Nieuwe Stephen King verfilming 'From A Buick 8' trapt weer op het gaspedaal

Thomas Jane is niet als acteur aan een de film verbonden maar als producent.

Als acteur is Thomas Jane niet vreemd met het werk van schrijver Stephen King. Hij speelde namelijk een hoofdrol in Dreamcatcher, The Mist en de Netflix-productie 1922. Voor de verfilming van From A Buick 8 neemt hij als producent een heel andere rol op zich, via zijn bedrijf Renegade Entertainment.

Meer dan een jaar geleden werd bekend dat William Brent Bell de regie op zich zou nemen van From A Buick 8. Daarna bleef het lang stil rond het project. Met het bekendmaken van Jane als producent is duidelijk dat er nog steeds gewerkt wordt aan de verfilming van het populaire boek.

Killer cars
Het verhaal - dat in Nederland bekend staat als Het Geheim van de Buick - vertelt over een klassieke Buick Roadmaster die een poort blijkt te zijn naar een andere dimensie. Wanneer de boekverfilming verschijnt, is onduidelijk. Ook zijn er nog geen hoofdrolspelers bekend gemaakt.

Het is niet de eerste keer dat Stephen King een spannend verhaal schreef over killer cars. Dat leidde in het verleden al tot films als Christine, Dolan's Cadillac en het door King zelf geregisseerde debacle Maximum Overdrive. Macaber detail is dat de bekende auteur in 1999 bijna overleed nadat hij werd aangereden tijdens een wandeling.

NieuwsFilm

meest populair