'Iron Man'-regisseur over aanhoudende Marvel-kritiek van Scorsese en Coppola

'Iron Man'-regisseur over aanhoudende Marvel-kritiek van Scorsese en Coppola

Ook Jon Favreau laat van zich horen.

Superheldenfilms zijn zo'n beetje de meest besproken en bezochte bioscoopproducten en jaarlijks verschijnen er vele titels gebaseerd op de strips van Marvel en DC Comics en soms kleinere merken. Dit jaar verschenen er onder meer vier Marvel-films. Ondertussen mag duidelijk zijn dat regisseurs Martin Scorsese en Francis Ford Coppola die films niet bepaald hoog hebben zitten.

Scorsese heeft voor een derde keer de zaak tegen het licht gehouden. "Bioscopen steunen deze films. Op dit moment lijken de bioscopen vooral het themapark, het pretpark en de stripfilms te ondersteunen. Ze nemen de bioscopen over. Ik denk dat ze die films prima kunnen vertonen; dat is prima. Het is gewoon dat de jonge mensen niet moeten denken dat alleen dit cinema is. Dat mag gewoon niet," aldus Scorsese die aangaf dat hij hoopt da bioscopen ook verhalende films van regisseurs als Noah Baumbach, Wes Anderson en Paul Thomas Anderson blijft steunen.

Iron Man-regisseur Jon Favreau reageert
Regisseur Jon Favreau is één van de regisseurs die duidelijk achter het allergrootste pretpark staat; Walt Disney. Hij startte het Marvel Cinematic Universe met Iron Man in 2008 en hij leverde recent de kaskraker The Lion King af.

"Deze twee mannen zijn mijn helden en ze hebben het recht om hun mening te uiten. Ik zou niet doen wat ik nu doe als ze er niet waren geweest. Ze dienden als een bron van inspiratie, denk maar terug aan Swingers. Ze kunnen elke mening uiten die ze willen. En daar laat ik het nu bij." aldus Favreau tegenover CNBC - vanaf 5:20.


En zo is dat! En gelukkig zijn er nog altijd voldoende bioscoopzalen die kleinere films vertonen en kan de liefhebber terecht bij menig filmhuis. Daarnaast is de moderne thuisbioscoop ook flink uitgerust.

NieuwsFilm

meest populair