Algemeen

Waarom werd de doodscène van Tony Stark uit 'Avengers: Endgame' geschrapt?

De regisseurs leveren het antwoord.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het jij de verwijderde scène 'Tony at the Way Station' uit Avengers: Endgame gezien, die Disney+ online heeft gezet? Je ziet daarin hoe Tony Stark (Robert Downey Jr.) zijn opgegroeide dochter Morgan (Katherine Langford) ontmoet nadat hij in zijn vingers heeft geknipt.

De scène kun je ook op FilmTotaal kijken. De regisseurs Anthony en Joe Russo melden in de track met audiocommentaar waarom de scène is verwijderd. "Dit was wat origineel gebeurde nadat Tony met zijn vingers knipte. We stuurden hem naar - zoals wij het noemen - The Way Station om de situatie te spiegelen aan wat er met Thanos gebeurde in Infinity War. We doen nu iets vergelijkbaars met Tony en zijn dochter," aldus Joe.

Teveel slotscènes in Endgame
Ook wordt duidelijk waarom de scène uiteindelijk sneuvelde op de montagetafel. "Toen we de scène in de film plaatsten, voelde het alsof we de film tot stilstand hadden gebracht. Ook doet Tony iets soortgelijks in de aansluitende scènes wanneer hij zijn eigen lofrede geeft," zegt Joe. "Het voelde alsof er een einde na een einde na een einde is, en dan voelt het alsof de film nooit eindigt."

Anthony Russo geeft later aan dat het ontbreken van een emotionele band met het personage van actrice Katherine Langford voor het grote publiek zou ontbreken, aangezien zij niet eerder in de film te zien is geweest, als volwassene.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rickb

Avatar

Endgame heeft veel verpest met het tijdreizen. Nu kun je alles terug draaien. Maar als de helft van al het leven verdwijnt dan moet er een oplossing komen.

NieuwsFilm

meest populair