Olaf steelt wederom de show in 'Frozen II': deze sneeuwpoppen gingen hem voor

Olaf steelt wederom de show in 'Frozen II': deze sneeuwpoppen gingen hem voor

Een beetje sneeuw en een lading fantasie brachten diverse memorabele sneeuwpoppen voort.

In de eerste film zorgde sneeuwpop Olaf voor de komische noot en dat lijkt bij Frozen II niet anders te worden. Hoewel hij zonder twijfel de bekendste sneeuwman van witte scherm is, was hij zeker niet de eerste. Dit koele vijftal mag er ook zijn.




Bekijk de afbeelding
Knick Knack
Toegegeven, Knick Knack is geen avondvullende film, maar deze vroege Pixar Short kunnen we niet negeren. In bewerkte vorm fungeerde deze zelfs als voorfilmpje van Finding Nemo. De sneeuwman die hier het middelpunt vormt, wil zijn sneeuwbol verlaten om deel te nemen aan een heet feestje met de andere souvenirs. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan.




Bekijk de afbeelding
The Snowman
De trailer van The Snowman beloofde een spannende thriller, met een sfeer die deed denken aan Seven. Helaas bleef daar in het eindresultaat niet veel van over. Toch kent de film zijn momenten. Eén daarvan is zonder twijfel de ontdekking van een macabere sneeuwpop. Het werk van een gestoorde seriemoordenaar, zo blijkt.




Bekijk de afbeelding
Django Unchained
Voordat de titelheld kan uitgroeien tot Django Unchained, moet hij eerst een ware revolverheld worden. Daarvoor gaat hij in de leer bij Dr. Schultz die hem diverse opdrachten geeft. Zijn doelwit? Een verse sneeuwpop die steeds verder weggeschoten wordt, naarmate Django bijleert. Revenge is a dish best served cold.




Bekijk de afbeelding
Jack Frost
Wie aan sneeuwpoppen denkt, legt de link al snel met gezelligheid en familie. Het is dan ook niet bijzonder dat Jack Frost deze zaken volledig omarmt. Een vader die steeds zijn beloftes verbreekt, komt tijdens een ongeluk te overlijden. Na een jaar keert hij terug als sneeuwpop om de band met zijn gezin te herstellen, alvorens hij voor altijd zal verdwijnen. Bevroren tranen gegarandeerd!




Bekijk de afbeelding
Jack Frost
Een jaar eerder verscheen een héél andere Jack Frost, al ging die ook over de transformatie van een mens naar een sneeuwpop. De hoofdrolspeler hier is echter een ijskoude seriemoordenaar. Na een ongeluk met een chemische substantie smelt Jack Frost tot een klein hoopje. Hij wordt herboren als een moordzuchtige sneeuwpop! Deze cultfilm kreeg een fanatieke aanhang door de inventieve, grappige 'kills' en er volgde zelfs een sequel.

Welke sneeuwpop - al dan niet uit deze lijst - is jouw favoriet?

NieuwsFilm

meest populair