PLEX: Nieuwe GRATIS streamingdienst met films van Warner Bros. & Lionsgate

Kijk duizenden films en series voor helemaal niets!

Plex kon je al als mediaplatform waarop gebruikers eigen servers met films en series konden aanmaken, maar nu heeft Plex ook een eigen streamingdienst gelanceerd die volledig gratis te gebruiken is. Daarvoor heeft het bedrijf deals gesloten met een aantal grote Amerikaanse filmstudio's.

Plex heeft deze week zijn nieuwe streamingdienst in meer dan tweehonderd landen uitgerold. Gebruikers hoeven helemaal niets te betalen voor de dienst. Wel toont Plex advertenties. Gemiddeld zullen gebruikers zeven minuten reclame per uur kijktijd te zien krijgen. Dat klinkt misschien veel, maar is nog altijd minder dan de reclameblokken op tv. In ruil daarvoor krijgen gebruikers op den duur toegang tot duizenden films en series.

Contentpartners
De content wordt grotendeels geleverd door grote filmstudio's als Warner Bros., Lionsgate en Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Het aanbod verschilt per land. Zo zou de content van Warner Bros. nu nog niet in Nederland beschikbaar zijn. Het betreft overigens vooral oudere titels, dus verwacht géén blockbusters als Justice League en The Hunger Games. Dat is ook logisch, want Warner Bros. wil natuurlijk niet concurreren met zijn eigen aankomende streamingdienst: HBO Max.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair