Algemeen

'Birds of Prey' negeert Joker en 'Suicide Squad' compleet

De eerstvolgende DC-film wordt zeker anders dan anders.

door Bram de Groot om 14:49 in Algemeen
In 2016 verscheen Harley Quinn (Margot Robbie) voor het eerst op het witte doek in Suicide Squad. Zonder al haar Task Force X-vriendjes keert ze binnenkort terug in Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn).

Voor zover het nog niet duidelijk was zal Birds of Prey weinig te maken hebben met bovengenoemde voorganger. "Ik denk niet dat er overeenkomsten zijn met Suicide Squad, behalve dan dat we Harley als het middelpunt hebben," aldus producent Sue Kroll tegenover Screen Rant tijdens een setbezoek eerder dit jaar. "We hebben twee uur, of hoe lang de film ook wordt, de mogelijkheid om haar personage uit te buiten, en meer dimensie en context toe te voegen aan wat volgens mij een van 's werelds meest favoriete personages uit het DC Universum is. Dus zij is hetzelfde, maar verder is het een op zichzelf staand, uniek verhaal."

Vergeet de Joker!
Ook krijgen we haar vriendje Joker (Jared Leto) niet te zien. "Deze is niet verbonden met Suicide Squad. Het is geen vervolg, het is geen voortzetting van dat verhaal. Het heeft dus niets te maken met haar ontsnapping uit de gevangenis," aldus Kroll. "Deze gaat over haar emancipatie. Zij en de Joker zijn uit elkaar. Dit is haar persoonlijke ontdekkingsreis met de andere vrouwen. Het is helemaal niet gerelateerd, dus probeer geen lineaire logica toe te passen tussen de één en de ander."

Vanaf 7 februari draait Cathy Yans Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) in de Nederlandse bioscoopzalen. Hieronder de eerdere trailer.12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Lijkt me niet veel aan. Ik verwacht geen hoogvlieger kritisch nog financieel.

adofmirosch

Avatar

lijkt me eigenlijk de leukste superhelde film die uit komt in 2020

Rutherford

Avatar

Ik sluit me aan bij Robbepost.

DjZiggy

Avatar

Wordt deze film r rated?

Sunspot

Avatar

Laat maar zitten, zie het wel keer op schijf, Netflix of zo

rainking

Avatar

Ik snap af en toe totaal niet waar ze bij DC/WB mee bezig zijn. Toen Birds Of Prey werd aangekondigd was ik blij. Het is toch een wat minder bekend team, waar je een hele gave film van kan maken. Nee, zeggen ze bij WB, we veranderen alle karakters, drukken Harley Quinn erdoor en rukken het los van de al bestaande films.

Ik vind het jammer. Er valt zoveel meer van te maken, maar dat is blijkbaar te makkelijk. Ze zouden zelfs Oracle gewoon kunnen gebruiken. Daar kunnen ze makkelijk haar normale verhaal voor gebruiken, dat snappen mensen heus wel. Ik heb de film natuurlijk nog niet gezien, maar ik ga er toch niet vanuit dat ze in de film zit, letterlijk en figuurlijk.

BADUM-TSSSS!!!

Ergens hoop ik er volledig naast te zitten, maar ik verwacht er helaas weinig van.

GreenHornet

Avatar

Toen ik dit al las emancipatie

Sunspot

Avatar

Belachelijke film gaat het worden, weer is trailer gecheckt, pffff

Ben er klaar mee, had meer verwacht, jammer. Klaar Smiley face.

kokosnoot

Avatar

Ik wacht de reviews af misschien toch nog best wel leuk. Verwacht alleen niet te veel diepgang of originaliteit behalve grappen en actie.

Colruiter

Avatar

Onbegrijpelijk dat ze er nooit in geslaagd zijn om iets van de DCU te maken, tonnen potentieel, maar ze komen niet in de buurt van wat ze met het MCU hebben kunnen doen, niet dat het MCU 100% geslaagd is, want er zijn ook mindere films, maar er zit tenminste een lijn in. Zack Snyder is gedeeltelijk verantwoordelijk voor het falen van het DCU, zijn visie op die DC-helden zat absoluut niet goed, maar de studio heeft er echt wel het hart uitgerukt en nu zitten ze met een viertal succesvolle films die niet verder van elkaar af kunnen staan: Joker (een echte DC-comic-film), Aquaman ( een leeg CGI-spektakel dat vooral teert op de magnetische persoonlijkheid van de hoofdrolspeler), Wonderwoman ( OMG! een vrouwelijke superheld in de hoofdrol), en Shazam ( een komedie?). Deze films zijn allemaal DC, maar hebben totaal geen link noch in toon, noch in verhaal, noch in stijl. Het is afgrijselijk wat ze gedaan hebben met DC-comics, vooral als je dan moet vaststellen dat het wel goed lukt in de series, Flash, Arrow, Gotham, Legends of Tomorrow, Supergirl... series die allemaal al de 5 seizoenen gehaald hebben, wat toch een prestatie is in het hedendaagse serielandschap.

kokosnoot

Avatar

@Colruiter Mee eens. Denk dat ze zich altijd hebben willen onderscheiden van Marvel of in het algemeen maar het gaat er gewoon om heb je een leuk plot en goede acteurs. Alsof ze een beetje inleving missen in hun publiek in het algemeen. Hoop dat dat echt nu voortaan beter gaat.

HK_84

Avatar

"Het is helemaal niet gerelateerd, dus probeer geen lineaire logica toe te passen tussen de één en de ander."

Zo zo, die neemt de boel wel erg serieus. Zo van: Don't even go there lol

NieuwsFilm

meest populair