Algemeen

'Doctor Sleep' krijgt uitgebreide Director's Cut!

Director's Cut onderweg!

door Bram de Groot om 14:40 in Algemeen
Met drie grote Stephen King-films in de bioscoop was het dit jaar genieten voor de fans. Uiteraard was er It: Chapter 2 en daarvoor verscheen al Pet Sematary. De best ontvangen van de drie verscheen redelijk recent en nu blijkt dat Doctor Sleep een fors langere Director's Cut krijgt op schijf.

Via regisseur Mike Flanagan, bekend van de films The Haunting of Hill House en de King-film Gerald's Game die in 2017 op Netflix verscheen, wordt duidelijk dat er een Blu-ray uitgave komt van de Director's Cut en deze gaat maar liefst drie uur duren. De bioscoopversie van de horrorfilm duurde twee uur en 32 minuten, toch ook best aan de tijd.


Goed ontvangst, toch een flop
Zowel bij de critici als het publiek werd Doctor Sleep met onder meer Ewan McGregor (Danny Torrance) en Kyliegh Curran sterk ontvangen. Toch werd de film geen financieel succes. Met een productiebudget van $45 - 55 miljoen werd er door het vervolg op The Shining uit 1980 van regisseur Stanley Kubrick tot op heden slechts $71,2 miljoen wereldwijd opgehaald.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Hoe zit het dan met IT die kwam eerder uit

Brein8998

Avatar

Deze ga ik kopen

Spider-fan

Avatar

Goed nieuws. Voor een Stephen King verhaal moet je echt de tijd nemen, het zijn lange boeken met veel personages, en zelfs drie uur is eigenlijk niet genoeg. Het gemiddelde King-boek kun je alleen recht doen met een limited series eigenlijk.

Blu-Re

Avatar

@GreenHornet IT Chapter two is al uit op Blu Ray, 4K en dvd

NieuwsFilm

meest populair