Algemeen

Ook castleden 'Justice League' pleiten voor een release van de Snyder-cut

En durf Batman of Wonder Woman maar eens tegen te spreken!

door Arjen Rooseboom om 08:01 in Algemeen
In 2017 was Justice League het resultaat van een productiehel met drama's achter de schermen, een studio in paniek en een wissel van regisseurs (Joss Whedon voor Zack Snyder) waardoor het eindproduct qua stijl en toon compleet afweek van Snyders solide voorgangers Man Of Steel en Batman v Superman: Dawn Of Justice.

Al maanden gaat het gerucht dat Snyder zijn 'eigen' JL-versie heeft afgerond met uiteraard veel nieuwe beelden. Wereldwijd smeken fans om een uitgave daarvan, maar Warner Bros heeft nog geen reactie gegeven. Al een tijdje gaat de hashtag #ReleaseTheSnyderCut viraal en momenteel is deze gestegen naar de nummer 1 trending positie in de VS.

Vaak hebben zulk soort inspanningen van fans weinig effect, maar het wordt een ander verhaal als castleden zich ermee gaan bemoeien. Afgelopen maand stookte Jason Momoa (Aquaman) het vuurtje al lekker op, maar nu hebben ook Gal Gadot (Wonder Woman), Ben Affleck (Batman) en Ray Fisher (Cyborg) de hashtag zowaar gedeeld waarna Snyder zelf op zijn beurt weer steun uitsprak voor zijn sterren:Voorzichtig aftellen?
De tijd zal het leren, maar er lijkt steeds minder bezwaar te ontstaan om het publiek te trakteren op de verdiende visie die de oorspronkelijke maker van het (inmiddels overleden) DCEU 1.0 ons altijd al wilde geven.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

als ze slim zijn releasen ze deze cut op HBO Max als Launch titel.

Jaws

Avatar

breng maar uit. Lijkt me een betere versie. geloof de acteurs in deze meer dan de press.

d3c3pticon0608

Avatar

Beter doen ze een Blu-Ray release en geen hbo max release haha,, deze moet ik gewoon op schijf hebben!!
Maar goed, eerst maar is verder hopen dat deze cut überhaupt gaat uitkomen.

Mav Damian

Avatar

Maakt niet uit welke versie er komt het blijft een slechte film. Snyder heeft meermaals bewezen dat hij een matige regisseur is.

aspers

Avatar

Hier zit dus echt wel iets aan te komen! Dit is allemaal geen toeval meer. Waarschijnlijk krijgen ze ook nog dik betaald om dit te tweeten.

Ik zeg kerstcadeau! Let maar op.

Robbepost

Avatar

Zou Joss Whedon dit idee ook steunen?

Guyon2002

Avatar

Ik snap de hype om die hele snydercut echt totaal niet. Justice League was net zo'n kutfilm als BvS, daar gaat Snyder (die sowieso al een matige regisseur is) echt niet veel aan veranderen

PRIME

Avatar

^Guyon

Dat kan je vinden, maar Snyder heeft zeker wel wat solide films op zijn geweten, en ligt gewoon goed bij een grote fanbase. Daarbij was Batman V Superman op orders van de studio's ingekort en volgepropt met extra zooi. Vandaar dat de Extended Cut volgens velen juist laat zien wat had kunnen zijn (overigens inderdaad een prima release)
Van Snyder's Justice League is weinig over.
Alles met Superman komt uit Joss Whedon
Alle slechte humor komt uit Joss Whedon
Steppenwolf schijnt volledig veranderd te zijn (Cirian Hinds zei destijds dat de film die in de bioscopen te zien was niet de film is waar hij aan heeft gewerkt)
Darkseid is eruit gehaald
Het voortborduren op Knightmare is eruitgehaald
De backstory van Cyborg is eruit gehaald.
En dat is alleen wat er bekend is.
Oh, en niet te vergeten dat Whedon EXPRES superman scenes heeft overgedaan WETENDE dat 'ie die snor moest verwijderen.

Ik denk zelf dat het al bekend is dat hij uit komt. Dat celebs mee doen met de # is vet en mooi om te zien, maar Gal Gadot en Affleck zijn tot nu toe stil geweest rondom alles. Zou me niks verbazen als dit inderdaad een deal is, want ze hebben beide een zeer goede relatie met WB, dus om nou zomaar olie op het vuur te gooien...

Master Of Films

Avatar

Wow, en ik maar denken dat de wederopstanding van Jezus al big news was.

Frietgezicht

Avatar

@ Prime, maar waarom dan al die veranderingen? Ik neem aan dat zo’n studio ook wel gasten heeft met verstand van films en niet miljoenen extra erin stopt voor een compleet andere film als ze een goede film in handen denken te hebben.

Darkseid was dacht ik trouwens een cameo van een paar seconden

PRIME

Avatar

^@friet

De visie van Man of Steel (en daarna BvS) werd flink bekritiseerd. Juist omdat Marvel succes had met het ''luchtige'' (wat overigens ook bij Marvel vaak voor kritiek zorgt) raakte de studio meteen al in paniek.
Toen werd ineens Batman V Superman een jaar uitgesteld, en is er, naar geruchten, flink wat gesleuteld aan de originele plannen. Zo moesten de Justice League leden worden voorgesteld (was niet de oorspronkelijke bedoeling, op WW na) en moest Doomsday erin tevoorschijn komen.
Ook hier weer mixed reviews, maar de Extended Cut werd goed onthaald.
Echter ging Snyder door op zijn visie met JL, en toen hij zichzelf terugtrok uit de productie door zelfmoord van zijn dochter denk ik dat WB gewoon de kans schoon zag om het wat luchtiger te maken.
Gewoon typisch voorbeeld van studio's die denken dat plan X geld verdiend terwijl iedereen plan Y wilt.
Juist na de Extended Cut begonnen mensen meer op te warmen voor de visie van Snyder, roemden mensen Affleck als Batman en werd de algemene toon meer geaccepteerd.
Helaas durfde WB / DC het niet door te zetten.

Hiss

Avatar

De verwachting dat Snyder iets heel goeds zou kunnen afleveren, verbaast me wel als ik zijn oeuvre bekijk.

Master Of Films

Avatar

Hiss "De verwachting dat Snyder iets heel goeds zou kunnen afleveren, verbaast me wel als ik zijn oeuvre bekijk."
Nah, niet zo somber doen hé. Je moet toch mensen ergens in laten geloven, hetzij in Sinterklaas of dat de Snyder's Cut het allerbeste te bieden heeft sinds The Dark Knight Smiley face

Popcultuurfreak

Avatar

Het kan niet slechter zijn dan het huidige product lijkt mij.

Frietgezicht

Avatar

@ Prime, ok thanks voor de info. Maar zijn dochter overleed toen hij nog bezig was toch? Dus de Snyder cut is geen afgeronde film dan?

Sunspot

Avatar

Alleen maa rbeter dat de acteurs het ook graag willen :D

Kom op met de release! Smiley face

PRIME

Avatar

@friet

Volgens mij zat 'ie gewoon in post prod en was er zo'n 90% geschoten.

Rafael11

Avatar

Ben nu toch wel benieuwd naar die Snydercut.

Civilian Supreme

Avatar

Zeer benieuwd en idd slechter dan wat we kregen kan niet. Sowieso krijgt de Snyderversie al een bonuspunt voor de snorloze Superman scenes.

Hiss

Avatar

Ik ben vooral benieuwd naar een snorloze Schneider cut van Sissi.

NieuwsFilm

meest populair