DC-film 'Joker' nu meest winstgevende comicfilm ooit!

DC-film 'Joker' nu meest winstgevende comicfilm ooit!

Dus zelfs winstgevender dan Avengers: Endgame.

Met een opbrengst van zo'n $2,8 miljard staat Avengers: Endgame bovenaan de lijst met films die het meeste geld hebben opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Opvallend genoeg blijkt de recente kaskraker Joker winstgevender.

Tot op heden heeft Joker van The Hangover-regisseur Todd Phillips maar liefst $960 miljoen opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Dit is een kleine $1,9 miljard minder dan de eindscore van Endgame. Er zijn meerdere factoren die ervoor zorgen dat Joker toch winstgevender is, volgens Forbes.

Budget en andere kosten zijn bepalend
Met een productiebudget van zo'n $356 miljoen kostte Endgame zo'n $300 miljoen meer om te maken dan Joker. Daarnaast zijn de marketing- en distributiekosten voor de Marvel-film ongetwijfeld een stuk hoger geweest en zijn er hoogstwaarschijnlijk aantrekkelijke winstuitkeringen afgesproken met de cast en crew. Bij het "risico-project" Joker liggen die kosten ongetwijfeld fors lager.

Recent wisten ook Deadpool (2016) en Venom (2018) een hoge omzet te halen bij een beperkter productiebudget. Mocht Joker de $1 miljardgrens passeren, dan wordt het de veruit goedkoopste film die dit ooit gehaald heeft.

NieuwsFilm

meest populair