'Birds of Prey' negeert Joker en 'Suicide Squad' compleet

'Birds of Prey' negeert Joker en 'Suicide Squad' compleet

De eerstvolgende DC-film wordt zeker anders dan anders.

In 2016 verscheen Harley Quinn (Margot Robbie) voor het eerst op het witte doek in Suicide Squad. Zonder al haar Task Force X-vriendjes keert ze binnenkort terug in Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn).

Voor zover het nog niet duidelijk was zal Birds of Prey weinig te maken hebben met bovengenoemde voorganger. "Ik denk niet dat er overeenkomsten zijn met Suicide Squad, behalve dan dat we Harley als het middelpunt hebben," aldus producent Sue Kroll tegenover Screen Rant tijdens een setbezoek eerder dit jaar. "We hebben twee uur, of hoe lang de film ook wordt, de mogelijkheid om haar personage uit te buiten, en meer dimensie en context toe te voegen aan wat volgens mij een van 's werelds meest favoriete personages uit het DC Universum is. Dus zij is hetzelfde, maar verder is het een op zichzelf staand, uniek verhaal."

Vergeet de Joker!
Ook krijgen we haar vriendje Joker (Jared Leto) niet te zien. "Deze is niet verbonden met Suicide Squad. Het is geen vervolg, het is geen voortzetting van dat verhaal. Het heeft dus niets te maken met haar ontsnapping uit de gevangenis," aldus Kroll. "Deze gaat over haar emancipatie. Zij en de Joker zijn uit elkaar. Dit is haar persoonlijke ontdekkingsreis met de andere vrouwen. Het is helemaal niet gerelateerd, dus probeer geen lineaire logica toe te passen tussen de één en de ander."

Vanaf 7 februari draait Cathy Yans Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) in de Nederlandse bioscoopzalen. Hieronder de eerdere trailer.



NieuwsFilm

meest populair