Mysterieuze werktitel voor 'Jurrasic World 3'

Mysterieuze werktitel voor 'Jurrasic World 3'

Het derde deel verschijnt in 2021.

Deze week werd de werktitel voor Warner Bros.' The Batman bekend en deze gaf mogelijk iets weg over de insteek van de veelbelovende DC-film. Nu is ook de werktitel onthuld voor Universal Pictures' Jurassic World 3 en deze geeft toch een stuk minder prijs.

Volgens Production Weekly is de werkttitel van de zesde film in de Jurassic Park-franchise Arcadia en deze lijkt helemaal niets te zeggen over het plot. Jurassic World: Fallen Kingdom van verleden jaar had nog de werktitel Ancient Futures en Jurassic World ging onder de titel Ebb Tide in productie.

Wat betekent Arcadia?
Het woord 'Arcadia' verwijst naar een gelijknamige Griekse streek op de Peloponnesos en is ook een "utopisch land vol bloemen, fruit en bossen, helder water, vogelzang en een eeuwige zomer," aldus Wikipedia. Maar zo zijn er meer verwijzingen te bedenken, naar bijvoorbeeld plaatsen in Amerika.

Met rollen voor oud-franchisetoppers als Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum verschijnt "Jurassic World: Arcadia" op 10 juni 2021 in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair