Algemeen

Eddie Murphy 'dolenthousiast' over vervolg op 'Coming To America'

De sequel wordt momenteel opgenomen en het lijkt goed te gaan.

door Steven van der Vegt om 06:00 in Algemeen
Nadat hij in de jaren '80 eerst als komiek op de planken stond, werd hij vervolgens dankzij films als Beverly Hills Cop, Trading Places en Coming To America een grote filmster. Lang was de acteur een van de lijstaanvoerders in Hollywood, zeker als het om komedies ging. Na enkele zwakke films doofde het succes al langere tijd geleden, maar een vervolg op een van zijn vroegere successen kan hem mogelijk terug naar de top brengen.

Onlangs wist Eddie Murphy zijn talent immers weer eens te onderstrepen, dankzij de Netflix-film Dolemite Is My Name. In de tussentijd werd ook bekend dat er een vervolg op Coming To America zou worden gemaakt, de film die hem in 1988 veel succes opleverde. Ook hier zou hij weer samenwerken met Dolemite-regisseur Craig Brewer. De film wordt momenteel opgenomen en Murphy is dolenthousiast over hoe de opnames verlopen.

Laat vervolg
"Het moet toch zeker een record zijn om pas dertig jaar na het origineel een vervolg op te nemen?", vraagt Murphy zich gekscherend af. "Ik heb een manier gevonden om de losse eindjes aan elkaar te knopen die een vervolg mogelijk maken. Daar werken we momenteel aan. Ik ben dolenthousiast over hoe de opnames verlopen. Het is te gek om weer samen te werken met de regisseur en enkele castleden van 'Dolemite Is My Name'. Die productie liep zo goed, dat we weer samen aan dit project gingen werken", besluit de acteur.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietzet

Avatar

Ben zelf toch meer enthousiast voor Beverly hills cop 4 op netflix

neo123

Avatar

Coming to america is 1 van mijn favoriete komedies maar zit niet echt op een vervolg te wachten. Met name doordat de films die Eddie Murphy de afgelopen jaren heeft gemaakt ????. Aan de andere kant wellicht wel leuk om de oude acteurs die terug keren te zien.

McGraig

Avatar

Dolemite is my name was niet best maar uiteraard wordt dit bij voorbaat weer geweldig :/

Jeroen Pasman

Avatar

Dit gaat Eddy echt niet terug aan de top brengen. Deel 1 is ook 1 van mijn favoriete films, maar ik denk dat een vervolg na 30 jaar eerder vergezocht, spastisch en clichématig overkomt dan dat het kan verrassen. Ik verwacht hier niet al te veel van als ik eerlijk ben

Gyros regime

Avatar

In Mr Church vond ik hem ook erg goed spelen, een mooie drama film met een serieuze rol voor Eddie.

Q Jones18

Avatar

Ik denk dat Murphy hier echt wel iets van gaat maken. Na Dolemite heb ik weer echt vertouwen in hém.

Ronin75

Avatar

Nog een paar films die goed of gewoon leuk zijn met Murphy. 48 hours, Life, Harlem nights, the Nutty professor dus valt imo wel mee dat hij alleen slechte films maakt.

NieuwsFilm

meest populair