Algemeen

Spandex-hatende topregisseur reageert op Marvel-kritiek Martin Scorsese

'Parasite'-regisseur Bong Joon-ho komt met een hilarische reactie.

door Jeffrey Kouters om 15:23 in Algemeen
Bong Joon-ho weet momenteel met zijn nieuwe prent Parasite, een thriller vol zwarte humor, behoorlijk indruk te maken. Variety vroeg de regisseur naar zijn reactie op de Marvel-kritiek van Martin Scorsese en Francis Ford Coppola. Ook Bong Joon-ho blijkt niet zoveel met superheldenblockbusters te hebben, maar heeft daar wel een even goede als hilarische reden voor.

De Zuid-Koreaanse filmmaker Bong Joon-ho, de man achter onder meer Snowpiecer (2013) en Okja (2017), heeft in een recent interview met Variety een bijzondere draai gegeven aan het debat rondom de kritische uitspraken van Martin Scorsese en Francis Ford Coppola over de films van Marvel. Scorsese vergeleek deze enigszins denigrerend met 'pretparken'.

Niet over één kam
"Ik heb ontzettend veel respect voor Scorsese en Coppola. Ik bestudeerde hun films al in mijn jeugdjaren", begint Joon-ho zijn antwoord. "Ik begrijp dan ook de context van hun reacties en ik respecteer hun mening, maar aan de andere kant, kijkend naar afzonderlijke titels, heb ik erg genoten van Guardians of the Galaxy, Logan en The Winter Soldier. Er zitten geweldige cinematische momenten in die films".

Strak pakkie
Joon-ho kan dus genieten van sommige films uit het genre, maar heeft wel last een overkoepelend probleem binnen superheldenfilms. "Ik heb een persoonlijk probleem. Ik respecteer de creativiteit waarmee superheldenfilms gemaakt worden, maar zowel in films als in het echte leven kan ik mensen die ontzettend strakke kleding dragen gewoon niet uitstaan", merkt hij op met een knipoog.

De regisseur vervolgt: "Ik zou nooit zoiets dragen. Het moeten aanschouwen van iemand in superstrakke kleding is voor mij mentaal erg moeilijk". Dergelijke kleding zorgt voor behoorlijk ongemakkelijke situaties, meent Joon-ho. "Ik weet dan niet waar ik moet kijken, heel ongemakkelijk", aldus de filmmaker. "En aangezien de meeste superhelden van die strakke pakkies dragen, zou ik zo'n film simpelweg nooit kunnen regisseren".

Niet benaderd
Joon-ho acht de kans dan ook series klein dat hij ooit de regie op zich zal nemen van een superheldenblockbuster. "Ik denk ook niet dat ik ooit het aanbod zal krijgen", merkt hij daarover op. Toch staat de deur wel op een kier. "Mocht er een superheld zijn met een doosachtig kostuum, dan wil ik het wel overwegen", grapt hij.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Waar blijven de reacties bij Elizabeth Banks die beweert dat Wonder Woman en Captain Marvel een mannen genre is?

Master Of Films

Avatar

Maar Banks legt ook uit dat zowel Captain Mary Sue als Wonder Woman (min of meer) set up films zijn voor Avengers: Endgame en Justice League. Deze films worden hoofdzakelijk aangevoerd door (meerdere) mannen en dus behoren de vrouwelijke actiefilms CMS en WW volgens haar in de mannen genre. Kortom, tussen de regels door, merk je dat ze bitter is dat CA een flop is geworden. En dat CMS en WW met grote vrouwelijke hoofdrollen wel een succes zijn geworden, omdat de doelgroep (volgens haar dan) veel meer gericht is op mannen. Alleen heeft Banks niet gemerkt dat zowel CMS en WW ook PC feministische crap bevat.

Joon-ho "Mocht er een superheld zijn met een doosachtig kostuum, dan wil ik het wel overwegen"
Iets zegt me dat hij nog nooit Hideo Kojima heeft ontmoet.

Jeroen Pasman

Avatar

Tijdens het runnen zit het altijd wel lekker zo'n spandex broek. Ha Ha Ha !
Maar bij Superhelden weet je inderdaad vaak niet waar je kijken moet. Vaak dragen ze er een special toque onder. (Superman)

NieuwsFilm

meest populair