veel mis

Sharky13

Avatar

Gisteren Joker gezien in de bios. Zeer sterke film ! Het geweldige acteerwerk van Phoenix is echt heerlijk om te zien, dit staat voor mij dan ook centraal in de film. Zeker een aanrader

Oboema

Avatar

Oftwel, Warner Bros weet niet wat het doet en veel is gewoon puur toeval. Typisch.

... wanneer doen ze Justice League 2, trouwens?

Popcultuurfreak

Avatar

Het is raar hoe je weinig vertrouwen kan hebben in het karakter die "The dark knight" letterlijk een klassieker maakte.
Het lijkt alsof producers echt out of touch zijn met wat het core publiek wilt zien of wat hen prikkelt.

Luizelgespuizel

Avatar

Het is toch best logisch dat ze dit niet hadden verwacht, het is letterlijk een bijna art house film die totaal niet zou aanslaan bij het mainstream publiek zonder de bekende IP die er aan verbonden is. Dat het zoveel publiek trok heeft denk ik naast de verbondenheid van de IP ook te maken met alle (vooral negatieve) publiciteit die de film voor release kreeg.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Nou dan mag het ook eens tijd worden dat Disney Warner Bros opkoopt en Alleen Heerser Wordt en Miljarden Binnenharkt met Justice League v The Avengers.... Dream on

NieuwsFilm

meest populair