Trump als 'massamoordenaar' Thanos leidt tot woedende reacties

Trump als 'massamoordenaar' Thanos leidt tot woedende reacties

Onder meer Thanos-bedenker Jim Starlin walgt van Trumps nieuwe video.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich de woede op de hals gehaald van veel Marvel-fans. De Republikein, die in 2022 opnieuw verkozen hoopt te worden, heeft zijn hoofd namelijk op dat van Thanos uit Avengers: Endgame geplakt voor een nieuwe campagnevideo. En dat vinden veel mensen 'walgelijk'.

Een nieuwe campagnevideo van Donald Trump leidt tot veel ophef. In de spot is Trump te zien als Thanos, die zijn bekende woorden 'I am inevitable' uitspreekt. Met een knip in zijn vingers laat hij vervolgens een aantal leden van de Democratische Partij verdwijnen. De Democraten begonnen eerder dit jaar een impeachmentprocedure tegen Trump. Zij menen dat de president zich schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik door Oekraïne te vragen onderzoek te doen naar Joe Biden, een belangrijke politieke tegenstander.

Woedende reacties
Tegenstanders van Trump reageren vol walging op de video. Onder meer Thanos-bedenker Jim Starlin is verbaasd dat Trump zichzelf met een massamoordenaar vergelijkt (Thanos roeide de helft van al het leven uit). "Hoe ziek is dat?" laat Starlin weten in de Amerikaanse media. "Dus Trump identificeert zich met een personage dat een universele genocide pleegt?" schrijft een ander op Twitter. Overigens merken anderen op dat Thanos juist in deze scène het slachtoffer werd van zijn eigen arrogantie.



NieuwsFilm

meest populair