Blu-ray

Blu-ray review 'Spider-Man: Far From Home' en alle andere Spider-Man films!

Alweer de achtste Spider-Man film sinds 2002.

door Bram de Groot om 06:00 in Blu-ray
Regie: Jon Watts | Cast: Tom Holland (Peter Parker/Spider-Man), Jake Gyllenhaal (Quentin Beck/Mysterio), Zendaya (MJ), Jacob Batalon (Ned Leeds), Jon Favreau (Happy Hogan), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Marisa Tomei (May Parker), Cobie Smulders (Maria Hill), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Bioscooprelease: 04.07.2019 | FilmTotaal Recensie: 4 sterren

Met Spider-Man: Far From Home debuteerde dit jaar de tweede Spider-Man solofilm in het Marvel Cinematic Universe, maar het was ook het achtste bioscoopavontuur sinds 2002 toen Spider-Man van Sam Raimi verscheen. Far From Home bleek de financieel succesvolste in de complete reeks!

Ondanks dat Sony Pictures al twee keer het avontuur van een Spider-Man stopte - na de Spider-Man-reeks (2002 -2007) van Raimi en The Amazing Spider-Man-reeks (2012 - 2014) van Marc Webb - is de franchise financieel erg succesvol.

In totaal haalden de acht films, waaronder ook de bejubelde animatiefilm Spider-Man into the Spider-Verse (2018), bijna $6,4 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Ruim $1,1 miljard is te danken aan Far From Home.


De ontvangst bleek wisselend. De twee films Spider-Man 2 (2004) en Spider-Man into the Spider-Verse - winnaar Oscar voor Beste animatiefilm - werden het sterkst ontvangen. Reeks-killers Spider-Man 3 (2007) en The Amazing Spider-Man 2 (2014) kwamen er duidelijk minder bekaaid vanaf. Dat bleek ook uit de poll van gisteren.

Wat biedt de toekomst?

De toekomst van Spider-Man was nog nooit zo uitgebreid als nu. De Peter Parker van Tom Holland blijft voorlopig een rol spelen in het Marvel Cinematic Universe. Zijn derde solofilm verschijnt in 2021 en daarnaast duikt hij naar verluidt op in Sony's Marvel Universe waarin nu alleen Venom te zien is geweest. Ook de Spider-Verse-animatiereeks gaat verder, met in ieder geval in april 2022 een volgend deel.

4K UHD: Spider-Man Collection

Discs: | 8 x 4K UHD | Far From Home: 1 x 4K UHD en 1 x Blu-ray | Release: november 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609640915 | Met dank aan: Sony Pictures Home Ent.


De losse 4K UHD Blu-ray uitgaven van de acht Spider-Man-films zitten samen in een kartonnen insteekhoes. Het blijkt dat alle uitgaven enkel de 4K UHD-schijf bevatten. De los verkrijgbare editie van Spider-Man: Far From Home bevat ook de Blu-ray disc voor de extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

De nadruk bij deze review ligt op de 4K-uitgave van Spider-Man: Far From Home, maar dit neemt niet weg dat het beeld van de andere 4K-uitgaven fantastisch zijn. Sony Pictures heeft namelijk aandacht besteed aan de nieuwe versie. Niet alleen ziet het beeld er van de heruitgaven er sterk uit, ook de geluidstrack heeft een upgrade gekregen. Alle schijven hebben namelijk een Dolby Atmos-track; fijn voor de liefhebbers.

Het beeld van de uitgave van Far From Home is pakkend te noemen. De kleuren zijn fantastisch en met een mooie beeldverhouding van 2.39 : 1 is het geheel ook prachtig filmisch. Over de scherpte geen slecht woord en er zijn ook geen storende zaken aanwezig. Wel valt op dat sommige visuele effecten soms wat snel lijken gerealiseerd, maar hier kan de uitgave niets aan doen. Ook bij deze uitgave een Atmos-track (Dolby TrueHD 7.1) en het is volkomen logisch dat deze de surround speakers goed gebruikt.

Bonusmateriaal

De 4K-uitgave uit de verzamelbox bevatten enkel de films en dat zal de ware Spider-Man fan misschien niet helemaal fijn vinden. Leuker was geweest als de Blu-ray uitgave mét extra's was meegeleverd. De los verkrijgbare 4K-uitgave van Far From Home bevat wel de nodige extra's.

Het bonusmateriaal voor Far From Home is enorm, met zestien korte en langere extra's. Opvallend zijn de korte film Peter's To-Do-List van ruim 3 minuten, zes verwijderde / verlengde scènes en de video Select Scene Pre-Vis waarin ontwerpen wordt vergeleken met de eindscènes. Ook leuk zijn de video's over de stunts (The Jump Off) van Tom Holland, de pakken (Suit Up) in de film en een blik op de opnames in Europa, in Far, Far, Far from Home. In Stealthy Easter Eggs zie je een overzicht van flink wat verwijzingen naar andere films.

Verder zie je video's over de personages in Far From Home, zoals Mysterio, Nick Fury, Maria Hill en tante May. Uiteraard is er ook een blooper-reeks. Koop je de steelbook-uitgave, dan krijg je ook de featurette World Wide Web-slinger van een half uur.


Welke Spider-Man is jouw favoriet?

In Far From Home zie je Tom Holland als Peter Parker. Vind jij hem de beste, of heb je meer met Tobey Maguire of Andrew Garfield? Of ben jij een fan van de succesvolle geanimeerde Spider-Mannen?

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

Mijn favo blijft Spider-Man 2 met Doc Ock.

DjZiggy

Avatar

Kleine opmerking: dolby atmos is geen 7.1 Maar 5.2.1.
True hd is niet object gedreven geluid

Hans43

Avatar

Spider-man en Batman vind ik persoonlijk wel de twee super helden met het beste achtergrond verhaal. Ik vond het dus best jammer dat deze figuur nu ook door Marvel word samen gevoegd met de rest. Het pak van Tony Stark met al die nano tech werkt voor mij niet. Ik vond de laatste twee films dus ook een stuk minder dan alles wat ervoor is geweest. Dat heb ik ook met Batman maar gelukkig is DC al snel gestopt met het idee om alle films in een soort tijdlijn te plaatsen. The Amazing Spider-Man-reeks vond ik persoonlijk het beste gelukt.

NieuwsFilm

meest populair