Algemeen

Live-action 'Akira' komt er volgens Taika Waititi (Thor: Ragnarok) nog steeds

Waititi zal zich eerst echter storten op Thor: Love and Thunder.

door Zilko Tarici om 17:48 in Algemeen
Er wordt al zo lang gesproken over een live-action versie van Katsuhiro Otomo's Akira, dat fans de hoop inmiddels hebben opgegeven. Onlangs leek het er echter op dat de film echt gemaakt zou worden toen Taika Waititi (Thor: Ragnarok) werd ingehuurd als regisseur. Toen Marvel hem vroeg om terug te keren voor Thor: Love and Thunder bleek ook die poging tevergeefs.

Tijdens een recent gesprek met IGN heeft Waititi laten weten waarom Akira is uitgesteld, maar ook dat hij de film nog steeds wil maken na Thor: Love and Thunder. De getalenteerde regisseur zei er het volgende over:

"Doordat we zo hard aan het script van Akira hebben gewerkt, moesten we de startdatum voor de opnames elke keer uitstellen. Uiteindelijk duurde dit zo lang, dat het overlapte met de opnames van Thor. Ik heb Marvel echter beloofd dat ik Thor zou maken, dus Akira zal nu pas nadat ik daarmee klaar ben worden gemaakt. Het duurt dus nog een paar jaar voordat we de film zien."

Trouw aan het bronmateriaal
Waititi heeft eerder expliciet laten weten dat zijn Akira meer gebaseerd zal zijn op de oorspronkelijke manga dan de animatiefilm uit de jaren '80. Hier zei hij het volgende over:

"Ik houd ontzettend veel van de boeken. Ook van de film, maar daar wil ik geen remake van maken. Ik wil de boeken verfilmen. Daarnaast wil ik Aziatische tieners als hoofdrolspelers hebben."

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

De anime is echt heel vet vind ik

CassidyButch

Avatar

Als hij dit verprutst dan moet hij een groot som geld aan kankerbestrijding doneren

orlock

Avatar

zou het dan toch wat kunnen worden...heb nog steeds zo mijn twijfels.

NieuwsFilm