Algemeen

Derde grote flop dreigt voor Will Smith met 'Gemini Man'

Twee keer Will Smith is blijkbaar net iets te veel van het goeie voor de kijkers.

door Arjen Rooseboom om 10:37 in Algemeen
Het voelt alsof Gemini Man met Will Smith al bijna vergeten is, hoewel die pas net twee weken draait. Want nadat eerder al duidelijk werd dat het geen monsterhit gaat worden, rijst nu de vraag of het project uberhaupt wel uit de kosten komt.

De film debuteerde vorige week op #3 in de Amerikaanse box-office met slechts $20,5 miljoen (nog minder dan de voorspellingen). In diens tweede week moest het genoegen nemen met $8,5 miljoen op #5. Voorlopig is er pas $118,5 miljoen wereldwijd verdiend, wat ten opzichte van het budget ($138 miljoen + $100 miljoen marketingkosten) natuurlijk niet best is.

China
Dit weekend is Gemini Man gestart op de Chinese markt met $8 miljoen op de openingsdag volgens FORBES. Gezien de populariteit van Taiwanees regisseur Ang Lee kan dit een hoopvol teken zijn en ook Smith presteert doorgaans over het algemeen goed op de buitenlandse markten.

De mensen die Gemini Man al wel gezien hebben, beoordelen hem met 84% op Rotten Tomatoes en geven een B+ rating op CinemaScore. Het grote publiek lijkt de weg naar de film echter nog niet te hebben gevonden (ondanks dat de eerste reacties toch best positief waren).

Wellicht heeft het ook te maken met de unieke 4K/120fps-kijkervaring die Lee speciaal voor de bioscoop wilde creëren. Zo te zien heeft dat nog niet het gewenste effect. [EDIT] Kortom, er dreigt een nieuwe flop voor The Fresh Prince na Wild Wild West (1999) en After Earth (2013).

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rick Dalton

Avatar

Ik zat te twijfelen om er heen te gaan, geen aanrader dus?

Jaws

Avatar

matige film, beetje te. Maar ik ben dan ook geen fan van Will.

eltorro

Avatar

@Rick Dalton: Nee, niet echt. De CGI ziet er in de film erg nep uit en is veel aanwezig. De actie scenes zijn redelijk, alleen de animatie van de CGI karakters maakt het erg ongeloofwaardig. Het verhaal is al vele malen eerder verteld, dus daar valt ook weinig te halen.

Rohieth

Avatar

Hilarische film!
De special effects en dialogen hebben daarin een grote bijdrage.

Ook een erg vermakelijke film, maar pas toen ik mijn oordoppen aan deed en muziek aan had gezet.

Master Of Films

Avatar

@Rick Dalton.
Idd geen aanrader. Tenzij je graag een film wilt zien in 120 fps (Dolby Cinema).

GreenHornet

Avatar

Wie is de doelgroep van deze film.

Dimix

Avatar

wat zijn de 2 andere grote flops van Smith? (cfr. tital van artikel)
After Earth?

Rohieth

Avatar

@Dimix:

Wild Wild West.

Movieman2018

Avatar

Toen ik de trailer voor het eerste keer zag, was ik niet echt overtuigd. Het zag eruit als een matige actiefilm en ongetwijfeld slechte CGI... Heb hem nog niet gezien en ga ik ook niet doen. Ik lees niks anders dan slechte reviews hierover. Ik zie hem ooit is op tv, Netflix ofzo... Als die tijd komt. Voor de rest kan de film mij geen moer schelen. De studio's maken echt bijzonder slechte beslissingen omtrent originele content enz.. Ik ga een independent film maken en doorverkopen aan Netflix. Iemand goesting wat geld in te pompen als mede investeerders? Let me know.

drsentertainment

Avatar

Hoi Movieman2018 ik ben ook met een film bezig (met een Netflix Certified Camera).

Ff chatten? Wat is je mailadres?

PvdG

Avatar

Geen absolute topper. Gewoon een fijne film om naar toe te gaan. Ik heb me wel vermaakt.

Molemanski

Avatar

@eltorro de cgi vond ik nog best prima, al helemaal die will smith cloon, uitgaande dat die volledig cg is.

Denk dat het meer nep leek door de 120fps Smiley face

Luizelgespuizel

Avatar

De man die Django Unchained afsloeg omdat de rol te klein is. Na zulke domme carrière keuzes is het nogal logisch dat je op een gegeven moment in slechte films zoals Suicide Squad speelt.

Sunspot

Avatar

^

Denk dat Will Smith niet goed in Tarantino films zal zijn, denk ook niet zijn ding, helpt zijn imago ook niet

Waarom zou hij het doen, hij is een ander soort acteur, meer grappig en soms serieuze films, maar niet hard schelden, Tarantino style.

Marklar

Avatar

Vond hem wel vermakelijk. Geen topper maar een bruckheimer film zoals die in jaren 90 gemaakt werden

Eddie Singer

Avatar

'Welcome to Earth, Will Smith'.

Stephan123

Avatar

Prima popcorn film met een prima verhaal.

Geen A+ film maar gewoon 1x kijken en en dan heb je het gehad.

Movieman2018

Avatar

@drsentertainment. Geef mij uw mail, ik stuur berichtje ter bevestiging.

Luizelgespuizel

Avatar

@sunspot

Ben ook blij dat die er niet in zat, veel liever Jamie Foxx. Blijft wel een rare carrière keus om niet in een Tarantino te willen samenwerken. Schijnt trouwens sowieso een soort van ding te zijn dat Will altijd de grootste rol wilt vooraf hij zich verbind aan een project.

Sunspot

Avatar

^

Ja, maar waarom zou Smith dat doen, vooral Django Unchained, met tig keren nigger, als slaaf zowat heel de film, waarom zou Smith dat doen.

Hij heeft een bepaald imago ook en denk dat hij het niet eens wilt in een Tarantino film per se.

Hij is meer de grappenmaker, maar kan ook in drama spelen, maar dan meer serieuze drama, Ali, die daklozen film toen.

Werkt bij hem niet echt denk.

Jamie Foxx bijvoorbeeld, hij wsa niet echt een ster meer of zo, je ziet ook veel (goeie) acteurs die erin komen, of gewoon ouder, niet meer door Hollywood gevraagd, of wel A-listers, maar dan met een goeie rol voor ze, zie Pitt bijvoorbeeld, past perfect.

Waarom zou je als A-lister (Smith) en bepaald imago (wat hem bevalt, anders zou hij het over andere boeg gooien) opeens als een slaaf in film komen van Tarantino.

Is ook gewoon een minder coole rol, uiteindelijk goed en was in die tijd ook zeker wel zo dat ze nigger genoemd werden, is gewoon zo, maar waarom nogmaals, zou je dat als Will Smith doen even Smiley face.

Blablazer

Avatar

@Sunspot Will Smith maakt soms leuke films en een topserie. Maar zo bijzonder is hij ook weer niet. En in een Quentin Tarantino film spelen ik denk dat veel acteurs of actrices daar geen probleem mee hebben. Ik zou het juist wel gaaf gevonden zijn betere films zijn de serieuzere die hij speelt.

DeadpoolForPresident

Avatar

Ben wel benieuwd maar vind het niet de moeite om deze film in de bioscoop te zien. Wild Wild West vond ik persoonlijk erg vermakelijk, soort van guilty pleasure. Voor Ali had dhr Smith een oscar mogen krijgen. Django had ik hem wel willen zien doen, in Bad Boys loopt hij ook te schelden met van alles en echte drama lukt hem af en toe wel, had eens wat anders geweest voor hem. Maar Jamie heeft het top gedaan dus ik zie de film nu toch niet anders voor me. Hetzelfde als The Matrix, heeft Will ook nee tegen gezegd, daar krijg ik ook zo'n 'wat als' momentje van.

LoveNoHate

Avatar

Ik heb de film helaas niet kunnen bijken omdat Geminiman niet bij mij in de buurt draait. Persoonlijk vond ik de trailer erg vermakelijk. Ik denk dat sommige mensen niet door hebben dat de film 12+ is, dus dat je als volwassene er niet te veel van moet verwachten. Ik baal wel dat ik hem niet heb kunnen zien, want ik ben wel een fan van Will Smith zijn werk (ik vind zelf dat 'The Fresh Prince of Bel-Air' zijn beste werk is).

NieuwsFilm

meest populair