'The Irishman' pakt meeste nominaties voor Critics' Choice Awards

'The Irishman' pakt meeste nominaties voor Critics' Choice Awards

Ook 'Once Upon a Time in Hollywood' en Scarlett Johansson grote favorieten

Opnieuw leuk nieuws voor de makers van de Netflix Original The Irishman. Zij hebben de meeste nominaties (14) in de wacht gesleept voor de belangrijke filmprijzen die worden uitgereikt tijdens de 35e editie van de Critics' Choice Awards.

Ook Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood doet het goed, met 12. Er zijn 9 nominaties voor Little Women, 8 voor Marriage Story en 7 voor zowel Jojo Rabbit als Parasite.

Beste film
Alle bovengenoemde films zijn genomineerd voor Beste film. Daarnaast zijn ook 1917, Ford v Ferrari (Le Mans '66), Joker en Uncut Gems kanshebbers.

Beste acteur
Naast de populaire namen dit jaar (De Niro, Di Caprio, Phoenix en Sandler) zijn ook Antonio Banderas en Eddy Murphy dit jaar genomineerd. Tussen de genomineerde actrices valt toch vooral Scarlett Johansson op. Zij is genomineerd voor beste hoofdrol (Marriage Story) én beste bijrol (Jojo Rabbit)

Beste regisseur
Voor de prijs van beste regisseur zijn dit jaar Noah Baumbach (Marriage Story), Greta Gerwig (Little Women) Bong Joon Ho (Parasite) en Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood) genomineerd.

Bekijk hier de volledige lijst met genomineerden.

NieuwsFilm

meest populair