Derde grote flop dreigt voor Will Smith met 'Gemini Man'

Twee keer Will Smith is blijkbaar net iets te veel van het goeie voor de kijkers.

Arjen Rooseboom 21 oktober 2019 10:37 in Algemeen
Het voelt alsof Gemini Man met Will Smith al bijna vergeten is, hoewel die pas net twee weken draait. Want nadat eerder al duidelijk werd dat het geen monsterhit gaat worden, rijst nu de vraag of het project uberhaupt wel uit de kosten komt.

De film debuteerde vorige week op #3 in de Amerikaanse box-office met slechts $20,5 miljoen (nog minder dan de voorspellingen). In diens tweede week moest het genoegen nemen met $8,5 miljoen op #5. Voorlopig is er pas $118,5 miljoen wereldwijd verdiend, wat ten opzichte van het budget ($138 miljoen + $100 miljoen marketingkosten) natuurlijk niet best is.

China
Dit weekend is Gemini Man gestart op de Chinese markt met $8 miljoen op de openingsdag volgens FORBES. Gezien de populariteit van Taiwanees regisseur Ang Lee kan dit een hoopvol teken zijn en ook Smith presteert doorgaans over het algemeen goed op de buitenlandse markten.

De mensen die Gemini Man al wel gezien hebben, beoordelen hem met 84% op Rotten Tomatoes en geven een B+ rating op CinemaScore. Het grote publiek lijkt de weg naar de film echter nog niet te hebben gevonden (ondanks dat de eerste reacties toch best positief waren).

Wellicht heeft het ook te maken met de unieke 4K/120fps-kijkervaring die Lee speciaal voor de bioscoop wilde creëren. Zo te zien heeft dat nog niet het gewenste effect. [EDIT] Kortom, er dreigt een nieuwe flop voor The Fresh Prince na Wild Wild West (1999) en After Earth (2013).

NieuwsFilm