Poll

Poll: Joker vs. Joker (The Dark Knight)

Welke Joker vind jij beter?

door Bram de Groot om 22:30 in Poll
Met een budget van zo'n 55 miljoen dollar en een prima ontvangst weet de stevige DC-film Joker nog steeds volle zalen te trekken. De kans bestaat zelfs dat de film de totaalopbrengst van het eveneens duistere The Dark Knight (2008) benadert. De reden daarvoor is duidelijk: Joaquin Phoenix steelt de show. Maar dit deed Heath Ledger ook. Met deze poll kijken we naar de Jokers uit de genoemde films.

Uiteraard zagen we in Batman (1989) acteur Jack Nicholson succesvol in de huid van de Batman-schurk en was het Jared Leto die de rol minder verdienstelijk speelde in Suicide Squad uit 2016. De vertolking van Heath Ledger wordt nog steeds door velen gezien als de beste.

Brengt Joker (2019) daar verandering in?
Joaquin Phoenix heeft de titelrol in Joker en de acteur wordt door velen een Oscar voor Beste mannelijke hoofdrol toegedicht. Nu veel mensen Joker in de bioscoop hebben gezien - de film draait immers al zo'n drie weken - onderstaande simpele vraag:28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

eltorro

Avatar

Pff, hier wil ik nu nog helemaal geen keuze tussen maken. Misschien over een paar jaar als ik beide films weer een aantal keer heb gezien.

GreenHornet

Avatar

Niet met elkaar vergelijken. In de Comics waren er ook verschillende Jokers.

Warhasbegun

Avatar

Ik vind het moeilijk, mede omdat phoenix meer screentime heeft, waarbij elke seconde heel goed is, nijg ik naar hem

Psycho-M

Avatar

Ondanks dat het niet te vergelijken is, heb ik toch voor Ledger gekozen.
Ledger is namelijk al de Joker, Phoenix wordt het.
Ledger speelt de Joker die niets te verliezen heeft, die alleen maar chaos creëert , die ondanks veel minder screentime tov Phoenix toch de meeste indruk heeft gemaakt.

horizon

Avatar

Waarom doen Nicholson, Leto en Romero niet mee in de poll?

Nicholson geniet uiteindelijk de voorkeur maar Phoenix is erg sterk en het verschil is klein. Ledger mag zich op de derde plaats nestelen samen met Romero.

Master Of Films

Avatar

horizon "Waarom doen Nicholson, Leto en Romero niet mee in de poll?"
En Mark Hamill Smiley face

Dukat

Avatar

Romero heeft het lachje ontwikkeld en iedereen na hem neemt het over, dus copy + paste. Daarom Romero

A-Bat

Avatar

Alle twee even goed in zijn genre

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Joker uit dark knight is meer angstaanjagender Dan die van Phoenix.

Hiss

Avatar

Phoenix by far van deze twee. Ik vind Ledger overrated als Joker. Zijn Joker herinner ik mij vooral vanwege het opeten van zijn eigen grime. Ik betwijfel zelfs of hij er een Oscar mee had gewonnen als hij niet overleden was. Wat horizon zegt sluit ik mij bij aan.

Vleeshaak

Avatar

1. Jack Nickelson
2. Hamill
3. Romero
4. Phoenix
5. Letho
Ledger is geen Joker imo

Rohieth

Avatar

Ik vind 't vergelijk niet eerlijk, omdat ze beiden een andere soort Joker interpreteren.

Donna F.

Avatar

Joaquín Phoenix heeft een van de meest briljante acteer prestaties geleverd OOIT, en ik ben fervente film fan. Maar over smaak valt niet te twisten.

Renegade

Avatar

Eens met de meeste reacties. Is niet te vergelijken. Vind ze allemaal wel wat hebben. Behalve Letho. Die is geen Joker.

Sunspot

Avatar

Te verschillend, puur 'dreigend' vind ik Ledger beter. Maar totaal gewoon beide.

The Joker van Phoenix is heel anders, dat wereldje, is zijn solo film, veel meer achtergrond, verhaal.

Zou dan eigenlijk een film met Ledger puur moeten zien, solo, achtergrond veel meer, maar gaat niet gebeuren.

Dus kan eigenlijk niet kiezen

Moviemagic

Avatar

Ieder moet op zijn eigen manier in de film passen. Een jack nichelson-joker zou niet passen in The Dark Knight. Toch krijgt Heath Legder mijn stem en zouden Jack Nickelson en jared leto onderaan komen (als we erop konden stemmen). Mark Hamill op een gedeelde eerste plaats en joaquin phoenix op de tweede.

ExtraDip3000

Avatar

2 totaal niet vergelijkbare rollen die neergezet zijn... Dus ik stem niet

Artificialis

Avatar

Joaquin Phoenix is de meer indrukwekkendere performance, maar Heath Ledger is een leukere Joker om te volgen. Beide wegen overigens niet op tegen de voice acting van Mark Hamill.

Iedereen die zich nog jeugdig genoeg voelt om de Arkham games te gaan spelen zal begrijpen waarom hij de beste Joker blijft van hun allemaal.

ToniGigi

Avatar

1. Jack Nicholson. Beste One-liners, Gevaarlijk & Grappig. Meest in lijn met de comics.
2. Heath Ledger. Gevaarlijk, Eng en Origineel.
3. Joaquin Phoenix. Fantastische fysieke performance.
Echter niet dé Joker. De Joker is een crimineel meesterbrein, tegen het geniale aan. Dat kan niet bepaald gezegd worden van deze versie.

Pruiszie

Avatar

Voor mij zijn de beste jokers Toch echt Heath Ledger en Mark Hamill (Arkham games). En die dude uit de Gotham serie vond ik ook echt wel top als jonge joker.

Ereptile

Avatar

Vandaag eindelijk Joker gezien! Goede film, geweldige acteerprestatie en een tof verhaal! Mijn stem gaat toch echter naar Heath Ledger's Joker. Die was slim, dacht ver vooruit en had een plan ondanks dat hij zei van niet.

Joker 2019 liet de onstabiele Joker zien. Een heel andere kant van de Joker en zeker niet verkeerd.

Mark Hamill IS de Joker! Zijn performance, ook al is het alleen stem, is toch iconisch voor het personage!

Civilian Supreme

Avatar

Zoals aangegeven door anderen, echt niet te vergelijken. Beide zijn subliem op hun eigen manier. Die van Ledger past misschien wat beter in het Batman wereldje.

Monojaxx

Avatar

Heb Joker nog niet gezien, maar die van Ledger is gewoon fenomenaal gedaan. Echt een psycho.

Popcultuurfreak

Avatar

Voor mij moet het toch Joaquin zijn. Gewoon omdat hij zo'n geloofwaardige Joker is. Heath is een geweldige agent van chaos met grote plannen, maar Joaquin heeft een meer goed gegronde persoonlijkheid en achtergrond. En nu snap ik dat het punt van de Joker is dat die geen achtergrond heeft. Maar daar ben ik het niet mee eens sinds Jack Nicholson ook wordt gezien als een belangrijke Joker en als één van de all time greats. Maar wie weet denken we er later anders over.
De film is pas net uit.
Maar het verschil tussen deze twee is dag en nacht. Amper vergelijkbaar.

bigmichiel

Avatar

Lastig. Heb maar weinig van Phoenix zn Joker gezien, gezien 80% van de film opbouw is en hij eigenlijk daardoor maar weinig screentime heeft gehad als the Joker. Een Joker 2 zou me wel erg vet lijken.

Ik zou eerder voor Ledger gaan, dat is een volwaardige Joker. Die van Phoenix moet nog verder groeien om het echt The Joker te maken.

Guido96

Avatar

Ik wil op Jack Nicholson stemmen

Udny

Avatar

Het is ook niet de bedoeling om een keuze te maken. Beide Jokers spelen in andere omstandigheden, in een ander Gotham en in een andere tijd. Het zijn op zichzelf staande verhalen.

Maar om toch nog wat bij te dragen aan de discussie:
Persoonlijk vind ik Ledger de meest enge Joker. Onberekenbaar, snel, rauw, agressief, roekeloos en slim. Op zichzelf een sterke schurk. Twijfel wel of dit juist niet de aandacht afleidt en de Joker kant wordt onderbelicht. Heb het idee dat zijn impact op het doek hetzelfde zou zijn zonder specifiek de Joker te zijn.
Daarin vind ik Phoenix weer beter. Zijn dansje, zijn lach en zijn hele manier van denken maken hem meer dan een waanzinnige crimineel, hij vertolkt echt een heel uniek typetje, de Joker.

NieuwsFilm

meest populair