Zeer groot verlies voor 'Terminator: Dark Fate' voorspeld

Zeer groot verlies voor 'Terminator: Dark Fate' voorspeld

Wie zag dit niet aankomen?

Ondanks de terugkeer van onder meer Linda Hamilton (Sarah Connor), de betrokkenheid van James Cameron en een zeer redelijk ontvangst, lijkt ook Terminator: Dark Fate geen nieuw leven te blazen in de franchise. Er wordt zelfs een groot verlies verwacht.

In 2009 flopte het $200 miljoen kostende Terminator Salvation en een paar jaar geleden wist het $155 miljoen kostende gekraakte Terminator Genisys (2015) maar net uit de kosten te komen. Tim Millers Dark Fate werd gemaakt voor een bedrag van $185 miljoen en een winst zit er niet in volgens Variety. Dit ook doordat er ook nog eens $80 tot 100 miljoen besteed is aan de marketing en distributie.

Verlies tot $100 miljoen
Afgelopen weekend haalde Dark Fate zo'n $123 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's, met nog geen $30 miljoen afkomstig uit de States en $28 miljoen uit China. Afhankelijk van de score aankomende weken zal deze nieuwe T3 volgens Variety een verlies gaan lijden van $100 miljoen, wat betreft de bioscoopgang.

"Ze hebben een slechte beslissing genomen om deze film groen licht te geven met dit specifieke budget," zei Eric Handler, een media-analist bij MKM Partners, tegenover Variety. "Ze hoopten duidelijk dat deze franchise het goed zou doen in het buitenland, en dat deed deze dus niet echt."

De $185 miljoen werd bij elkaar gelegd door Paramount, Skydance, Disney (via 20th Century Fox) en het Chinese Tencent. Om break-even te draaien zou de film op $450 miljoen wereldwijd moeten uitkomen. Dit gaat op zeker niet gebeuren.

NieuwsFilm

meest populair