Algemeen

'Iron Man'-regisseur over aanhoudende Marvel-kritiek van Scorsese en Coppola

Ook Jon Favreau laat van zich horen.

door Bram de Groot om 12:14 in Algemeen
Superheldenfilms zijn zo'n beetje de meest besproken en bezochte bioscoopproducten en jaarlijks verschijnen er vele titels gebaseerd op de strips van Marvel en DC Comics en soms kleinere merken. Dit jaar verschenen er onder meer vier Marvel-films. Ondertussen mag duidelijk zijn dat regisseurs Martin Scorsese en Francis Ford Coppola die films niet bepaald hoog hebben zitten.

Scorsese heeft voor een derde keer de zaak tegen het licht gehouden. "Bioscopen steunen deze films. Op dit moment lijken de bioscopen vooral het themapark, het pretpark en de stripfilms te ondersteunen. Ze nemen de bioscopen over. Ik denk dat ze die films prima kunnen vertonen; dat is prima. Het is gewoon dat de jonge mensen niet moeten denken dat alleen dit cinema is. Dat mag gewoon niet," aldus Scorsese die aangaf dat hij hoopt da bioscopen ook verhalende films van regisseurs als Noah Baumbach, Wes Anderson en Paul Thomas Anderson blijft steunen.

Iron Man-regisseur Jon Favreau reageert
Regisseur Jon Favreau is één van de regisseurs die duidelijk achter het allergrootste pretpark staat; Walt Disney. Hij startte het Marvel Cinematic Universe met Iron Man in 2008 en hij leverde recent de kaskraker The Lion King af.

"Deze twee mannen zijn mijn helden en ze hebben het recht om hun mening te uiten. Ik zou niet doen wat ik nu doe als ze er niet waren geweest. Ze dienden als een bron van inspiratie, denk maar terug aan Swingers. Ze kunnen elke mening uiten die ze willen. En daar laat ik het nu bij." aldus Favreau tegenover CNBC - vanaf 5:20.


En zo is dat! En gelukkig zijn er nog altijd voldoende bioscoopzalen die kleinere films vertonen en kan de liefhebber terecht bij menig filmhuis. Daarnaast is de moderne thuisbioscoop ook flink uitgerust.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

John Campea had vorige een goed tegenargument tegen Scorsese. Hoeveel superheldenfilms draaien er in een jaar tegenover alle andere genres? Tel ze maar, dan zijn ze zwaar in de minderheid.

Frietgezicht

Avatar

^ Goed tegenargument? Dat weet die panharing die al weken achter mijn koelkast ligt te rotten zelfs.
De laatste was Spidey? Als je mij nu vraagt wat de 1ste superhelden film is die gaat draaien weet ik het niet eens. Maanden niks meer toch.

Campea praat trouwens tegen zijn kijkers alsof ze een achterstand hebben. Hij herhaalt continu hetzelfde om extra duidelijk te zijn en zegt er maar bij dat het draait om wat ‘wij’ vinden. Nou nodig dan eens kijkers uit in plaats van zelf alleen maar lullen Smiley face

donniebrasco

Avatar

@Decepticon, daar gaat 't helemaal niet om! John wie? 'Superhelden' genre gaat ten koste van heel veel, moet vaak ook veel voor wijken in bioscopen. Maar levert helaas zoveel op. Dat Hollywood daar wss. nog wel even mee door gaat. En argument dat je de andere genres maar in filmhuizen en/of thuis moet gaan kijken slaat zeker nergens op.

Coola

Avatar

Dat het superhelden genre andere genres verneukt/tegenhoud is wel de grootste onzin die ik in 2019 heb gelezen.

HaagseTVJunkie

Avatar

Coola,
Sta absoluut niet achter de mening van Scorsese maar niet iedereen heeft het breed en kan meerdere malen per maand naar de bios gaan of gewoon een jaar abbo voor de bios kopen. Je kan geld maar een keer uitgeven.

Hierdoor zullen andere genres minder opleveren, minder interessant worden voor investeerders en zal uit eindelijk het aanbod kleiner worden.Ik vind het een lastige discussie, die naar mijn mening alleen maar om geld draait en niet de kwaliteit van films. (Hoewel Scorsese & Co dat wel suggereren)

centr1no

Avatar

Scorsese "Ze nemen de bioscopen over. Ik denk dat ze die films prima kunnen vertonen; dat is prima. Het is gewoon dat de jonge mensen niet moeten denken dat alleen dit cinema is. Dat mag gewoon niet,"
Hoe weet hij nou wat jonge mensen denken.
Het superheldengenre is een rage. Het trekt volk naar de bioscoop dat anders helemaal niet zou gaan.

donniebrasco "Superhelden' genre gaat ten koste van heel veel, moet vaak ook veel voor wijken in bioscopen."

Zou je dat kunnen motiveren of ondersteunen met feiten?

Thanoso

Avatar

Ik vind superhelden films wel leuk zeker marvel

donniebrasco

Avatar

@Centr1no, andere films moeten vaak wijken uit grote en Imax zalen als er 'n 'superhelden' film aankomt!

centr1no

Avatar

Afgezien van het feit dat dat volledig terecht is aangezien de grootste zalen de meeste stoelen hebben voor het enorme aantal bezoekers dat op die films af komt en dat soort films met de vele CGI het best tot hun recht komt in de zaal met de beste beeldkwaliteit en de vereisten voor vertoning in 3D, moet je maar even kijken naar het schema van een gemiddelde Pathé.
Het is namelijk niet zo dat die 'verdreven' film helemaal niet meer in de grootste zaal draait en hij verdwijnt zeker niet helemaal.
Overigens is door het grote aantal films en de in veel steden beperkte aantal zalen rappe roulatie een noodzaak.

NieuwsFilm

meest populair