Algemeen

#ReleasetheSnyderCut voor juiste 'Justice League' lijkt toch kansloos

Warner Bros. ziet re-release niet zitten.

door Bram de Groot om 07:18 in Algemeen
In 2014 werd met veel bombarie de Justice League-film aangekondigd voor november 2017. Het moest het hoogtepunt worden van een groots DC-filmuniversum. Het eindresultaat is bekend: de film bleek juist het dieptepunt.

En dit kwam niet alleen door de magere ontvangst en het floppen aan de box office. Doordat Zack Snyder de film niet kon afronden, werd er in de montagekamer heel wat geschrapt en verscheen er een versie die niets weg had van de oorspronkelijke intenties van Snyder. Al twee jaar willen de fans maar één ding: #ReleasetheSnyderCut. Hieronder een recente poster van BossLogic voor de versie:

Dit bericht bekijken op Instagram

#ReleaseTheSnyderCut @hbomax #SorryRyan

Een bericht gedeeld door Bosslogic (@bosslogic) op


Veel steun, weinig kans
Afgelopen dagen hebben heel wat acteurs en andere betrokken hun steun uitgesproken, onder meer door foto's te delen uit de zogenaamde 'Snyder Cut'. Deze zag je gisteren al. The Hollywood Reporter meldt nu dat dit allemaal geen zin lijkt te hebben, aangezien Warner Bros. niet van plan is deze versie uit te gaan geven. Er staan voorlopig helemaal geen aankondigen op stapel.

Fans hopen - dus mogelijk tegen beter in - dat de 'Snyder Cut' in mei 2020 op HBO Max verschijnt, als deze nieuwe streamingdienst online gaat. Meerdere betrokkenen beweren dat er op dit moment wel gesprekken worden gevoerd met Warner Bros. om de versie af te ronden en uit te geven. Dus wie weet is er toch nog een kans op #ReleasetheSnyderCut.16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Tsjah, ik geloof er weinig van dat als mensen als Affleck en Gadot, die tot nu toe altijd stil zijn geweest, ineens zo'n movement beginnen, dat er niet al gesprekken zijn geweest.

flep

Avatar

Ik denk dat Warner Bros niet durft omdat ze met deze versie mogelijk laten zien dat ze zelf een hele slechte keus hebben gemaakt. Er is makkelijk geld aan te verdienen, dus normaal zouden ze dit wel op pakken.

PRIME

Avatar

^
Op dit punt kunnen ze alleen maar aan sentiment winnen. De meeste zijn de kern van de issue al vergeten, en willen alleen nog maar zijn visie in de film zien.
Als dit een driver wordt voor HBO MAX, is het bijna garantie dat het een succes wordt.

starbass

Avatar

Warner wil deze versie niet uitbrengen omdat hij nog slechter is dan wat er nu ligt :P

TearsinRain

Avatar

Het uitbrengen van de Snyder Cut zou een bevestiging zijn van het eigen brevet van onvermogen van de directie van Warner Bros mbt het DC universe (met zelf ontslag nemen door de eind verantwoordelijken als enige optie) daarnaast zou het een respectloze actie zijn richting de filmmakers die er tevergeefs alles aan gedaan hebben om Justice League te "redden". Gaat dus zolang de huidige directie zit nooit gebeuren.

Master Of Films

Avatar

Speaking of Grace.

Zij beweert dat Henry Cavill niet zo zeer met de rest van JL goed kon omgaan. Hij is (op dit moment) de enige die zich stil houdt mbt #ReleasetheSnyderCut.

GreenHornet

Avatar

Ik kan het wel begrijpen van Henry Cavill.
Ze hebben hem terug laten keren uit de dood.

PRIME

Avatar

^
Geloof ik weinig van. Zijn genoeg momenten in foto en video te vinden, en comments op IG, om in ieder geval aan te tonen dat hij met sommige (Momoa, Affleck) goed kon omgaan.

Vind het aannemelijker dat Cavill gewoon klaar is met WB als studio en zich daarom stilhoudt.

PRIME

Avatar

^
Als je trouwens kijkt op haar Twitter en het bericht waarin ze dat zegt, dan zie je genoeg bewijs dat aangevoerd wordt dat het niet zo is.

Master Of Films

Avatar

Ondertussen op Reddit:

Henry Cavill not supporting #ReleaseTheSnyderCut isn't surprising based on his previous comments...

October 2017: https://io9.gizmodo.com/1820029444

“Even if Marvel didn’t exist, we’d struggle. There was a style they [DC] were going for, an attempt to be different and look at things from a slightly different perspective, which hasn’t necessarily worked. Yes, it has made money but it has not been a critical success; it hasn’t given everyone that sensation which superheroes should give the viewer.

"I feel like now the right mistakes have been made and they haven’t been pandered [to], and we can start telling the stories in the way they need to be told. It is even better to come back from a mistake or stylistic error into the correct vein because it will make it seem that much stronger. Wonder Woman was the first step in the right direction."

November 2017: This could've just been BS promotional talk, but Cavill seemed happy with the Superman we got in the theatrical cut of Justice League

“Geoff [Johns] and I have been delving into the history of the character to get to the core of who Superman is,” Cavill told Entertainment Weekly. “This is the first time we see the true Superman. The Superman who is confident, and sure, and full of hope and joy.”

July 2018: https://www.yahoo.com/entertainment/henry-cavill-doesnt-think-zack-snyder-cut-justice-league-will-make-difference-exclusive-112542828.html

"I don't know if [a Snyder Cut] actually exists," Cavill told Yahoo! Movies while promoting Mission: Impossible -- Fallout, "so the only way I can look at it is as a business model, and I don't know what difference it's going to make."

"I think it might be entertaining, for sure, and go, 'Oh look, now I've scratched that itch,' but it's not going to change anything that I can think of, it's not going to make huge amounts of money all of a sudden for a studio," he said. Cavill furthered his point by adding, "They're not going to release it into cinemas and so they're not going to suddenly make a few hundred million."

PRIME

Avatar

^
Redelijk legitieme punten. Denk inderdaad dat hij daarom gewoon stil is.
Overigens vind ik hem hier nog redelijk politiek, want ik snap dat hij na een donkere turn blij is dat Superman eindelijk op het punt is waar Superman hoort te zijn (denk ook dat dit onderdeel was van Snyder's oorspronkelijke visie, maar dat het eerst nog een stuk duisterder werd) maar je gaat mij niet vertellen dat Cavill BLIJ is met hoe zijn Superman in Justice League is verkracht door Whedon en co.
Daarbij zegt hij inderdaad dat WB die cut nooit gaat uitbrengen in de bioscoop, en dat verwacht ik ook niet.

Civilian Supreme

Avatar

Ze zijn al met de marketing bezig.

Warner Bros kan dit prima doen zonder gezichtsverlies te lijden. Degenen die het toen voor het zeggen hadden zitten er niet meer toch?
Ook is dit niet respectloos naar Whedon toe, hij kon er verder ook weinig aan doen op dat moment, moest in te weinig tijd de hele film wijzigen. Sowieso had ook hij kunnen zeggen, sorry dit doe ik niet uit respect voor Snyder. Hij wist dondersgoed dat dit niet de versie was die Snyder voor ogen had.

Sunspot

Avatar

gEWoon uitgeven, via streamingdienst, Netflix liever, zal ook mensen trekken, goeie content erbij

Colruiter

Avatar

Waarom is iedereen plots zo wild van Snyder? Snyder is degene die de DCU op het pad naar terminus heeft gezet, waarom denkt iedereen nu dat zijn versie van Justice League alles zou rechtzetten? Man of Steel had een schitterende Superman die helaas verdronk in een oceaan van CGI, in Batman vs Superman leek Lex Luthor continu te lachen met de verhaallijnen die Snyder had verzonnen, dus waarom zou zijn Justice League zo anders zijn dan die twee gedrochten. DCU werkt perfect in series, Snyder is er niet in geslaagd die lijn door te trekken in de films.

Sunspot

Avatar

^

Omdat je duidelijk 2 totaal verschillende visies ziet. Deels niet afgemaakt, ander deel erop gemaakt, was niet goed, niet klaar.

NieuwsFilm

meest populair