Algemeen

Warner Bros. wil 'Superman' van (en met) Michael B. Jordan

Jordan zelf lijkt het echter niet te zien zitten...

door Niels van Arkel om 10:22 in Algemeen
Het is al sinds de eerste DCEU-film een doorn in het oog van Warner Bros: Superman. Alhoewel de solofilm Man of Steel niet heel erg slecht heeft gepresteerd, deden de andere films met Superman dat wel.

In de nieuwe lijn die DC en Warner Bros. op dit moment doorvoeren moet DC's grootste superheld wel een plekje krijgen. Daarom is de studio in gesprek geweest met J.J. Abrams én Michael B. Jordan!

Michael B. Jordan
De geruchten waren er al, maar nu lijkt het dus zeker: Er wordt gedacht aan Michael B. Jordan als de nieuwe Superman. Nu lijkt het vooral bij Jordan zelf te liggen.

Volgens Variety wil Jordan daar nu nog niets over beslissen. "De film zal voorlopig nog niet geproduceerd worden en daarom wil Jordan zich eerst focussen op zijn andere projecten."

Henry Cavill
Henry Cavill heeft aangegeven de rol van Superman nog niet te hebben opgegeven, maar het lijkt er op dat Warner Bros. voor een frisse start wil gaan. Wat de toekomst van Cavill betreft: die is zeer onzeker.Het lijkt er - volgens insiders - op dat het in ieder geval tot 2023 gaat duren voordat de nieuwe Superman in productie zal gaan.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sparrow_LW

Avatar

Dat Superman niet aansloeg heeft niets te maken met Cavill, vind hem de beste Superman ooit. Jordan zie ik niet als Superman, en dat heeft niets met zn huidskleur te maken.... of misschien stiekem toch wel.... nee, ik zie het gewoon niet voor me... Cavill moet Superman blijven... punt!... I have spoken!

TwinsA

Avatar

Nnnnnooooooooooo!

Moviewheels

Avatar

Suggestief onzinbericht; er is gesproken met Jordan maar helemaal niets vastgelegd. Hopelijk zal WB een keer luisteren naar fans...... uiteindelijk betalen die het bios-kaartje.

flep

Avatar

Als het werkelijk zo is, is het weer zo'n gevalletje we maken de hoofdpersoon vrouw, zwart of gender neutraal om makkelijk positieve recensies te scoren. Wonderwoman en black panter waren echt slechte films, maar werden zo goed ontvangen omdat het niet hip is een 'minderheid' slecht te beoordelen.

Ik hoop op een nieuwe Cavill superman met Snyder er bij

GreenHornet

Avatar

Snyder en de Snor was toch het probleem

Mothercopper

Avatar

Fuck die geforceerde diversiteit. Dit creëert alleen maar antipathie tegen dit soort films. Hollywood maakt het van kwaad tot erger.

eltorro

Avatar

Van mij mag Henry Cavill als Superman aan blijven. Voor Man of Steel had ik niks met het karakter en deels heeft Cavill dat veranderd voor mij. Het zou slimmer zijn als WB een vervolg maakt met een een lager budget en een andere naam dan Man of Steel. Een lager budget lijkt me trouwens ook geen op stakel gezien dit ook prima ging met Shazam, qua krachten kwam hij ook veel overeen met Superman.

Ang3l

Avatar

God, nee.
Heerlijke vent, maar geen superman.
Sowieso, in t superhelden universum wel verwarrend ook :D Fantastic Four, Black Panther, nu deze? Heeft ie wel alle 3 de maatschappijen gehad.

Ik ben echt helemaal pro diversiteit in de films en series (ik wacht met smart op een Wiccan of Northstar). Maar er zijn genoeg helden met een diverse achtergrond, zonder de knullige debiele amerikaanse apple polisher bleekscheet nu ook al hierin mee te nemen.

Overlord

Avatar

Jordan is een uitstekende acteur, maar Cavill was ook voor mij de beste super-man van de afgelopen jaren.
Zijn solo film was prima en heeft financieel vrijwel hetzelfde gedaan als Iron man 2.
Als ze nu een nieuwe film met hem maken en een goed verhaal zal deze ook richting de miljard kunnen gaan mits het release moment goed gekozen wordt.
Franchises moet je opbouwen om succesvol te worden, en niet telkens opnieuw het verhaal willen vertellen.

Master Of Films

Avatar

Het staat nog niet in de sterren geschreven, maar Michael B. Jordan als de nieuwe Superman...sure. Als WB toch zo lekker bezig zijn dan kunnen ze net goed Miley Cyrus gaan inhuren voor Supergirl. Laten ze beide Kryptonians wat gehandicapte Mexicaantjes redden van een blanke kale Lex Luthor (als president) en je hebt zowat alle diversiteit checkboxes weer aangeklikt. Smiley face

Geranimous

Avatar

Idd heel erg suggestief. Ik zie het niet gebeuren. Ik hoop ook op een terugkeer van Cavill. Gal Gadot en Jason Momoa blijven toch ook? Waarom Cavill niet?

Civilian Supreme

Avatar

Waarom trouwens geen dwerg als Superman? Of een transgender, Superman is een alien dus kan makkelijk beide geslachten zijn.

bigmichiel

Avatar

Verfrissend, ben wel benieuwd naar het eind resultaat. Vind cavill maar een saaie superman en de films zelf echt enorm slecht. Laat maar komen Smiley face

keepertje

Avatar

Ja laten we politiek correct zijn en geven de rol aan een afro amerikaanse acteur. Kijk ons deugen. Wat een onzin.

Colruiter

Avatar

Black Panther heeft Hollywood echt wel doen daveren, nochtans was dit gewoon een film gebaseerd op een comic over een Afrikaanse superheld met een Afrikaanse thuisbasis. Het was erg geweest had men een blanke acteur gekozen, dat was absoluut incorrect geweest, tenminste...dat zou men toen toch gezegd hebben, want intussen blijkt het niet incorrect te zijn om te denken over een anderskleurige Bond, een anderskleurige Superman, een anderskleurige Hermelien... nee, dat blijkt niet incorrect te zijn, dat is ok... Hollywood en niet in het minst Disney is zo hypocriet bezig. Een aantal jaar geleden was er nog massaal protest over het ontbreken van anderskleurige acteurs/actrices bij de Oscar-nominaties, maar sinds de 9 nullen van Black Panther wordt volledig ingezet op de 'minderheden', iets wat men vroeger vooral deed om Oscars te winnen, en nu dus omdat men hoopt telkens weer 9 nullen te halen (Oscars hoeven niet meer). Black Panther voldeed aan een behoefte die er op dat moment was, een anderskleurige superheld na al die blanke superhelden. Wonderwoman was de eerste vrouwelijke superheld in een superheldenfilm die geen marteling was voor de bioscoopganger (Catwoman, Supergirl) en scoorde ondanks het feit dat het ook geen topper was (bij Marvel zullen ze gevloekt hebben dat ze niet eerder met een Black Widow-film gekomen zijn). Voor de studiobonzen was het natuurlijk meteen duidelijk dat er nog wat paden naar 9 nullen konden geriskeerd worden, want er is bijv. nog de LGTB-markt, nog vier 'eersten' die kunnen gemaakt worden, hoewel het schitterende Watchmen van HBO al wat van die paden aan het bewandelen is. Het zijn dollartekens die de studiobonzen zien en alleen dat, het gaat hen niet om diversiteit, en dat zal vlug genoeg blijken bij de eerste flop (Dark Fate was er al eentje, Last Jedi eigenlijk ook al, en Captain Marvel had toch ook al wat kritiek gekregen vanwege 'te feministisch'). Films die focussen op 'minderheden' zijn niet nieuw in de filmwereld, zoals reeds vermeld zijn het films die heel dikwijls Oscars binnenhaalden, maar de films hadden altijd een dramatische ondertoon en haalden zelden de grote bedragen binnen. Black Panther heeft laten zien dat het anders kan en dat er een nieuwe koe in de wei staat.

BillySavastano

Avatar

Cavill is de perfecte Superman dit kunnen ze toch niet serieus menen?

SeanDeNiro

Avatar

Leuk diversiteit ten koste van de blanke man. De volgende Black Panther met een blanke hoofdrol spelert. En homofiel/genderneutraal/transseksueel als het even kan.

Movieman2018

Avatar

Goeie acteur, maar cavill is beste superman dusver

Sunspot

Avatar

Zijn ze gek geworden! Niet die Michael B. Jordan, sowieso is Cavill top als Superman.

En sinds wanneer is Superman zwart, wat een onzin.

Kan niet geloven dat dit doorgaat, hoewel, tegenwoordig pffff.

Rafael11

Avatar

Cavill was de beste Superman en Man of Steel vind ik persoonlijk absoluut geen slechte film. Hoop echt dat ze Cavill nog een kans geven.

Ik vind Michael B Jordan een prima acteur, toffe gozer lijkt het me, maar hij past niet als Superman.

Yesitisi

Avatar

Alweer geforceerde diversiteit. Dit heeft nog nooit gewerkt kijk maar naar ghostbusters.

NieuwsFilm

meest populair