Algemeen

PLEX: Nieuwe GRATIS streamingdienst met films van Warner Bros. & Lionsgate

Kijk duizenden films en series voor helemaal niets!

door Jeffrey Kouters om 16:32 in Algemeen
Plex kon je al als mediaplatform waarop gebruikers eigen servers met films en series konden aanmaken, maar nu heeft Plex ook een eigen streamingdienst gelanceerd die volledig gratis te gebruiken is. Daarvoor heeft het bedrijf deals gesloten met een aantal grote Amerikaanse filmstudio's.

Plex heeft deze week zijn nieuwe streamingdienst in meer dan tweehonderd landen uitgerold. Gebruikers hoeven helemaal niets te betalen voor de dienst. Wel toont Plex advertenties. Gemiddeld zullen gebruikers zeven minuten reclame per uur kijktijd te zien krijgen. Dat klinkt misschien veel, maar is nog altijd minder dan de reclameblokken op tv. In ruil daarvoor krijgen gebruikers op den duur toegang tot duizenden films en series.

Contentpartners
De content wordt grotendeels geleverd door grote filmstudio's als Warner Bros., Lionsgate en Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Het aanbod verschilt per land. Zo zou de content van Warner Bros. nu nog niet in Nederland beschikbaar zijn. Het betreft overigens vooral oudere titels, dus verwacht géén blockbusters als Justice League en The Hunger Games. Dat is ook logisch, want Warner Bros. wil natuurlijk niet concurreren met zijn eigen aankomende streamingdienst: HBO Max.12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

eltorro

Avatar

Nice, ik gebruik Plex en ben er tevreden over. Het is eigenlijk een middel om je eigen streamingdienst te maken. Nu nog hopen dat ze de reclame niet gaan toevoegen aan de content die je er zelf op hebt gezet.

Chris23

Avatar

The gift that keeps on giving.

tommieman

Avatar

Ik heb even gekeken wat er op staat maar dat is echt helemaaaaaaal niks.
Hahaha wat een farce....

Scheerzeep

Avatar

@eltorro

Nee, dat doen ze niet.

eltorro

Avatar

@Scheerzeep: Ah, top!

@tommieman: Het is voornamelijk low budget content, maar het is gratis en een prima manier om nieuwe films te ontdekken.

Master Of Films

Avatar

tommieman "Ik heb even gekeken wat er op staat maar dat is echt helemaaaaaaal niks."
Ok. Dus niet oud genoeg om volwassen (klassieke) films te gaan kijken. Geen nood, vraag aan je mammie & pappie of ze een maandje Disney+ willen nemen. Dan kan jij lekker Disney filmpjes gaan kijken op je VTech tablet.

eltorro

Avatar

Een groot deel van de content is trouwens nog niet beschikbaar in Nederland. Bijvoorbeeld Terminator kan in Nederland niet op Plex gekeken worden.

Rutherford

Avatar

Leuke app. Ik vind het aanbod echter niet mijn ding. Maar ik heb dan ook een VTech tablet.

TwinsA

Avatar

Ga straks eens kijken, hopelijk klassiekers met oa Charles Bronson of goeie ouwe horrors uit de jaren 80 Smiley face

Civilian Supreme

Avatar

Top, ook ik ben al jaren gebruiker van Plex.

NieuwsFilm

meest populair