Waarom Christopher Nolan geen vierde Batman-film maakte na 'The Dark Knight Rises'

Een Dark Knight Forever?

Met Batman Begins uit 2005, The Dark Knight uit 2008 en The Dark Knight Rises uit 2012 maakte Christopher Nolan drie sterke Batman-films en vooral het middelste deel wordt nog steeds op handen gedragen. Maar waarom maakte Nolan geen vierde?

In gesprek met Toronto Sun reageerde Batman-acteur Christian Bale als volgt op die vraag: "We wisten dat we het Batman-verhaal compleet opnieuw moesten uitvinden. Mensen moesten om me lachen toen ik hen vertelde dat we een nieuwe Batman gingen maken. Ik denk dat de reden dat het werkte vooral door Chris kwam," Daarna gaf Bale aan dat Nolan zich in het begin enkel richte op één film, maar ergens wel hoopte op een trilogie.

"Toen ze zeiden, 'wil je er nog een maken?', was dat fantastisch, maar we zeiden nog steeds: 'Dit is het. We zullen niet nog een kans krijgen.' Toen zeiden ze, 'oké, laten we een derde doen.' Chris zei wel eens dat als we het geluk hadden er drie te mogen maken, dat we dan moesten stoppen," aldus Bale tegenover Toronto Sun.

Maar een vierde deel?
Uiteraard kwam ook de vraag van Warner Bros. om een vierde film te maken. "Toen kwam de onvermijdelijke vraag, 'wat dacht je van een nr. 4?' Ik zei nee. We moeten vasthouden aan Chris zijn droom, dat altijd een trilogie was. Laten we niet overdrijven door een vierde te maken. Dat is de reden waarom wij, nou Chris, is weggegaan," aldus Bale die lachend toevoegde, "daarna werd ik geïnformeerd dat mijn diensten niet langer nodig waren."

The Dark Knight Rises zette de deur open voor meer films of spin-offs. Een van de meest gewenste spin-offs is een film rond John Blake / Robin, het personage van Joseph Gordon-Levitt.

NieuwsFilm

meest populair