Algemeen

Regisseur 'Terminator: Dark Fate' werkt nooit meer met James Cameron

Onenigheid achter de schermen...

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Met Deadpool uit 2016 had regisseur Tim Miller veel succes. Aangezien hoofdrolspeler Ryan Reynolds alle macht over het vervolg uit 2018 kreeg, vertrok Miller naar de Terminator-franchise. Samen met James Cameron moest hij de ooit zo geliefde filmreeks een nieuw lang nieuw leven geven.

En dit is niet gelukt. Terminator: Dark Fate bleek niet vernieuwend genoeg en het grote publiek was al snel de interesse verloren in de zesde film in het duidelijk opgedroogde merk. Nu blijkt dat regisseur Miller het niet altijd eens was met Cameron.

Problemen rond Legion-benadering
Eerder gaf Cameron al aan dat er een "bloedbad" was in de montagekamer en hier heeft Miller nu wat meer invulling aan gegeven. Miller gaf tegenover The Hollywood Reporter aan dat hij "nooit meer" met Cameron wil samenwerken, en:


"Ik weet zeker dat we een boek kunnen schrijven over waarom het niet werkte. Ik ben nog bezig om alles te verwerken, maar ik ben erg trots op de film. De critici leken het meeste in de film te haten. Dit zijn dingen waar ik geen controle over heb. Ik heb geen controle over dat je Genysis niet leuk vond of dat je je verraden voelde door Terminator 4. Ik kan daar niets aan doen."

Legion: winnen of verliezen?
Miller gaf aan dat hij het regelmatig oneens was met producenten Cameron en David Ellison, maar hij vond dat hij dit gevecht aan moest gaan, aangezien hij de regisseur was. Miller vond bijvoorbeeld dat de mensheid moest verliezen van Legion, het nieuwe Skynet. Cameron dacht daar volgens Miller anders over:


"Jim zei, 'wat is er dramatisch aan dat de mensen dit verliezen?' En ik zei, 'nou, wat is er dramatisch aan dat de mensen winnen en ze gewoon maar blijven winnen?' Ik hou van een 'last stand'. En dat is niet zijn ding."

Wat zeg jij? Zou jij naar een mogelijk vervolg van Dark Fate gaan, of heb je de hoop nu echt op gegeven - of had je dat al voor Millers film?

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Daanminator

Avatar

Vergeten dat John Conner dood ging, laat het een droom zijn van Sarah zodat het gewoon verder gaat met John Conner en geen laffe Legion poep.

omniesbonsai

Avatar

Nooit geen een meer,zelfs niet al zou cameron de regisseur zijn
Terminator en skynet waar 1 en 2 over ging en John connor zijn de terminator films
Dark fate en de rest vergeten
Je zou haast gaan twijfelen aan de avatar vervolgen

Mas7

Avatar

Het is klaar.

Pronk47

Avatar

Cameron staat er om bekend dat geen gemakkelijk persoon is qua director/producenten,maar ik wil nog wel nog een vervolg zien en dan moet Cameron hem maar zelf filmen om te bewijze dat hij het wel kan,want zo slecht vond ik hem nu ook weer niet.

TwinsA

Avatar

Men had gewoon The Terminator verhaal moeten eindigen , dan had dat een mooie trilogy kunnen zijn, en De T800 weer als bad guy moeten gebruiken. Nu met modder naar elkaar gooien over het resultaat...daar hebben de fans niks aan.

Popcultuurfreak

Avatar

Legion was gewoon hetzelfde als skynet. Dat was juist het probleem. Gewoon een excuus om Connor te vervangen met 'divers' karakter.

Goku32

Avatar

Ik vind het altijd leuk om te horen als een film niet goed loopt of flopt, dat ze dan gelijk niet meer met elkaar gaan samen werken Hahahahahaha. Maar als dit een film was geweest dat het heel goed doet dan hadden ze niks gezegt over elkaar. Wat een kleine kinderen allemaal

Novarellum

Avatar

#releasethemillercut

Colruiter

Avatar

Terminator 1 en 2 hadden een sterke onderliggende boodschap: onze technologische ontwikkeling kan zich uiteindelijk tegen ons keren. Cameron was er in geslaagd op deze boodschap twee schitterende films met goed uitgewerkte plotlijnen en karakters te bouwen. Met Dark Fate wilden ze ook wat boodschappen doorgeven, maar de boodschappen overheersen het verhaal ipv onderliggend te zijn en hebben vooral niets te maken met het thema van T1 en T2. De boodschappen zijn zo in-the-face dat Dark Fate gewoon een film wordt die doet denken aan een paar films die je ooit eens gezien hebt, maar er totaal niet mee gerelateerd is. Het is jammer om te zien dat men begint films op te offeren aan 'politieke correctheid': de nieuwe John Connor moet een vrouw zijn, en geen blanke vrouw, maar een Mexicaanse vrouw; haar beschermer moet een beschermster zijn die gevoelens heeft voor haar 'opdracht'; er moet een stuk in het verhaal zitten dat kritisch staat tegenover het beleid van de Trump-administratie en meteen ook de algemene aanpak van migranten ( de scene aan de Mexicaanse grens), er moet een scene zijn waar een blanke baas een anderskleurige arbeider ontslaat waarbij de zus die baas dan onder handen gaat nemen... De mannen in deze film zijn ofwel slecht, ofwel dom, ofwel erbij gesleurd vanwege herkenbaarheid. Wie dacht in hemelsnaam dat dit een goed idee was. Wat is de volgende zet in de filmwereld: een historische film over Julia Caesar die een lesbische relatie had met Cleopatra; een film over Hannibal waar een half uur besteed wordt aan het feit dat alle olifanten waarmee hij de Romeinen zal aanpakken vrouwelijk zijn... het begint echt ridicuul te worden en Disney gaat er serieus op door met grote aankondigingen dat ze LGTB zullen gaan in hun superhelden dus zal het een trend blijven (zolang het geld opbrengt).

Vict0r

Avatar

@Colruiter Ben het met je eens. Al denk ik (en hoop ik) dat Hollywood er snel van terug komt gezien de verliezen.

Decepticon

Avatar

Cameron kan er om bekend staan moeilijk te zijn, maar volgens mij is die Miller ook heel moeilijk om mee te werken, hij heeft niet voor niets Deadpool 2 niet gedaan.
Wat wel raar is dat Cameron had gezegd dat Miller mocht maken wat hij wou, dat het zijn film is, omdat hij de regisseur.
Ze hadden beter op Salvation door kunnen gaan, maar ze mogen van mij nu ook wel stoppen.

Angelater

Avatar

^ In hetzelfde interview legt Miller uit dat Reynolds de controle over de franchise wilde hebben. Dat vindt hij niet erg, maar zo kan hij niet werken. Daarom vertrok hij bij 'Deadpool 2.'

Eddie Singer

Avatar

Het is weer zover...de diversiteits-agenda is belangrijker dan het verhaal en zelfs belangrijker dan de hoofd-karakters...en nog veel belangrijker dan de fans.
Het lef wat in T-1en T-2 werd getoond, is ingeruild voor een theekransje met maatschappij-moralistische koekjes.
T-2 vond ik al aanmatigend met het 'no-more-killing'...maar okay.

'Salvation' was enigszins de goede richting.
'T-3' is, in mijn ogen, nog steeds niet gemaakt...en zal ook niet meer gemaakt worden. It self-terminated.

Sunspot

Avatar

Haha

Hadden ze maar niet zo moeten maken en gewoon een werkelijk vervolg op T2 moten maken, draaiend om origineel trio, afsluiter!

Fan1984

Avatar

Remake ! Oude troep weg gewoon opnieuw beginnen.
Het duurde te lang voordat er meer delen waren, Arnold te oud enz. Terminator is een goed verhaal, maar er moet gewoon opnieuw begonnen worden, met een x aantal films dat er gemaakt kan worden om het langeeee verhaal ook een einde te geven.
(Dat is mijn idee teminste)

Master Of Films

Avatar

Eens met Eddie Singer & Colruiter.

Zo ironisch dat ze met Dark Fate als een officiele deel 3 presenteren. Maar zoals ik al eerder heb aangewezen is Carl niet eens mogelijk. Daarbij ondermijnen ze deel 1& 2 met de dood van John Conner. Het was allemaal niets voor niets geweest en dus doet deel 1 & 2 helemaal niet aan toe als het om Dark Fate gaat.

De politieke agenda was helaas de boodschap van Dark Fate.

Jeroen Pasman

Avatar

Het is genoeg geweest inderdaad. Wat een shitfilms zijn het geworden. De franchise is inderdaad opgedroogd. Niemand zit er nog op te wachten.

Ze hebben nu al 3 films geschrapt uit de canon, Dit is een retcon van jewelste ! Moeten ze deze film nou ook weer gaan schrappen door alles te ontkennen of te verdraaien of alles 1 grote droom laten blijken te zijn ? (á la Dallas Sezioen 9 ?)
Geef mijn portie maar aan Fikkie, Ik ben er klaar mee

Civilian Supreme

Avatar

Ik werk ook nooit meer met Cameron!

Ook zal dit hoe minimaal ook de Avatar vervolgen beschadigen. De naam van Cameron is niet meer genoeg, daarvoor is hij er te lang uit geweest. De meeste jeugd heeft niet zoveel met hem als de 'oude' garde heeft/had.

kokosnoot

Avatar

1 en 2 hadden echt bezieling. De verhaallijnen waren fris en interessant. Als je die bezieling niet hebt voor nieuwe verhaallijnen of aansluitende verhaallijnen, ga dan maar koekjes bakken en is het gewoon een melkkoe met een formule insteek. Faalt zo goed als altijd. Maar wil Hollywood toegeven dat de bezieling op is als iets eerst goed gedraaid heeft of een klassieker gewoon geliefd blijft. Money money honey ^^

Civilian Supreme

Avatar

Hij geeft 4 dingen de schuld, Cameron, de studio, Salvation en Genysis. Hijzelf had vast iets heel sterks voor ogen.

Master Of Films

Avatar

Daarnaast heeft Tim Miller toch een hekel aan Terminator fans, getuige zijn stoere "marketing" praatje van afgelopen zomer.

“If you’re at all enlightened, she’ll play like gangbusters. If you’re a closet misogynist, she’ll scare the fuck out of you, because she’s tough and strong but very feminine,” Miller said. “We did not trade certain gender traits for others; she’s just very strong, and that frightens some dudes. You can see online the responses to some of the early shit that’s out there, trolls on the internet. I don’t give a fuck.”


Hmm wie was ook alweer dat sterke personage in The Terminator en Terminator 2: Judgment Day. Oh ja dat was Sarah Conner. En dan praat ik nog niet eens over die leuke TV serie Terminator: The Sarah Connor Chronicles waarin Cersei best een goeie Linda opvolgster was.

Maar het was al te duidelijk dat Tim Miller totaal geen verstand heeft van de Terminator franchise. Hopelijk zakt Tim net zo hard als Josh Trank (die had nog zelfs een betere Terminator film kunnen maken).

NieuwsFilm

meest populair